Søndag kveld ble USA-politikken rammet av nok et jordskjelv fra Demokratene: Senatet vedtok med en stemmes overvekt «Inflation Reduction Act», om består av lovforslag rundt skatt, medisiner og klimatiltak. Målet er angivelig å få ned inflasjonen, men Demokratene saboterer USA: De hever skattene i nedgangstider, trykker mer penger for å stoppe inflasjonen, og innfører kostbare, statsstøttede «klimatiltak» i dyrtid.

For amerikanerne innebærer pakken en skatteøkning på 80 milliarder dollar, samtidig som antallet skatteinkrevere skal dobles (!) – angivelig for å slå ned på «de rikes» skattesnusk. Det vil skape ytterligere kapitalflukt fra USA, og enda større resesjon. Det som er underkommunisert er at vedtaket også innebærer en gjennomføring av Joe Bidens utskjelte klimaavtale som har ligget død lenge.

Offentlig pengebruk til nye kostbare høyder

Nå ser det ut til at det blir vedtatt å bruke 369 milliarder dollar til en rekke store klimatiltak blir, kan NRK melde i en artikkel som minner mest om en klimorgasme. Det er den mektige senatoren Joe Manchin fra kullstaten Vest Virginia, støtte fra Arizona-senator Kyrsten Sinema, og visepresident Kamala Harris‘ stemme som ble nøkkelen til pengebruken.

Nå går forslaget til Representantenes hus hvor det forventes det at den blir vedtatt fredag 12. august før den signeres av president Biden, som ønsker fortgang i «grønn omstilling» i USA. Målet er at USA skal kutte utslipp av plantenæring med 40 prosent innen 2030. (Mot 55% her i Norge, som heller ikke vil lykkes). Lovforslaget innbærer samme absurde, offentlige pengebruk, som vi ser i Europa og Australia:

• Skattefordeler for kjøp av batteribiler
• Skattefordeler for produksjon av solcellepanel, vindturbiner og batterier
• En ny avgift på utslipp av den sterke klimagassen metan, noe som vil ramme jordbruket.
• Investering i ny teknologi som karbonfangst- og lagring

Mer av politikken som ikke virker, men styrker Kina

Hvis Representantenes hus vedtar denne pakken, vil det være det mest omfattende klimaloven på nasjonalt nivå i USA noensinne – til tross for at alle tall, data og erfaringer tilsier at «klimatiltak» ikke fungerer, og er et gigantisk pengesluk som bare vil styrke Kina: Der sitter man på mesteparten av ressursene USA vil måtte kjøpe for å gjennomføre den utopiske «energiomstillingen», samtidig som de setter rekord i bruken av kull.

Verdens fossile energibruk øker jevnt og trutt for å holde åtte milliarder mennesker varme og mette, og det nuller ut enhver minimalt CO2-kutt vestlige land sløser bort penger på, og ødelegger ethvert økonomisk handlingsrom vesten trenger for å finansiere den ekstremt kostbare masseinnvandringen fra fattige land.

De rødgrønne ekstremistene som styrer USA mot undergangen har sluppet opp for andres penger. Løsningen deres er å trykke mer penger, kreve inn mer av andres penger, og bruke mer penger. Det vil få forferdelige konsekvenser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.