Trump og hans team som Washington i Crossing the Delaware, nå Crossing the Swamp.


 

Den siste uken har brakt sjokkerende nye opplysninger om den organiserte kampanjen for å stanse Trump. Det mest fantastiske er at Mueller-etterforskningen er en fortsettelse av arbeidet som Christopher Steele, Hillary-apparatet, FBI og justisdepartementet drev.

Da de ikke klarte å hindre at Trump ble valgt opprettet de en spesialetterforsker med ubegrensede fullmakter som kan etterforske Trump til dommedag.

Mens representanter som Maxine Waters (D-CA) oppmuntrer folk til å bli mobb som går løs på Trumps medarbeidere på offentlige steder, går Mueller og hans team etter alle som har jobbet for Trump. De får tilbud om immunitet hvis de sier det Mueller og hans team ønsker. Tidligere valgkampleder Paul Manafort nektet og risikerer 305 år for skattesvik som ligger 12 år tilbake i tid.

-Du vil bare at han skal synge noe så du kan stille presidenten for riksrett, sa dommer T.S Ellis III ved innledningen til rettssaken som går i Virginia. Rettssaken har ikke blitt den suksess for Mueller som man trodde. Den har tvert imot avslørt Mullers metoder.

I spillet om å felle en president er sannhet en vare man kan forhandle om. Sannhet er det som tjener Muellers folk. Han pit bull Andrew Weissman er tidligere blitt tatt i å tilbakeholde såkalt exculpatory evidence, dvs bevis som kommer den tiltalte til gode.

Dette er the United States of America, ikke en bananrepublikk.

Lee Smith skrev for en stund siden at hensikten med Mueller-etterforskningen er å sørge for at sannheten om sammensvergelsen mot Trump aldri kommer for en dag. Det er en offensiv operasjon.

Men nå kniper det.

Steele-rapporten

Kildene til Steele-rapporten om Trump var ikke i Moskva, det var en tidligere russisk etterretningsagent som bor i USA. Det står i notatene til nummer fire i justisdepartementet, Bruce Ohr. Han skrev ned samtalene han hadde med Glenn Simpson, leder av konsulentselskapet Fusion GPS, etter valget. Ohr hadde over 70 møter med Steele.

“Much of the collection about the Trump campaign ties to Russia comes from a former Russian intelligence officer (? not entirely clear) who lives in the U.S.,” Ohr scribbled in his notes.

Det er John Solomon i thehill.com som har fått tak i notatene Ohrs notater. Han har delt dem med tidligere fremstående etterretningsfolk og bedt om en evaluering.

A couple of the experts flagged that most of what Simpson allegedly told Ohr was not from Moscow — where the alleged plot was supposed to be based — but from a reported Russian in the United States who later seemed to disappear, according to Ohr’s notes.

“First thing I’m wondering is whether that Russian was part of a ‘kompromat’ operation to further roil the U.S. election rather than a whistleblower,” one of the experts opined.

Plantet

Det er klassisk etterretning å plante desinformasjon hos fienden.

Denne muligheten – at Steele ble foret med materiale som kunne ødelegge amerikansk politikk innenfra, må ligge i bakhodet på enhver med kjennskap til etterretning. Det er nok å ha lest John Le Carrés bøker om Smiley. I den virkelige verden har CIA alltid fryktet at KGB hadde lykkes å plante en muldvarp midt i blant dem. I sin tid var det en berømt CIA-sjef Jesus Angleton, som ble besatt av tanken på at CIA var infiltrert.

Selv de alt annet enn Trump-vennlige folkene i justisdepartementet og i spesialetterforsker Bob Muellers team har slått fast at målet med innblandingen i valget var å spre splid. Russerne forsøkte også å hacke Republikanernes servere, men klarte det ikke. I Hillarys valgkampleder Tony Podestas emailer hadde de nok å forsyne seg av.

Viten og vilje?

Den muligheten foreligger at Demokratene med viten og vilje lot russerne holde på, og tok den plantede informasjonen fordi de kunne bruke den.

Det er for mye som ikke stemmer til at Demokratene kunne være i god tro. Den britiske eks-agenten Christopher Steele fikk materiale som kompromitterte Trump. Løgn og sannhet, who cares? Poenget var at det var info som kunne fores inn i FBI og FBI drev etterforskning av Trump. Da Mueller overtok ble spesialagent Peter Strzok med på lasset. Også Christopher Steele og Glenn Simpson ble med som bakmenn. De fortsatte å levere materiale til FBI, via Bruce Ohr.

