Nancy Pelosi er blitt teatralsk. Men det er liten substans. Hun har de radikale Demokratene som puster henne i nakken og tvinger henne fremover. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Speaker of the House, Nancy Pelosi undertegnet formelt riksrettstiltalepunktene mot Trump og overlerverte dem til Senatet onsdag.

Trump-hatene medier som de norske gjør stas på Pelosi og fremstiller henne som smart og beundret. Faktum er at hun har dummet seg kraftig ut.

Hele riksrettssaken har vært en eneste farse. Det begynte med at Pelosi i våres sa en så alvorlig sak måtte være tverrpolitisk.

Ikke en Republikaner har sluttet opp om Demokratenes prosess.

Pelosi varslet i høst at Demokratene innledet riksrettsgranskning. Hun turde ikke helt kalte det formell riksrett. Men så fanget bordet og prosessen begynte å rulle. Leder av etterretningskomiteen, Adam Schiff, holdt vitneforklaringer bak lukkede dører. Selv gikk han ut til pressen og sa akkurat det som passet inn i hans kram. Andre kunne ikke si noe.

Republikanerne fikk ikke innkalle et eneste vitne. De fikk ikke en gang stille de spørsmål de ville. Flere ganger grep Schiff inn og forbød vitnet å svare. Det samme gjentok seg da høringene ble offentlige.

Demokratene hadde ventet seg mye av høringene. Men folks interesse sank hurtig. Det var vanskelig å få tak på hva det handlet om. Demokratene bruker store ord: maktmisbruk, obstruction of justice, bestikkelser, men det er vanskelig å få tak på hva de konkret anklager Trump for.

Måten Demokratene har oppført seg på, gjør at Republikanerne ikke gir ved dørene i Senatet. Pelosi trodde hun kunne forvente ting av Senats-leder Mitch McConnell. Da gjør hun opp regning uten vert. McConnell og Republikanerne forventes å innkalle Hunter Biden og Alexandra Chalupa og the whistleblower som vitner.

Demokratene synes det er i orden at USAs president blir tiltalt og krevd fjernet fra jobben fordi en anonym person har hørt noe på jobben. Det er realitetene bak varsleren.

Dette er så useriøst som det kan få blitt. Hele riksrettssaken er ved å ende som en «dud«, en blindgjenger eller løskrutt.

Demokratene har hatt så mange spindoktorer at de tror på sine egne fantasier. De merker ikke at folk har falt fra.

Det gjelder også deres kandidater til presidentposten. Sist natts debatt skal ha vært gørrkjedelig.

Da riksrettssaken ble vedtatt i god tid før jul, sa flere Demokrater at Trump representerte en clear and present danger mot USAs nasjonale sikkerhet. Han måtte vekk fort som svint.

Men så ble det stille. Pelosi foretok seg ikke noe. Folk forsto ingenting og etterlyste action. Først etter en måned fant Pelosi det for godt å gå til Senatet.

Dette tar seg ikke godt ut. Det virker mer som en farse. Hele det Demokratiske partiet virker som en farse. Men det får man ikke med seg hvis man lytter til norske korrespondenter, særlig NRKs Anders Magnus.

Nå har statskanalen en journalist som hyller Soleimani og regimet i Teheran og en annen som kun snakker vrøvl om Trump og USA. Det er hva man får for over 6 milliarder kroner. Kanskje på tide å forlange pengene igjen?

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