Hillary er på mange måter en hovedperson i hele den store oppføringen som heter Russia collusion. Nå handler det ikke lenger om Trump, men om Demokratene. Clintons advokat Lanny Davis er også Michael Cohens advokat, men Cohens opptreden i Kongressen sist uke har gitt et backlash.

Demokratene og anti-Trump-mediene seiler i motvind. Denne uken har det haglet med dårlige nyheter og de ser ikke ut til å forsvinne.

Sist uke vitne Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen for en åpen kongresskomite i syv timer.  Streifet det ikke Demokratene at det å kjøre frem en person som er dømt til tre års fengesel, blant for å lyve for Kongressen, kunne slå tilbake på dem? Hvordan kan man vite at en løgner snakker sant?

Cohen snakket beviselig usant. Igjen. Han påsto at Trump egentlig ikke ønsket å bli president, at det kun var for å bygge opp eget brand at han stilte. Så det var derfor han la inn en innsats som slet ut selv unge mennesker?

Lyver igjen

En av Republikanernes fremste representanter, Jim Jordan fra Ohio, spiddet Cohen med at den egentlige grunnen til at han vendte seg mot presidenten var at han ikke fikk jobben som stabsjef i Det hvite hus. Den gikk til Reince Priebus. Cohen benektet hårdnakket at han ville ha noe som helt med Det hvite hus å gjøre.

‘How long did you work in the White House?’ asked Republican rottweiler Jim Jordan.

‘I never worked in the White House,’ replied Cohen.

‘That’s the point isn’t it, Mr Cohen?’ sneered Jordan.

‘No, sir.’

‘Yes it is.’

‘You wanted to work in the White House, ‘

‘No sir.’

‘You just didn’t get brought to the dance.’

‘I was extremely proud to be personal attorney to the President of the United States of America. I did not want to go to the White House

Men det var ingen hemmelighet at Cohen ønsket å bli stabsjef. Selv CNN sa det mens Cohen forklarte seg, at han løy.

During a panel debate about Cohen’s testimony, CNN’s top political correspondent Dana Bash said: ‘The one potential problem that I thought Michael Cohen has is when he was asked if he wanted a job in the White House and he said no. Our reporting….all of us have been told by people in and around the process at the time he very much wanted a job at the White House.’

‘Very much,’ agreed CNN anchor Jake Tapper.

Tapper then played the clip of Cohen’s claim ‘because a lot of us raised our eyebrows because we knew it to not to be true.’

Afterwards, he added: ‘The issue is that one sentence ‘I did not want to go to the White House. All of our reporting suggests that’s not true.’

På tape

Det finnes et klipp fra 2016 med Chris Cuomo hvor Cohen bekrefter at han tror han får jobb i Det hvite hus.

Hvorfor lyve om noe alle vet ikke er sant?

Noe er galt

Rett bak Cohen satt hans advokat Lanny Davis, som er en gammel Clinton-operatør. Forbindelseslinjene var åpenbare: Cohen skulle kompromittere presidenten. Men han gjorde det ikke på det vesentligste punktet. Russia collusion.

I Steele-rapporten atår det at Cohen var i Praha i august 2016 hvor han møtte russerne. Cohen sa da rapporten kom ut, at det stemte ikke. Han har aldri vært i Praha. Han fastholdt dette i høringen. Hvorfor skulle han lyve om det når hele hensikten med hans opptreden var å ødelegge presidenten?

Heller ikke på andre områder hadde Cohen noen smoking gun.

Schiff

Demokratene har ventet i to år på Mueller-rapporten. De skjønner at den ikke kommer til å gi grunnlag for noen riksrettssak, derfor har Adam Schiff og Jerry Nadler startet sine egne undersøkelser hvor de går enda bredere ut.

Schiff er den hissigste. Han hevder fortsatt at det er bevis for Russia collusion, selv om det bare er slutninger i hans eget hode.

Nå er det Schiff som er i søkelyset. Cohen bekreftet under høringen at han hadde snakket med Schiff på forhånd. Om hva da, spurte Jordan. -Topics for the hearing, svarte Cohen. Da Schiff ble forholdt dette sa han noe annet: De hadde snakket om opplegget og truslene Trump har fremsatt mot Cohen og familien hans.

Ord mot ord. Men så kom det frem at Schiff hadde sendt sine folk til New York for å snakke med Cohen. Fire ganger hadde det vært en delegasjon i New York. Til sammen hadde de snakket med Cohen i ti timer!

Det er liten tvil om at det betød at den ledende Demokraten hadde avtalt med Cohen hva han skulle si. I USA kalles dette for witness-tampering.

Manafort

Manafort ble tiltalt for vitne-påvirkning av Muellers team. Han fikk dommen av dommer T.S. Ellis III fredag: fire år. Muller hadde bedt om 24 år. Det er to ganger mer enn den vanlige straffen for drap.

