Blues brothers samlet: Trump, justisminister Sessions og FBI-sjef Christopher Wray under en avgangsseremoni på FBI-akademiet ved Marine Corps Quantico base i Quantico, Virginia. 15. desember 2017. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

FBI og justisdepartementet forsøker begge å blokkere offentliggjøringen av FISA-rapporten ved å påberope seg nasjonale sikkerhetsgrunner. Det hjelper ikke. – Rapporten vil bli offentliggjort, sier stabsjef i Det hvite hus, John Kelly.

“It’ll be released here pretty quick I think and the whole world can see it,” he said.

Han ord veier tungt. Kelly er general. Han vet hva nasjonal sikkerhet er.

Norske medier har løyet om Trump i så langt tid at de er ute av stand til å fortelle sannheten. De gjør et nummer av at nummer to i justisdepartementet, Rod Rosenstein, advarer mot publisering. Det samme gjorde Christopher Wray.

Det kalles å gråte for sin syke mor. De skyver nasjonal sikkerhet foran seg, men er i virkeligheten opptatt av å beskytte sin karrierer. For Rosensteins del kan den bli kort.

Bloomberg reported earlier that Wray told the White House he opposes the memo’s release. White House chief of staff John Kelly told Fox News Radio today that national security lawyers in the administration are reviewing the memo “slicing and dicing it,” but he also predicted that the memo would be released “pretty quick, I think, and the whole world can see it.» He didn’t indicate how much of the memo may be redacted in the review.

The Washington Postreported that Deputy Attorney General Rod Rosenstein, like Wray a Trump appointee, warned Kelly on Monday before the committee vote that releasing the memo could compromise classified information; Wray was also at the meeting.

Det er Rosenstein som utpekte Bob Mueller til spesialetterforsker og fornyet overvåkingen av Carter Page. Rosenstein har vært en av edderkoppene som har spunnet nettet rundt Trump. Det er ikke sikkert han overlever offentliggjøringen.

Jeff Sessions har vært en svak justisminister, men han har i det minste fått fjernet Bruce Ohr, som var no 4. i departementet og hadde hemmelige møter med Fusion GPS, selskapet som bestilte drittpakken om Trump.

Det er denne drittpakken som ble brukt som grunnlag da FBI ba spesialdomstolen, FISA, om lov til å overvåke Trump-kampanjen.

En drittpakke som ikke var verifisert og som var betalt av motkandidaten. Det tar seg ikke særlig pent ut.

FBI-sjef Wray var på Capitol Hill søndag og leste rapporten. Mandag tok hans nestleder Adnrew McCabe sin hatt og gikk.

Flere hoder kommer til å rulle.

Norske medier tror de holder spillet gående ved å skylde på Trump. De nekter å innse at de tilhører den tapende siden. Jo lenger de blir med på ferden til demokratene, jo hardere blir møtet med veggen.

Hvis er lenge nok inne i løgnene vil man til slutt ikke bli i stand til å skille løgn fra sannhet og tro at sannheten er en løgn. Det skal bli spennende å se hvordan norske medier takler at de har tatt feil hele tiden og utelatt vesentlige opplysninger som gjorde avsløringen av Russia collusion som falskhet mulig. Det sitter nok uhyre langt inne å innse at man har vært med å understøtte en gigantisk konspirasjon for å innsette USAs mest korrupte president.

Devin Nunes, som har ledet arbeidet i etterretningskomiteen, sier at FBI gjerne må kritisere rapporten så mye de vil: Han sier de står fritt til å publisere andre misbruk av etterretningsinformasjon hvis de ønsker det. Nunes går langt i å antyde hva som står i rapporten:

«Regardless, it’s clear that top officials used unverified information in a court document to fuel a counter-intelligence investigation during an American political campaign,» he said. «Once the truth gets out, we can begin taking steps to ensure our intelligence agencies and courts are never misused like this again.”

Nunes tør å si dette for han vet det er sant. Rosenstein og Wray vred seg og saboterte utleveringen av dokumenter i måneder. Men de måtte til slutt gi seg.

Det amerikanske folk kommer til å få sjokk. I hvertfall når det gjelder Obama. Hillary venter de seg ikke så mye av.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