James Comeys profil blir tegnet av hans egne handlinger og dokumenter og bildet som avtegner seg er ikke pent. Han er  en selvhøytidelig, forfengelig skruppelløs intrigant. Ord betyr ingenting. En egenskap han deler med sin nestkommanderende Andrew McCabe. Det er derfor de er på CNN og MSNBC.

Samme dag som FBI-sjef James Comey undertegnet og oversendte søknaden om fornyet overvåking av den tidligere Trump-medarbeideren Carter Page til spesialdomstolen FISA, skrev han til Director of National Intelligcnce, James Clapper, at det ikke hadde vært mulig å verifisere påstandene i rapporten til Steele.

Når Comey sendte inn søknaden til domstolen, garanterte han samtidig for at opplysningene var sjekket og verifisert.

Comey lyver uten å blunke. Løgn var blitt rutine.

“We are not able to sufficiently corroborate the reporting,” Comey wrote in a Jan. 12, 2017 email to then-Director of National Intelligence James Clapper that was declassified and made public through an open records lawsuit by the Southeastern Legal Foundation.

For Comeys FBI var sannheten en hindring man kunne gå utenom.

FBI hadde fått vite av CIA at Carter Page hadde jobbet for dem. Hvis en slik opplysning var blitt loggført ville overvåking blitt avvist av FISA-domstolen. Men FBI visste råd. Advokat Kevin Clinesmith forandret ordlyden i eposten slik at det sto at CIA ikke hadde noe kjennskap til Page.

I tillegg kom alle advarsler om at Steele var upålitelig. Han sa til to ulike tjenestemenn at russerne drev sin påvirkning av valget fra konsulatet i Miami. Men Russland har ikke noe konsulat i Miami.

CIA officials had already informed Comey’s FBI that the target of the FISA warrant, Carter Page, wasn’t a Russian spy but rather an asset helping U.S. intelligence. The bureau had received warnings about Steele and the reliability of his source network, including that it might have been compromised by Russian disinformation. Agents had also just recommended on Jan. 4, 2017 shutting down the probe’s inquiry into incoming National Security Adviser Michael Flynn for lack of evidence.

Dokumentene er frigitt etter påtrykk fra Southeastern Legal Foundation.

“After a multiyear court battle led by Southeastern Legal Foundation, this memo proves what we already suspected — those at the highest levels of our government misled and lied to the court to get permission to spy on the Trump campaign, plain and simple,” attorney Kimberly Hermann told Just the News.

Men løgnene var stablet oppå hverandre til Den store løgn: For selve hovedpåstanden, som Demokratene og mediene pushet i fire år – at Trump var en russisk agent,  var noe Hillary hadde funnet på for å avlede oppmerksomheten fra sin egen epostskandale, og FBI ble advart om at Steeles kilder var tidligere russiske agenter som trolig formidlet desinformasjon.

Å si at det Comey og Clapper, Brennan og Obama gjorde var drøyt, er tidenes understatement.

 

 

Smoking gun: Comey told Clapper FBI unable to ‘sufficiently corroborate’ Steele — then signed FISA

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.