Demokratene er hevngjerrige, de ønsker å ødelegge menneskene rundt Trump.

Demokrater og anti-Trump-medier mente Manafort fikk redusert straff fordi han er hvit. De ga uttrykk for at han fortjente å råtne i fengsel. Når man vet hva slag forhold det er i et fengsel, der fem mann må dele en tomannscelle, og du ikke klarer deg hvis du ikke har penger til å skaffe deg ting utenfra, er det mobbtendenser vi ser fra anti-Trump-leiren.

Jerry Nadler stevnet 81 mennesker mandag og krevde papirer om alle deres forhold utlevert. Demokratene kan ødelegge livene deres med rettssaker som drar ut i det uendelige.

Men kommer dette til å tjene Demokratene i det lange løp?

Da Cohen sto frem og skiftet side sa 51 prosent at de trodde han. Etter høringen var tallet sunket til 37 prosent.

Bruce Ohr

Men dette er bare begynnelsen på problemene for Demokratene. En kongressrepresentant fra Georgia, Doug Collins, sto fredag frem og sa han ville offentliggjøre et usensurt fullstendig referat av Bruce Ohrs forklaring bak lukkede dører i august 2018. Ohr var nummer fire i Justisdepartementet. Hans kone var Ollie Ohr, eks-CIA, som ble ansatt hos konsulentselskapet Fusion GPS, som bestilte drittpakken om Trump av Christopher Steele.

Bruce Ohr, Ollie var nøkkelpersoner i spillet for å felle kandidat Trump og deretter, da det ikke lykkes, presidenten.

Dette spillet som et knippe mennesker har gravd frem opplysninger om i to års tid, begynner nå å bli bekreftet av aktørenes egne vitneforklaringer.

Det Ohr forklarte stemmer ikke med det stifter av Fusin, Glenn Simpson, sa under ed. En av dem må lyve, og slike uoverensstemmelser gjelder flere av aktørene. Republikanerne sitter fortsatt med flertallet i Senatet og Lindsey Graham har overtatt justiskomiteen.

Doug Collilns lover å utgi flere usensurerte, fulle referater av hva som er blitt sagt i lukkede høringer. Han gjør det fordi Justis saboterer offentliggjøringen. Republikanerne vil at folk skal få vite hva som har foregått: En klikk på høyeste nivå har sammensverget seg for å kuppe valget for en kandidat som skulle stått i tiltaleboksen. Da det ikke lyktes gikk de inn for å kompromittere ham.

Historiene som lekker ut blir villere og villere: Christopher Steele ble ikke bare betalt av Demokratenes hovedorganisasjon og FBI, han ble også betalt av den russiske oligarken Oleg Deripaska, som hadde noe utestående med Manafort.

Hvis den nye justisministeren begynner å samarbeide med Republikanerne for å få sannheten frem i lyset, kan  det bli meget ubehagelig for Demokratene og anti-Trump-mediene som har dekket dem og hisset dem opp.

Akkurat palassrevolusjoner og kupp har ikke amerikanerne særlig sans for. Det er slik som foregår i bananrapublikker.

Ilhan Omar

Som om det ikke var nok, nekter Omar å holde kjeft. Hun retvitret en melding som langet ut mot avdøde John McCain. Men så gikk hun like godt løs på Obama. Han hadde en polert fasade, men hva hjelper det når en dreper folk med droner? Hun sammelignet han med Trump.

In an interview published Friday, Politico quoted the Minnesota Democrat as dismissing the «hope and change» promoted by Obama as a «mirage» — though she wasn’t quoted using that word — and she also criticized Obama for the «caging of kids» and «droning of countries around the world.»
Omar also told Politico, «We can’t be only upset with Trump. … His policies are bad, but many of the people who came before him also had really bad policies. They just were more polished than he was.
«And that’s not what we should be looking for anymore. We don’t want anybody to get away with murder because they are polished. We want to recognize the actual policies that are behind the pretty face and the smile.»
Omar forsøkte senere å benekte uttalelsen, men den forelå på tape.
Nancy Pelosi
Speaker of the House Nancy Pelosi forsøker så godt hun kan å dekke over og slukke branner. Men når hun sier at Omar er ny og ikke helt forstår betydningen av ord, gjør hun vondt verre:
“The incident that happened… I don’t think our colleague is anti-Semitic. I think she has a different experience in the use of words, doesn’t understand that some of them are fraught with meaning that she didn’t realize.”
Trump sa Demokratene nå har blitt et anti-jødisk parti.
Andre peker på at Demokratene har slått inn på samme vei som Labour i Storbritannia under Jeremy Corbyn. Antisemittismen er blitt et hovedspor.
Det er vanskelig å se hvordan ledelsen skal få situasjonen under kontroll. Den progressive fløyen i partiet backer Ilhan Omar.

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.