Senatet vedtok torsdag en superpakke på 1.700 milliarder dollar med 68 mot 29 stemmer. Republikanernes leder Mitch McConnell gikk inn for pakken som øker USAs gjeld til over 31.000 milliarder dollar. USA trykker penger og det er dette som har skapt inflasjonen i hele den vestlige verden. Nå kommer en ny runde.

At Republikanere hjalp Biden og Demokratene vedta pakken setter vondt blod.

Pakken er et konglomerat av saker og program, kastet sammen. Selve lovteksten er på over 4.000 sider og det skal senatorene lese på tre dager?

Med i pakken er 44 milliarder dollar til Ukraina, noe som bringer den samlede støtten til over 100 milliarder dollar, 1.000 milliarder NOK. Intet annet land er i nærheten av slike summer.

I Washington kalles slike pakker for porkbarrel politics. Valgflesk for særinteresser. Det øses ut penger i øst og vest, bl.a. til transer i India. Militærbudsjettet har fått påplussinger, mer enn departementet ba om. FBI får et nytt hovedkvarter til 450 millioner dollar. Det er som et klaps på skulderen nå som det er avslørt at FBI blandet seg i valget i 2020.

Demokratene står samlet. Republikanerne er splittet.

Det som opprører Republikanerne aller mest er at Demokratene kjører gjennom pakken etter at de tapte valget i Representantenes hus. Etter et midtveisvalg er den sittende Kongressen lame duck, den sitter på oppsigelse og venter på at de nye representantene og senatorene trer sammen i januar. Det regnes ikke for legitimt å kjøre gjennom store saker når man sitter på oppsigelse.

Dette er første gang Kongressen gjennomfører så store endringer i mellom to perioder. Det setter bare enda mer ondt blod og skaper presedens for motsatt side ved neste korsvei.

Det er nå en falang i det Republikanske partiet som er mer mot Trump enn de er for Republikanske saker. Derfor stemmer de med Demokratene for å påføre Trump nederlag og slik har det vært lenge.

Det republikanske parti ødelegges innenfra.

Skatt som politisk våpen

Skatteetaten IRS er tiltenkt en viktig rolle i Demokratenes nye stat: 87.000 nye ansatte med rett til å bære våpen. Kongressen har allerede bevilget 80 milliarder dollar, nær 1.000 milliarder kroner til formålet.

De skal inndrive nye skatter fra vanlige mennesker. De rike har råd til å finne på smarte løsninger, slik Biden selv har gjort.

Mens Demokratene har vedtatt at Trumps skatteseddel skal offentliggjøres, viser det seg at Biden-familien har gjort de samme skattetekniske grep som de kritiserer andre for. Det opprettes selskaper som utbetaler små summer til eierne, mens hovedparten av inntektene blir værende i selskapet. Disse inntektene kommer dessuten fra tvilsomme forretninger som skyldes Bidens posisjon som visepresident.

Disse omstendighetene gjør at oppvasken med Trump ikke gjør inntrykk på republikanske velgere. De ser korrupsjonen på toppen i Washington.

Nå har Trump fått en ny spesialetterforsker etter seg. Men er det som hadde trengt det er det Biden. Men han og Hunter går fri.

Det blir for mye for mange velgere og kampanjen mot Trump er kontraproduktiv.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.