Demokratene risikerer å tape guvernørvalget i Virginia 2. november, og det gjør dem nervøse. Et tap vil være et dårlig signal foran kongressvalget høsten 2022. Det vil bekrefte målingene som viser at Bidens popularitet faller som en sten.

Demokratene kjører derfor frem alt de har: Lørdag var Obama i Richmond, men trakk bare 2000, noen sier 1000. Biden har vært på besøk uten at det skapte særlig entusiasme.

Demokratene tyr heller til personangrep. Utfordreren Glenn Youngkin er ikke støttet av Trump, men ligger nå jevnt med Demokraten Terry McAuliffe. McAuliffe var støttespiller for Hillary Clinton i 2016, den gang Viriginia-senator Tim Kaine var Hillarys visepresidentkandidat. Valg i Virginia er derfor «personlig» for Kaine.

Det er alle valg etter at Trump vant i 2016. Det er en forsmedelse som må hevnes ved enhver anledning.

Kaine tilhørte allerede da venstrefløyen i partiet. Nå har sentrum i partiet beveget seg langt til venstre, og Kaine kan utfolde sitt verbale hat mot Republikanerne: Han kleber dem til Auschwitz, nazi-assosiasjoner og the Big Lie.

Tirsdag sa han på et valgmøte for McAuliffe:

“They may not be wearing Camp Auschwitz T-shirts. They may not be brandishing flags and fence posts and battering 150 police officers. But they are repeating the same big lie about election integrity, the kind of thing that Glenn Youngkin talks about and fraud and the need for more integrity,” Kaine told a crowd in Arlington, Virginia.

Hvis man vil forstå Demokratenes strategi, skal man bare studere uttalelser som Kaines: Demokratene skaper en egen mytologi bygget på kampen mot nazisme. Alle alvorlige motstandere assosieres til nazisme. Det begynte med Charlottesville i august 2017. Der var det «hvit overmakt»-tilhengere, men Antifa-tilhengerne var like ekstreme. Trump sa det fantes ekstreme på begge sider, og gode folk på begge sider, og mente demonstranter generelt. Men dette ble utlagt som at han mente det var gode nazister. Selv medlemmer av Trumps eget kabinett kritiserte ham, men Trump nektet å krype til korset. Han forsto at hvis han gjorde dét, ville velgerne se at han var svak. Trump hadde ikke noe å beklage, så hvorfor skulle han beklage? Fordi mediene vrir og vrenger på alt han sier? Hvis han ga etter for det, ville han være ferdig i politikken.

Tim Kaine representerer Demokratene, som ikke skyr noe middel for å knekke motstandere. Hans retorikk sier mye om hvor ekstreme Demokratene er blitt. Det the Squad sto for i 2016, er blitt vanlig.

Derfor er USA blitt så polarisert. Det er en take-no-prisoners-retorikk: Motstanderen skal knuses.

Hvis Demokratene kan få vedtatt en ny valglov, vil de sitte med bukta og begge endene. Det gjelder derfor å fremstille motstand mot det som i praksis er fri valgrett for alle som et tilbakefall til Sørstatenes raseskillepolitikk.

Hvis Republikaneren Youngkin snakker om valgintegritet, er det fordi han egentlig mener det motsatte.

“And they do that so that they can pass laws that will keep people like you and me from being able to vote.”

Demokratenes retorikk snur verden på hodet, og de stilller folk overfor et ultimatum: Hvis du ikke tror på oss, er du et dårlig menneske, kanskje en nazist og rasist. – Vi gir deg sjansen til å omvende deg og slutte deg til oss.

Hvis du skal lyve, må du lyve stort. Det fant kommunister og nazister ut i det tyvende århundre. Demokratene følger samme oppskrift. De vil ha lovforbud mot å sette spørsmål ved valget i 2020. Men McAuliffe har ikke noe problem med å stå ved siden av Stacy Abrams fra Georgia, som fremdeles hevder at hun ble snytt for seieren i 2016 takket være valgsvindel.

Earlier this week, McAuliffe – a former chairman of the Democratic National Committee who previously served as Virginia’s governor from January 2014 to January 2018 – claimed that Georgia Gov. Brian Kemp, a Republican, “disenfranchised” more than 1 million voters in that state ahead of its 2018 gubernatorial election, in which Kemp defeated Democrat Stacey Abrams.

“She would be the governor of Georgia today had the governor of Georgia not disenfranchised 1.4 million Georgia voters before the election,” McAuliffe said as he introduced Abrams at a campaign event Sunday. “That’s what happened to Stacey Abrams. They took the votes away.”

Hvis Republikanerne nevner valgsvindel, er det kriminelt. Hvis Demokratene sier valgsvindel, er det rettmessig. Demokratene krever full underkastelse. De får derfor en egen type politikere og velgere.

Under Biden viser retorikken tegn på å kollapse. Politikken er så ekstrem at velgerne faller fra. Det krever derfor en kraftanstrengelse hvis McAuliffe skal vinne.

Demokratene er villig til å si hva som helst. Det gjelder ett sett regler for Demokratene og et annet for MAGA-folket:

“You see, I’m here to tell you that just because you win doesn’t mean [you’ve] won,” Abrams said, as McAuliffe nodded in the background. “I come from a state where I was not entitled to become the governor, but as an American citizen and as a citizen of Georgia, I’m going to fight for every person who has the right to vote to be able to cast that vote. And here in Virginia, you need to cast that vote for Terry McAuliffe!”

Norske politikere

Norske politikere later som om utviklingen i Washington er normal. Man later som om Biden av i dag er den samme som for ti–femten år siden. Man orker ikke se at alt er annerledes. Hvor skulle man begynne, og hva ville det ført til? Dessuten puster mediene dem i nakken. De støtter Biden-regimet.  Man lever med noen av de samme motsetningene på hjemmebane, og hva kunne ikke skje hvis man begynte å røre på seg?

Det gjelder å sitte stille i båten.

 

Clinton running mate Tim Kaine compares Virginia’s Youngkin to Jan. 6 rioters during McAuliffe rally

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.