Christopher Steele synes å sikre seg herostratisk berømmelse som den som sydde sammen en drittpakke om Trump basert på sine russiske kontakter, på bestilling av Hillary. Steele var personlig engasjert og han gikk bak ryggen på FBI for å spre ryktene. Men FBI burde ha forstått at det de så som bekreftelse i mediene var et ekko av deres egen informasjon. 

To timer med Fox News har forsøkt å dempe, kritisere eller relativisere FISA-rapporten. Det var liksom ikke en big deal likevel. Eller? Leser man rapporten nøye ser man at den holder hva som ble sagt. Den er en knusende dom over ledelsen i FBI og justisdepartementet.

Det kan tyde på en bevisst, organisert innsats for å ødelegge Donald Trump.

I dag sa Trump, da han ble spurt om rapporten: – It is a disgrace, a disgrace, what is happening in our country.

Han har helt rett. Dette er helt uten sidestykke.

De som har vært ansvarlige, folk som James Comey, forsøker å mobilisere historiske busemenn: Det minner om Joe McCarthy tvitret Comey. Venstresiden drar alltid frem McCarthy.

Men er det noen som fortjener den betegnelsen så er det Comey.

Vi er vitne til en orkestrert, planlagt kampanje for å mobilisere statsapparatet, dvs overvåking og politi og domstoler mot en kandidat og senere den valgte presidenten. Dette skjedde på oppdrag av hans konkurrent. Det er dette som gjør det utrolig, og enda mer utrolig er det at de samme folkene som forsøkte å torpedere Trump var det som frikjente Hillary som satt i skandaler opp til halsen.

Det er ikke rart at noen tar sterke ord i sin munn. Vi har aldri sett maken.

FISA-rapporten bekrefter at det ble søkt om overvåking av Carter Page 21 oktober:

On October 21, 2016, DOJ and FBI sought and received a ISA probable cause order (not under Title VII) authorizing electronic surveillance on Carter Page from the FISC.

FISC er spesialdomstolen som godkjenner overvåking. Før det legges frem en slik anmodning må den godkjennes av enten leder eller nestleder for FBI, Dernest må den godkjennes av justisministeren, visejustisministeren eller en av hans stedfortredere på området nasjonal sikkerhet. Med andre ord en finmasket prosess som burde utelukke tilfeldigheter eller grove feil.

En overvåkingstillatelse mot en amerikansk borger må fornyes hver tredje måned. De som godkjente for Carter Page var tre ganger FBI-sjef Comey, hans nestleder Andrew McCabe, Sally Yates som steppet inn som justisminister, visejustisminister Dana Boente, og visejustisminister Rod Rosenstein, alle undertegnet de en eller flere søknader om overvåking. Mange mennesker var involvert.

I loven heter det at også ting som taler til fordel for den det gjelder, skal tas med. I Carter Pages tilfelle måtte det vært at rapporten som ble brukt var bestilt og betalt for av hans politiske motstandere.

Men denne informasjonen nådde aldri spesialdomstolen. Tvertimot: Rapporten sier eksplisitt at både FBI og justisdepartementet var klar over at de leverte en søknad som var bestilt og betalt for av motstanderen.

Dette er det kritiske punkt i rapporten: Alle disse toppfigurene, satte sitt navn under, og de visste at det var fake news de leverte. Et falsum, betalt for av Hillary-systemet, og de sa ingenting.

Det er et så grovt brudd på helt elementære rettsprinsipper at det må få følger.

Toppene visste at de aldri ville fått godkjennelsen hvis dommeren hadde visst hvor Christopher Steeles rapport kom fra, men de sa ingenting.

Dermed sier de indirekte at de ikke hadde noe å fare med. De som på Fox News trekker frem at det kan ha blitt lagt frem annet materiale, overser en viktig ting: Hvis de hadde hatt mer å fare med hadde de ikke trengt å skjule Steele-rapportens tvilsomme opprinnelse. Da hadde de hatt råd til å være åpne. Det faktum at de tok en så stor sjanse som ikke å si noe, tyder på at de ikke hadde noe annet. De hadde ikke råd til å kompromittere den.

Fire ganger kunne FBI/justisdepartementet ha gitt domstolen disse opplysningene, men de gjorde det ikke.

In the case of Carter Page, the government had at least four independent opportunities before the FISC to accurately provide an accounting of the relevant facts. However, our findings indicate that, as described below, material and relevant information was omitted.

Christopher Steele

Den britiske agenten og hans rapport er sentral i FISA-memoet og Steele kommer ikke heldig fra det.

Rapporten var den «essensielle» del av søknaden om overvåkning, heter det i den rapporten Kongressen frigav.

Det står ikke mye, men det som står er talende: Steele var en «longtime» partner med FBI.

Steele was a longtime FBI source who was paid over $160,000 by the DNC and Clinton campaign, via the law firm Perkins Coie and research firm Fusion GPS, to obtain derogatory information on Donald Trump’s ties to Russia.

Og så det mest ødeleggende avsnittet:

a) Neither the initial application in October 2016, nor any of the renewals, disclose or reference the role of the DNC, Clinton campaign, or any party/campaign in funding Steele’s efforts, even though the political origins of the Steele dossier were then known to senior and FBI officials.

