Ron DeSantis har gradvis skjerpet ordbruken om Trump.

Selv ligger han langt bak ekspresidenten på meningsmålingene, og han prøver å få de republikanske velgerne med på tanken om at presidentvalget ikke kan vinnes med Trump som kandidat, skriver TV 2.

– Selv før disse sakene syntes jeg ikke at han burde stille igjen. Det er for mange velgere som skremmes bort av ham, sier Florida-guvernøren.

DeSantis tror en dom i noen av de fire tiltalene som er reist mot Trump, vil spenne bein på muligheten for å bli valgt på nytt.

– Jeg tror sjansen for å bli valgt etter å ha blitt dømt for en forbrytelse er så nær null du kan komme, lyder DeSantis’ analyse.

DeSantis tar også opp sin bekymring rundt alderen til både president Biden og Donald Trump.

– Presidentembetet er ikke en jobb for en 80-åring, sier DeSantis.

– Det er ingenting galt med å være 80, men i en slik jobb må man gi hundre prosent. Vi trenger en energisk president, la han til.

Trumps talsmann Steven Cheung avfeier uttalelsene som desperate og mener DeSantis innser at han ikke har noen sjans til å bli republikanernes presidentkandidat.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.