Deputy Assistant Secretary of State Kathleen Kavalec

En viktig del av kampanjen mot Donald Trump i 2016 var en rapport skrevet av Christopher Steele, som FBI brukte som underlag for å få rettens kjennelse til avlytting. Nå viser det seg at FBI visste at Steele-rapporten ikke var troverdig.

Hillary Clinton og hennes kampanje hyret i 2016 inn den britiske agenten Christopher Steele for å grave frem negativ informasjon om Donald Trump og hans medarbeidere. Steele’s rapport, også kjent som «the Steele-dossier» eller bare «the dirty dossier», ble overlevert FBI i juli 2016, etterfulgt av en mer omfattende briefing i oktober samme år. Presidentvalget var 8. november, og det var viktig for Clinton-kampanjen å få ut all negativ info om Trump før den dagen.

Nå viser det seg at FBI internt, og 10 dager før «the dirty dossier» ble brukt som underlag for å få rettens kjennelse (FISA) til avlytting av Trump-medarbeideren Carter Page, fastslo at deler av rapportens innhold var feil.

John Solomon i «The Hill» skriver:

Newly unearthed memos show a high-ranking government official who met with Steele in October 2016 determined some of the Donald Trump dirt that Steele was simultaneously digging up for the FBI and for Hillary Clinton’s campaign was inaccurate, and likely leaked to the media.

Disse bekymringene ble notert og rapportert av Deputy Assistant Secretary of State Kathleen Kavalec den 11. oktober, nesten en måned før valgdagen.

Her observations were recorded exactly 10 days before the FBI used Steele and his infamous dossier to justify securing a Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) warrant to spy on Trump campaign adviser Carter Page and the campaign’s contacts with Russia in search of a now debunked collusion theory.

It is important to note that the FBI swore on Oct. 21, 2016, to the FISA judges that Steele’s “reporting has been corroborated and used in criminal proceedings” and the FBI has determined him to be “reliable” and was “unaware of any derogatory information pertaining” to their informant, who simultaneously worked for Fusion GPS, the firm paid by the Democratic National Committee (DNC) and the Clinton campaign to find Russian dirt on Trump.

FBI gikk overfor FISA-retten altså god for at Steele’s rapport var etterrettelig. Steele tilbød også Kavalec annen informasjon om Trump-kampanjen som imidlertid lett kunne ha blitt avslørt som feilaktig før FISA-rettens godkjennelse av overvåkningen av Carter Page.

Mueller-rapporten nevner knapt Steele, og fastslår at hans informasjon ikke er verifisert:

Special counsel Robert Mueller’s report, released last month, dispelled all those wild theories while hardly mentioning Steele, except for a passing reference to his dossier being “unverified.” That’s significant, because the FISA request from October 2016 that rested heavily on Steele’s information was marked “verified application” before the FBI submitted it to the court.

FBI sikret seg en kjennelse til overvåkning på feilaktig grunnlag, til tross for at byrået visste dette før rettsmøtet.

Det bygger seg opp en formidabel sak mot bl.a. tidligere topper i FBI og Hillary Clinton, som har brukt en ekstrem grad av skitne triks for å prøve å vinne presidentvalget. Nå er det «payback-time».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