Trey Gowdy under utspørringen av FBI-sjef James Comey og NSA-sjef Mike Rogers 20 mars 2017. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

En av de mest profilerte republikanske politikerne, Trey Gowdy, som også har påtalebakgrunn, gikk søndag langt i å antyde hva det såkalte FISA-memoet inneholder:

«It could shed light on allegations that have existed for a long time.»

Det sa talsmann for Det hvite hus Raj Shah.

Gowdy var mer konkret:

Rep. Trey Gowdy, one of the memo’s authors, told Fox News Sunday

«if you think your viewers want to know whether or not the dossier was used in court proceedings, whether or not it was vetted before it was used, whether or not its ever been vetted — if you are interested in who paid for the dossier, if you are interested in Christopher Steele’s relationship with Hillary Clinton and the Democratic National Committee, then, yes, you will want the memo to come out.»

Gowdy antyder nei på alle spørsmål: FBI tok en rapport som FBI-sjefen selv har bekreftet ikke ble verifisert og brukte den til å skaffe tillatelse til å overvåke Trump-kampanjen, og rapporten ble betalt av motkandidaten.

Hvis det er innholdet, hvis Steele var del av et stort spill for å sikre Hillary seieren og senere for å spinne et nett av løgner rundt Trump som han ikke kunne fri seg fra, ganske enkelt fordi det er vanskelig å motbevise noe ikke-eksisterende hvis alle fastholder mistanken, ja, da kan amerikansk historie ta en annen retning i natt.

En annen som kan sitte løst i sadelen er fungerende justisminister i Russia collusion-etterforskningen, Rod Rosenstein, nummer to i departementet. Han fornyet i april overvåkingen av Carter Page på bakgrunn av Steele-rapporen, ifølge New York Times.

Shortly after taking office last April, Deputy Attorney General Rod Rosenstein renewed a secret surveillance warrant against former Trump campaign adviser Carter Page, according to a four-page memo that could be released to the public this week.

The New York Times reports that the memo, which was compiled by Republicans on the House Intelligence Committee, states that Rosenstein signed off on a renewal for a Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) warrant against Carter Page, a former Trump campaign adviser who features prominently in the infamous and unverified Steele dossier.

 

Rod Rosenstein Renewed Spy Warrant Against Trump Adviser Last Year: Report