Etterretningskomiteen i Representantenes Hus fikk torsdag overlevert en rapport om misbruk av loven om overvåking av amerikanske borgere. – Det minner om KGB-metoder, her i Amerika, sa en representant.

Komiteen kan vedta at rapporten skal offentliggjøres. Siden de har flertall kan ikke demokratene gjøre noe. Avsløringene kan komme til å ramme Obama og demokratene som en hammer.

Den såkalte  Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) ble vedtatt etter 9/11. Den gir National Security Agency myndighet til å avlytte absolutt alt og alle bare det skjer utenfor USAs grenser. Men loven har smutthull og når amerikanere «snakker» med utlendinger er også de fair game.

En spesialdomstol av samme navn, FISA, vurderer når det skal gis tillatelse til overvåking av amerikanske borgere. Det hevdes at den famøse rapporten om Trump, Hillary bestilte og betalte for, ble brukt for å skaffe FBI tillatelse til å overvåke Trump.

Det er fremkommet i Kongresshøringer at rapporten ikke ble verfisisert av de som bestilte den på vegne av Hillary, et selskap som heter Fustion GPS. Å legge frem en ikke-verifisert rapport som grunnlag for overvåking vil derfor være et grovt brudd på reglene.

Nå sier republikanerne at dette bruddet bare var ett av mange. Det står i den fire sider lange rapporten de fikk se torsdag. Republikanerne vil at alle amerikanere skal få se rapporten. Demokratene stemte mot.

“It is so alarming the American people have to see this,” Rep. Jim Jordan (R-Ohio) told Fox News.

“It’s troubling. It is shocking,” Rep. Mark Meadows (R-N.C.) said. “Part of me wishes that I didn’t read it because I don’t want to believe that those kinds of things could be happening in this country that I call home and love so much.”

“You think about, ‘is this happening in America or is this the KGB?’ That’s how alarming it is,” Rep. Scott Perry (R-Pa.) said.

Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) predicted that people will lose their jobs if the memo is released.

“I believe the consequence of its release will be major changes in people currently working at the FBI and Department of Justice,” he said. According to Fox News, Gaetz was «referencing DOJ officials Rod Rosenstein and Bruce Ohr» with that statement.

«If the American people knew what was happening — if they saw the contents of this memo — a lot would become clear about the information that I’ve been talking about on television for the last several months,» Gaetz told Fox Business Thursday afternoon.

Situasjonen kan bli snudd på hodet: Mediene har gått etter Michael Flynn og justisminister Jeff Sessions fordi de ikke husket alle møter med russerne. Men hvis deres kunnskap skyldes ulovlig overvåking tar saken en helt annen retning.

House Intelligence Committee Chairman Devin Nunes, R-Calif., told Fox News in December that his investigators have already uncovered evidence of abuse in the U.S. government’s surveillance practices.

“I believe there’s evidence that abuses have occurred,» Nunes said at the time.

Nunes pointed to the leaked conversation of former national security adviser, Gen. Mike Flynn with the Russian ambassador.

Da er det Obama-administrasjonens metoder som blir sentrum. Hvis de har misbrukt FISA-loven for politiske formål, for å få ram på en politisk motstander, vil det utløse en skandale uten sidestykke.

Sean Hannity har varslet denne skandalen i lang tid. Nå ser det ut til at han får rett.

 

GOP Reps Demand Immediate Release of ‘Shocking,’ ‘Troubling’ Memo on FISA Abuses

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.