Ikke på noe tidspunkt oppgav FBI og justis hvor rapporten kom fra og hvem som var oppdragsgiver, selv om de var fullt klar over det.

Vi beveger oss inn på et område som toucher landsforræderi: Bevisst undergraving av den demokratiske prosessen.

Det virker som om selv Fox News hadde vanskelig for å ta det inn.

FBI og justis nevnte ikke for dommeren at Steele ble betalt av demokratene og Hillary. Ei heller at FBI hadde betalt ham for den samme informasjonen. Denne siste opplysningen har sirkulert, men er nå bekreftet.

b) The initial FISA application notes Steele was working for a named U.S. person, but does not name Fusion GPS and principal Glenn Simpson, who was paid by a U.S. law firm (Perkins Coie) representing the DNC (even though it was known by DOJ at the time that political actors were involved with the Steele dossier). The application does not mention Steele was ultimately working on behalf of—and paid by—the DNC and Clinton campaign, or that the FBI had separately authorized payment to Steele for the same information.
Sirkelbevis
Den første FISA-søknaden siterer i rikt monn fra en artikkel som Michael Isikoff skrev for Yahoo News! Men den nevnte ikke at Isikoffs kilde var ingen ringer enn Steele selv. Altså sirkelbevis.
The Page FISA application incorrectly assesses that Steele did not directly provide information to Yahoo News. Steele has admitted in British court filings that he met with Yahoo News—and several other outlets—in September 2016 at the direction of Fusion GPS.
Men var ikke FBI klar over at Steele foret mediene med den samme informasjonen som han ga FBI?
Da Steele i et intervju med Mother Jones 30 oktober skrøt av sine kontakter med FBI, kuttet de ham ut. Men Steele ga intervjuer enda tidligere, i september. Han burde vært kuttet ut allerede da.
Steele holdt kontakten i justisdepartementet med no 4 Bruce Ohr, både før og etter valget.
Etter valget ble Ohr intervjuet av FBI og han fortalte da om Steeles sterke antipatier mot Trump.
For example, in September 2016, Steele admitted to Ohr his feelings against then-candidate Trump when Steele said he «was desperate that Donald Trump not get elected and was passionate about him not, being president.» This clear evidence of Steele’s bias was recorded by Ohr at the time and subsequently in official FBI files—but not reflected in any of the Page FISA applications.
Hvis noen hadde trodd at Steele hadde en profesjonalitet som gjorde at han kunne opptre objektivt, så ble de nå skuffet. Han var av samme mening som oppdragsgiver. Dette visste man i september. Likevel ble Steeles arbeid brukt.
Som om ikke det var nok: Ohrs kone, Nelly,, arbeidet for Fusion GPS, konsulentselskapet som hyret Steele. Nelly hadde arbeidet i CIA, Hun levert sitt arbeid også til FBI gjennom mannen, for at det ikke skulle være noen tvil. De var på samme side, de ville det samme.
a) During this same time period, Ohr’s wife was employed by Fusion GPS to assist in the cultivation of opposition research on Trump. Ohr later provided the FBI with all of his wife’s opposition research, paid for by the DNC and Clinton campaign via Fusion GPS. The Ohrs’ relationship with Steele and Fusion GPS was inexplicably concealed from the FISC.
Heller ikke Ohrs forhold til Steele og Fusion GPS ble avslørt for domstolen.
Minimal bekreftelse
Ikke bare var Steelerapporten alt de hadde, men de leverte den også til domstolen uten verifisering.
4) According to the head of the FBI’s counterintelligence division, Assistant Director Bill Priestap, corroboration of the Steele dossier was in its «infancy» at the time of the initial Page FISA application. After Steele was terminated, a source validation report conducted by an independent unit within FBI assessed Steele’s reporting as only minimally corroborated.
Likevel gikk Comey til den nyvalgte presidenten i januar med rapporten. Comey visste om bakgrunnen. Hva var motivet? Å sette skrekk i Trump, utløse panikk. Samtidig fortalte tre e-sjefer ham at russerne hadde blandet seg i valget.
Det var ganske mye for en nyvalgt president.
Hva var motivet?
Og samtidig lekket Buzzfeed Steele-rapporten til offentligheten. Det var rart Trump ikke tørnet.
Et halvt år senere sier Comey i kongresshøring at rapporten var lurvete og ikke-verifisert «salacious and unverified.» Hvorfor gikk han da til presidenten med den?
Nestleder i FBI, McCabe, sa selv til etterretningskomiteen i desember at det ikke hadde blitt noen FISA-søknad om overvåking. uten Steele-rapporten.
Furthermore, Deputy Director McCabe testified before the Committee in December 2017 that no surveillance warrant would have been sought from the FISC without the Steele dossier information.
En rapport som altså var bestilt og betalt for av Trumps fiende, og satt sammen av en eksagent som også var en svoren fiende, bestående av ubekreftede rykter fra Russland.

Dette var det de hadde og de unnlot å fortelle domstolen hvor tynt det var, ellers ville de aldri fått godkjenningen.

Har Trump dekning for sine ord: Disgrace?

Det er vanskelig å argumentere mot.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.