Uformelle nettverk

Dette sier noe om at det var strukturer innenfor de offisielle strukturene i FBI: Offisielt fikk Steele sparken etter at Mother Jones i oktober 2016 trykket en sak skrevet av journalisten David Corn, om russisk infiltrasjon av Trump-kampanjen. Steele var kilden. Men som informant for FBI hadde ikke Steele lov til å snakke med pressen. Han begikk et alvorlig regelbrudd og FBI avsluttet samarbeidet.

Men han kom inn bakdøren. Dette dokumenterte samarbeidet viser at aktørene hadde mål som ikke var i overensstemmelse med hvordan justisdepartement og FBI normalt arbeider. Nå er det FBI-sjefene som blir kompromittert. De må hindre at dokumentasjonen om deres dobbeltspill kommer frem, derfor har de satt seg på bakbena overfor Kongressen når Republikanere har bedt om å få utlevert dokumenter.

Hoder vil måtte rulle. Visejustisminister Rod Rosenstein er en som sitter løst.

Den frittstående organisasjonen Judicial Watch saksøker justisdepartementet for å få ut tidligere FBI-nestleder, Andrew McCabes, tekstmeldinger. FBI har kategorisk avslått anmodning om offentliggjøring.

At spesialagent Peter Strzok ble sparket denne uken vitner om at noen i toppen av FBI synes spillet har gått for langt.

Avgjørende

Nå har dramaet nådd et nivå hvor Trump for første gang sier at han kan bli nødt for å gå inn og avgradere McCabes meldinger. Mange har over tid stilt seg uforstående til at Trump ikke for lengst har frigitt dokumenter som er kritiske i opprullingen av hva som har foregått.

Det pågår en brutal kamp mellom spesialetterforsker Bob Mueller og Trump: Mueller forsvarer Clintons og Obama. Hvis det kommer frem at statlige institusjoner ble misbrukt i et skittent kynisk spill for å ødelegge presidenten, vil Demokratene og liberale medier lide et nederlag som vil forandre amerikansk historie.

Derfor er avsløringene blitt en thriller folk følger med på, døgnet rundt.

Det var republikaneren Devin Nunes som for noen uker siden sa at Bruce Ohr er en person vi kommer til å høre mer om. Håndskrevne dokumenter har høy troverdighet.

Trodde aktørene på det de selv sa?

-Vi trodde vi hadde oppdaget en forbrytelse, sa Glenn Simpson da han forklarte seg for Kongressen.

When Simpson testified before Congress, he said he and Steele acted out of a sense of duty. “For him it was professional obligations. I mean, for both of us it was citizenship. You know, people report crimes all the time,” he told the Senate Judiciary Committee.

In his House testimony, though, he conceded not knowing if what he and Steele dug up amounted to a crime: “At the time that we — you know, that Chris decided to take this to the FBI, I wasn’t convinced of the facts of anything in terms of — I wasn’t convinced that there was a specific crime that occurred.”

So, congressional investigators want to know why — if Simpson acted purely on the basis of civic duty — he and Steele went to the press shortly before Election Day with allegations before the FBI completed its work.

Det er disse innlysende og enkle spørsmålene som Kongressen vil ha svar på. Hastverket tydet på at motivet var noe annet.

Budbærere

Glenn Simpson forsøkte å overbevise Ohr om at Trumps advokat Michael Cohen, Carter Page og Paul Manafort, var budbærere mellom Trump og russerne.

“He identified Michael Cohen, a lawyer in Brooklyn w. Russian (Brighton Beach) clients, as the go-between from Russia to the Trump campaign who replaced Manafort and Carter Page,” Ohr’s notes read, quoting Simpson’s alleged narrative.

Ifølge Steeles rapport skulle Cohen reist til Praha for Trump i september 2016. Men Cohen har hardnakket benektet reisen og sier han aldri har vært i Praha. Bob Mueller har satt tommeskruene på ham og Cohen har varslet at han vil gjøre alt for å forsvare seg og sin familie. Men det har ikke kommet forlydender om at han endrer forklaring på dette avgjørende punkt.

Den virkelige collusion

Det som for alvor setter Glenn Simpson, Christopher Steeles oppdragsgiver, i et ufordelaktig og mistenkelig lys, er at hans firma også arbeidet på vegne av russerne for å diskreditere Bill Browder, som hadde fått gjennom Magnitskij-loven som satte flere av Putins menn på amerikansk svarteliste. Den loven har gjort Putin forbannet.

Simpson, som organiserte drittpakken mot Trump, hadde altså selv Putin-allierte som oppdragsgivere.

Nettet snører seg sammen, men ikke om Trump.

The handwritten notes exposing what Fusion GPS told DOJ about Trump