Justisminister William Barr skremmer vannet av Demokratene. Barr forfølger dokumentstrømmen tilbake til opprinnelsen og vil ha svar. Nå har han fullmakt til å offentliggjøre det han måtte finne nødvendig. Det kan bli helt ødeleggende for Demokratene og anti-Trump-mediene.

Donald Trump ga torsdag justisminister William Barr fullmakt til å offentliggjøre alle dokumenter om spionasjen mot Trump-kampanjen som han måtte finne nødvendig.

Det har gjort Demokratene hysteriske. De hevder at Trump mistenkeliggjør institusjoner som FBI og Justisdepartementet.

Men selv krever de å få se hele Mueller-rapporten og kaller det «obstruksjon» at deler av den fortsatt er sladdet. Men alle Kongressrepresentanter står fritt til å lese rapporten usladdet i sikre rom i Kongressen. Ingen Demokrat har tatt imot tilbudet.

Det er særlig dokumentene knyttet til FBIs søknad om å få overvåke Trump-medarbeideren Carter Page som det er snakk om å offentliggjøre. Trump holdt på å gjøre det for et år tilbake. Da kom det protester fra Storbritannia.

Søknaden gikk til spesialdomstolen FISA. Det spesielle med den er at det ikke finnes noe innsyn fra forsvarerhold. FBI har bukten og begge endene. Derfor er det et ufravikelig krav at materialet søknaden bygger på er verifisert. Daværende no. 2 i FBI, Andrew McCabe, har sagt at søknaden bygget på Steele-rapporten. Nye dokumenter viser at FBI ble advart før første søknad ble sendt, om at rapporten var uverifisert og upålitelig. Det var viseutenriksminister Kathleen Kavalec som i et møte med Steele 11.oktober 2016 oppdaget at Steele løy og var upålitelig. Kavalec varslet FBI, som likevel brukte Steele-rapporten som underlag for FISA-søknaden 31. oktober. Den var underskrevet av FBI-sjef James Comey.

Comey visste at det var Demokratene som hadde betalt for rapporten. Likevel ble denne vitale informasjonen gjemt i en fotnote. I et intervju i fjor vår i forbindelse med promoteringen av sin bok, sa Comey at han ikke visste hvem som hadde betalt for rapporten.

Comey kan bli tiltalt for mened.

Det kan også tidligere CIA-sjef John Brennan. Han har både vært med å sette igang overvåkingen og etterforskningen av Trump og spredt påstander om at han er russisk agent. Det er et misbruk av embete uten sidestykke.

Samme spill har tidligere Director of National Intelligence, James Clapper, bedrevet.

Barr har utnevnt delstatsjustisminister i Connecticut, John Durham, til å granske etterforskningen av Trump.

Barr ga et intervju til Bill Hammer i Fox News sist uke, der han sa flere oppsiktsvekkende ting: Barr sa at han sitter med flere spørsmål i dag enn da han tiltrådte. De svarene han har fått har ike vært tilfredsstillende. Indirekte sier Barr at FBI ikke har gitt ham de svar han har bedt om. Dokumentene som blir kjent, kommer ikke fra frontdøren, men baktrappoen, som Kathleen Kovalecs notat etter møtet med Steele. FBI-sjef Christopher Wray fortsetter å dekke over hva forgjengerne har bedrevet.

Den tidligere kongresserepresentanten Trey Gowdy fortsetter å spille en rolle i avdekkingen av hva som skjedde: Han sier at FBI-informantene som møtte Trump-medarbeideren George Papadopoulos bar avlyttingsutstyr, og at det foreligger utskrift av samtalene. Gowdy sier han har sett dem og at det er særlig en samtale som vil være en gamechanger.

Det er disse dokumentene justisminister Barr har full adgang til å offentliggjøre.

 

se også:

Steele løy og FBI tok løgnene for god fisk, selv om de ble advart

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.