Med 65-35 stemte Senatet for å forlenge finansieringen av føderale myndigheter frem til 3. desember. Den midlertidige løsningen er intet løfte om å forhøye gjeldstaket, forsikret minoritetsleder Mitch McConnell.

Speaking from the senate floor, McConnell said the stopgap bill will be passed “without the poison pill of a debt limit increase.”

Det knytter seg nå større interesse rundt de to store pakkene som Demokratene forsøker å få gjennom Representantenes hus. Det dreier seg om den såkalte infrastrukturpakken på 1.500 milliarder dollar og den såkalte forsoningspakken på hele 3.500 milliarder dollar. Den første pakken gikk gjennom Senatet, men Nancy Pelosi knyttet den til forsoningspakken og dermed stoppet prosessen opp.

Moderate Demokrater som Joe Manchin og Kirsten Sinema vil ikke stemme for den gigantiske pakken. Det har ikke USA råd til, hevder de.

De progressive blant Demokratene vil på sin side at forsoningspakken vedtas først. Men da risikerer Demokratene at ingen av dem blir vedtatt.

Nancy Pelosi sliter med å få partiet til å henge sammen. Hvis det ikke blir noe vedtak i dag, er det fare for at saken trekker i langdrag og langsomt dør. Det vil være et stort nederlag for Biden.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.