Senator Kyrsten Sinema (Arizona) holdt torsdag en tale i Senatet der hun forklarte hvorfor hun ikke kom til å stemme for å avskaffe filibuster-ordningen. Denne krever minimum 60 stemmer for et forslag og er ment å forhindre at et tynt flertall overkjører mindretallet. Dermed får ikke Biden dratt i havn den nye stemmerettsloven som han presenterer som borgerrettsprosjekt, men som i virkeligheten ville forandre USA fra grunnen av.

Valgene vil ikke lenger bli styrt på delstatsnivå, men underlegges den føderale regjering. Det trengs ikke ID for å stemme. Dette vil åpne dørene for at millioner av illegale kan stemme. I New York kan de allerede stemme i lokalvalg.

Biden bruker retorikk fra sørstatene og spør om de vil velge Bull Connor eller gå fremover. Han sa dette under en tale i Georgia tirsdag, hvor ingen ville dele scenen med ham, ikke Stacey Abrams, ikke venstreorienterte NGO-er. Det hindret ikke Biden i å kalle dem som motsatte seg stemmeloven for «domestic terrorists».

Biden also invoked the Civil War: “Do you want to be on the side of Dr. King or [Democrat] George Wallace? Do you want to be on the side of John Lewis or Bull Connor? Do you want to be on the side of Abraham Lincoln or Jefferson Davis?”

Nancy Pelosi ble spurt om dette kanskje var retorikk som var over the top.

Pelosi praised Biden for calling Americans “domestic enemies” when a reporter asked her if Biden went a “little too far” trying to sell his voting rights bill.

Det som begynte med at Hillary kalte halvparten av Trumps velgere for rasister, homofobe og islamofobe, har endt med at politiske motstandere er domestic terrorists. Det beskriver en radikalisering av det Demokratiske partiet på bare fem år som det knapt finnes maken til i et vestlig samfunn i moderne tid.

Det hjalp ikke Hillary i 2016, og enda mindre Biden i 2022. Da protesterende foreldre ga Demokratene dårlig PR i Virginia, ba utdanningsminister Cardera Utdanningsforbundet om å sende et brev til FBI der de omtalte foreldrene som domestic terrorists. Foreldrene protesterte mot at ungene deres ble hjernevasket med kritisk raseteori. Da en av fedrene dukket opp på foreldremøte i Loudon county for å protestere mot behandlingen av datteren, som var blitt voldtatt av en transegutt i skjørt inne på jentetoalettet, ble han lagt i jern. Ledelsen ville ikke ha offentlighet om hendelsen. Det var viktigere å få innført transeregler på skolen. Historien var helt ødeleggende for Demokratenes Terry McAuliffe ved guvernørvalget.

Historien er ikke enestående.

Hvis Demokratene skulle få igjennom endringene i stemmegivningen, måtte de ha støtte fra hele gruppen i Senatet. Demokratene har flertall med Kamala Harris’ stemme. Men Kyrsten Sinema sa i en følelsesladet tale at det var umulig for henne. Det ville bare polarisere landet ytterligere. Kort etter sa Joe Manchin (Vest-Virginia) det samme. Dermed var det kjørt for Biden.

Han gikk også på et annet nederlag torsdag: Høyesterett forkastet kravet om at virksomheter med over hundre ansatte kan kreve vaksinering. Men helsearbeidere kan bli tvunget. Dommerne Kavanaugh og Roberts sørget for flertallet i den siste avgjørelsen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.