Nancy Pelosi har mistet grepet på Demokratene. Hun må tute med ulvene for ikke selv å bli et bytte. Det gjør at hun sier motstridende ting: På den ene siden at de er tvunget til å reise riksrettssak, og på den andre at de ennå ikke har bestemt seg. Bordet fanger. Det er for sent å snu. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

Speaker of the House dummet seg ut torsdag, med en ny tale om hvor mye det kostet henne å reise riksrettssak mot Trump og hvor mye hun ber for presidenten. Da en journalist fra syndikatet Sinclair spurte om hun hatet Trump, ble Pelosi rasende: Hun var katolikk, og katolikker hater ikke. Hun hisset seg opp for at noen kunne stille henne et slikt spørsmål, og langet ut mot journalisten: – Don’t mess with me!

Det er ikke slik man forventer at en gammel dame som er Speaker of the House svarer pressen. Men Pelosi ble provosert.

Spørsmålet kom ikke ut av det blå. Pelosi sier at det er med tungt hjerte hun reiser riksrettssak. Aller helst ville hun latt det være.

Så hvorfor lar hun det ikke være? Fordi the Squad har overtatt som toneangivende for partiet, og firerbanden vil se «blod». Pelosi tør ikke annet enn å tusle foran.

Det fører til absurde situasjoner. Pelosi sier hun blir tvunget av situasjonens alvor til å fjerne presidenten. Det er av hensyn til forfatningen … bla, bla, bla. Den type svada som 68-erne hatet, renner de nå selv over med.

Det mest provoserende er at Pelosi til stadighet snakker om at hun er prayerful i forhold til Trump.

Det er ingen som tror henne. Demokratene har oppført seg hensynsløst. De har overkjørt Republikanerne fullstendig. Onsdag var det fire jurister som uttalte seg om riksrett i en høring. Tre av dem var Demokrater. Den fjerde, Jonathan Turley, støttet heller ikke Trump, men han sa at hvis det forekom maktmisbruk, så var det Demokratene som sto for den.

Pelosi og komiteleder Adam Schiff oppfører seg merkelig: De later som om de er tvunget til å reise riksrettssak, og at de helst ville sluppet det. Ingenting underbygger en slik forsikring. Demokratene har oppført seg så tarvelig under høringene at Republikanerne er som en blokk.

Riksrettshøringene har også en negativ virkning på opinionen. Særlig på de uavhengige. Målinger viser at de uavhengige svinger i retning Trump. Folk flest forstår ikke hva det er Trump har gjort som er så ille.

Det er en kjerne rundt CNN og MSNBC som vil ha riksrett. Men de begynte å mase allerede i 2017. Det handler ikke om sak, det handler om politikk.

Norske, danske og svenske medier tror på Demokratene. De tror at Adam Schiff snakker sant. Adam Schiff er en stor løgner og manipulator, og alle som har fulgt med, vet det.

Schiff og Pelosi er parodier. Men ikke for NRKs Anders Magnus. Han later som om det de har funnet frem til, er bevis og at det er konsensus rundt dem.

Det er blank løgn. Høringene har ikke frembrakt bevis, kun annen- og tredjehåndskilder og masse synsing. Det Demokratene har fått frem, ville aldri holdt i en rettssal.

Men Demokratene må kjøre videre. De har bundet seg til riksrett.

Likevel sier de at de ikke har bestemt seg. Det er banalt hykleri.

Adam Schiff er ikke bare stupid. Han er villig til å bruke ethvert middel for å få satt fast Trump, enten det er lovlig eller ikke.

Det viser seg at han har gått på telegiganten AT & T og fått dem til å utlevere telefontrafikken til folk som Devin Nunes. Schiff har sendt numrene til National Security Agency og fått dem til å utlevere materiale. Nunes er Schiffs sidemann under høringene.

Dette er helt hinsides.

Nunes har anlagt sak mot CNN og krever et par hundre millioner dollar i erstatning fordi CNN har publisert en falsk historie om at han var i Wien, mens han beviselig var i Benghazi. CNN har ikke brydd seg om at Nunes kan bevise at han var i Libya.

Det var samme historie med Michael Cohen og Praha. Den såkalte Steele-rapporten påsto at Cohen møtte russerne i Praha i august 2016. Men da var Cohen i California.

Likevel er det aldri kommet noen beklagelse. Demokratene og deres allierte sprer systematisk løgner så lenge de har bruk for det.

Pelosi gjør et merkelig inntrykk: Hun klarer ikke snakke med god diksjon, det er som om munnen ikke vil lystre henne. Hun snøvler.

Den andre komiteformannen, Jerry Nadler, sovnet under høringen.

Joe Biden hadde heller ingen heldig dag i New Hampton, da en publikummer stilte spørsmål om hans og Hunters rolle i Ukraina. – Er du noe bedre enn Trump? Du solgte adgangen til ditt embete, og din sønn innkasserte gevinsten, sa den tidligere US Marines og nå bonden Garman.

Joe Biden tente på alle pluggene, og en kandidat som blir rasende, har tapt. – Det er løgn! Du er en løgner! Ingen har sagt dette! sa Biden.

– Jo, sa mannen. – Jeg har hørt det på tv.

– Nå skal du høre her, din feiting, sa Biden. Staben hans påsto siden at Biden sa «fact», og ikke «fat», men hører man på opptaket, er det klart at Biden sier «fat». Og å kalle noen «feiting» er forbudt i dagens Amerika.

Men det verste var ansiktsuttrykket og kroppsspråket til Biden. Han gikk fremover mot mannen, som om han ville true ham fysisk.

Han blåste seg opp for å forsvare en løgn: Alle vet at far og sønn Biden har skodd seg på Ukraina. For hver gang det kommer opp, synker Bidens aksjer.

Han er snart en gårsdagens mann. Ingen tror seriøst at det kan bli ham.

Men NRK og Anders Magnus later som om Demokratene har rett i alt de sier.

Pelosi bablet om Putin. Det var han som lå bak det hele. Nå ville han blande seg inn også ved neste valg. Det var dét det handlet om.

Pelosi gir seg selv en sjekk i tilfelle Demokratene taper. Det er Putins skyld. Alle veier fører til ham.

Dette vrøvlet står Anders Magnus og gjentar.

Demokratene vil gjøre USA til en bananrepublikk. Norske medier med NRK i spissen oppfører seg som om Norge allerede er en slik.