Donald Trump lovte i natt at søknaden FBI sendte til spesialdomstolen FISA om å få lov å overvåke Trump-medarbeideren Carter Page, vil bli offentliggjort.

Trump sa dette i et intervju med Sean Hannity, det første grundige etter Mueller-rapporten ble ferdigstilt og konklusjonene kjent.

President Trump, in an exclusive wide-ranging interview Wednesday night with Fox News’ «Hannity,» vowed to release the full and unredacted Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) warrants and related documents used by the FBI to probe his campaign, saying he wants to «get to the bottom» of how the long-running Russia collusion narrative began.

Mange har lenge mast om at FBI-søknaden skal bli offentliggjort i sin helhet. Vi vet gjennom høringer i Kongressen at den i hovedsak bygger på Steele-rapporten, som selv FBI-sjef James Comey sa var «luguber og verifisert». Hvis FBI ikke har opplyst om dette i søknaden, er det et alvorlig regelbrudd.

Det samme gjelder opplysningen om at Hillary og Demokratens hovedkontor betalte for rapporten. Denne vitale opplysningen – at FBI bygger på en rapport betalt for av motkandidaten – er gjemt i en kryptisk fotnote om at kandidat 1 har betalt for opplysninger om kandidat 2. Det er umulig å skjønne rekkevidden av den opplysningen slik som det står.

Redacted versions of FISA documents already released have revealed that the FBI extensively relied on documents produced by Christopher Steele, an anti-Trump British ex-spy working for a firm funded by the Hillary Clinton campaign and Democratic National Committee, to surveil Trump aide Carter Page. At least one senior DOJ official had apparent concerns Steele was unreliable, according to text messages exclusively obtained last week by Fox News.

Trump sa han har holdt igjen på publisering, fordi hans adokater har sagt at det kan bli oppfattet som en «obstruction of justice». Den faren er over nå.

Trump hadde noen meget sterke karakteristikker av de mest prominente skikkelsene i kampanjen mot ham.

Trump also accused FBI officials of committing «treason» — slamming former FBI Director James Comey as a «terrible guy,» former CIA Director John Brennan as potentially mentally ill, and Democrat House Intelligence Committee Chairman Adam Schiff as a criminal.

Det er ikke vanskelig å finne belegg for Trumps karakteristikker.

Muller-rapporten har lagt Russia collusion-anklagen død. Nå er det Trumps tur. Han er ikke alene.

Citing a high-level source, Kentucky GOP Sen. Rand Paul late Wednesday tweeted that anti-Trump ex-CIA Director John Brennan had internally pushed the dossier. Fox News has not independently verified Paul’s source.

Hvis det kan bevises at FBI ikke hadde noe grunnlag å sette i gang en kontra-etterretningsoperasjon på, slik de gjorde i slutten av juli 2016, er det et misbruk av polisiære maktmidler som må få følger.

Summen av tiltak kvalifiserer til karakteristikken kupp. Når visejustisminister Rod Rosenstein vil bære av avlyttingsutstyr for å få Trump avsatt etter grunnlovstillegg 25, er det klimaks på et desperat forsøk på å avsette presidenten.

Mediene, etterretningsfolk og Demokratene har hamret Trump i to år. Nå er det payback-time.

«I think Brennan’s a sick person, I really do,» Trump said. «I believe there’s something wrong with him, for him to come out of the CIA and act that way was so disrespectful to the country and to the CIA. He was not considered good at what he did. He was never a respected guy.»

Også Fox News tar nå et oppgjør med løgnene Brennan har spredt og hans oppførsel. Han har stemplet Trump som landsforræder og sagt han er en russisk agent. Få har vært så giftige som ham.

Nå blir han tatt i blank løgn. For bare noen få uker siden sa han at Bob Mueller kom til å reise tiltaler mot Trump-barna. Det viste seg ikke å stemme.

Så sa han at når Trump ble frikjent var det fordi Mueller ikke hadde funnet sterke nok bevis på collusion til at det holdt til tiltale. Men at det var materiale. Men også det er løgn. Mueller skriver at de ikke fant noe bevis overhodet for collusion.

Brennan was one of the loudest and most virulent voices to trumpet the Russian collusion theory over the past two years, asserting falsely just weeks ago that Mueller was likely planning to indict members of the Trump administration’s family in a scene reminiscent of the «ides of March” and the assassination of Julius Caesar. Trump, who revoked Brennan’s security clearance last year amid concerns Brennan was improperly hinting that he had inside information about ongoing federal probes, called those remarks «horrible» on Wednesday.

Brennan has since acknowledged he was wrong, but has said inaccurately that Mueller merely could not find evidence meeting the high bar needed for a criminal prosecution — when in fact Mueller found no evidence at all that the Trump team responded to Russians’ numerous efforts to involve them in a conspiracy.

 

 

Trump vows to release FISA docs now that Mueller probe is concluded, slams ‘treasonous’ FBI