Nytt

James Comey har fått problemer etter at Horowitz la frem sin rapport. Alle kan se at han har løyet. Comey forsøkte først å kapitalisere på Horowitz-rapporten ved å si at den frikjente FBI for anklagen om politisk slagside. Men ettersom folk har fått tid til å fordøye rapporten, vokser kritikken. Skjermdump.

Den øverste dommer for spesialdomstolen FISA, , retter en flengende kritikk mot FBI for å levere søkander om overvåking som ikke holder vann.

In a rare public order Tuesday, the chief judge of the Foreign Intelligence Surveillance Court [FISC] strongly criticized the FBI over its surveillance-application process, giving the bureau until Jan. 10 to come up with solutions, in the wake of findings from Justice Department Inspector General Michael E. Horowitz.

Generalinspektør for FBI og Justisdepartementet,Michael Horowitz, avslørte sist uke at FBI med viten og vilje holdt tilbake informasjon som ville kompromittert deres egen søknad om å få overvåke Trump-medarbeideren Carter Page.

To uker før den første søknaden ble sendt, skrev Carter Page selv til FBI og gjorde oppmerksom på at han hadde arbeidet for den amerikanske regjering, dvs som informant. Men det brød ikke FBI seg om.

Senere ble det spørsmål om Page kunne være agent og det kom brev fra CIA om at han arbeidet for dem. FBI-juristen som satt med saken, Klinesmith, endret eposten slik at det sto at det var ukjent om Page arbeidet for etterretningen.

Det sto heller ikke noe i søknaden om hvem som betalte for Steele-rapporten som utgjorde hovedparten av søknaden. I januar intervjuet FBI den primøre kilden til Steele-rapporten. Denne kilden var sjokkert over at det han hadde snakket med Steele om, hadde funnet veien til rapporten. En del av det var «bar-talk», gode røverhistorier og  rykter.

FBI meldte tilbake til domstolen at de hadde snakket med kildenn og fått verifisert rapporten. Det var blank løgn.

 

«The FBI’s handling of the Carter Page applications, as portrayed in the [Office of Inspector General] report, was antithetical to the heightened duty of candor described above,» Collyer wrote in her four-page order. «The frequency with which representations made by FBI personnel turned out to be unsupported or contradicted by information in their possession, and with which they withheld information detrimental to their case, calls into question whether information contained in other FBI applications is reliable.»

Korreksen er en offentlig ydmykelse av FBI. Flere av hovedpersonene i Horowitz-rapporten jobber fortsatt i FBI. Det har ikke skjedd noe med dem. Den nåværende lederen, Christopher Wray, har valgt en defensiv linje.

Kritikken fra øverste dommer i FISA-domstolen kan være et signal om at det trengs noe mer. I det minste at de skyldige fjernes fra sine stillinger.

«The [FISA court] expects the government to provide complete and accurate information in every filing with the court,» Collyer wrote. «Without it, the [FISA court] cannot properly ensure that the government conducts electronic surveillance for foreign intelligence purposes only when there is a sufficient factual basis.»

FISA-søknader er en ensidig affære. Den mistenkte er intetanende om han han vil bli satt under overvåking. Derfor må domstolen stole på at opplysningene som legges frem er verifiserte.

FBI under James Comey gjorde det motsatte.

 

 

 

FISA court slams FBI over surveillance applications, in rare public order

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!