Devin Nunes er helten i etterretningskomiteen i Representantenes hus som ved tålmodighet og stadighet har tvunget FBI og justisdepartementet til å utlevere dokumentene som avslører politisk overvåking. FISA-rapporten vil forandre amerikansk historie. Venstresiden står på gal side. 

Etterretningskomiteen i Representantenes hus stemte mandag kveld for at notatet om politisk overvåking skal offentliggjøres slik at alle amerikanere kan få lese det. Demokratene kalte det en trist dag.

The House Intelligence Committee on Monday evening voted to release a classified memo circulating in Congress that purportedly reveals government surveillance abuses.

Demokratene har hele tiden motsatt seg offentliggjøring. Når de er i mindretall og vet flertallet ville stemme for offentliggjøring, er det risikabelt. Det er som å se se bort fra konsekvensene. Hvordan vil folk reagere når de hører at FBI, det føderale politiet, opptrer som Hillarys forlengede arm?

The vote was announced to reporters by California Rep. Adam Schiff, the top Democrat on the committee, who called it a “very sad day, I think, in the history of this committee.” The motion passed on a party-line basis, he said.

Alle medlemmer av Representantenes hus har i et par uker kunnet gå til et sikkert rom for å lese rappporten. Nesten ingen demokrat har gjort det, mens republikanerne har flokket seg for å lese.

Det lyder nesten som man lukker øynene og tror virkeligheten forsvinner.

House Minority Leader Nancy Pelosi, D-Calif., said in a statement that the committee’s Republicans had «crossed from dangerous irresponsibility and disregard for our national security into the realm of cover up» and «disregarded the warnings of the Justice Department and the FBI.»

Norske medier er ikke stort bedre. NTB sendte igår kveld ut en melding om at FBIs no 2, Andrew McCabe, måtte gå av. Det var Trumps skyld, fikk vi vite. Han hadde drevet kampanje. En form for mobbing altså.

NRKs Anders Magnus var ikke stort bedre i morges. Heller ikke han kunne gjøre rede for hva det egentlig handlet om. Han nevnte ikke Steele-rapporten, men sa FISA-memoet handlet om Carter Page, mistenkt for å være russisk spion. Republikanernes motiv for å offentliggjøre er at de ønsker å stanse Bob Muellers etterforskning av Russia collusion, ifølge Magnus. Det er hele tiden mørke krefter som opererer. Presidenten får avsatt en FBI-leder og Kongressen spiller hasard med nasjonal sikkerhet. Magnus sa det er to virkeligheter som utspiller seg: Fox News lever i en og CNN i en annen. Det er riktig og Magnus lever i CNNs. Men nå er det slik at det er Fox News’ som vinner og det eneste Magnus og CNN klarer å si er at de andre er dårlige mennesker som jukser.

Justisdepartementet motsetter seg offentliggjøring, anførte Magnus. Ja, det er jo ikke merkelig siden de vil bli avslørt. De har motsatt seg utlevering av dokumenter i månedsvis. Kun med å true med å utløse forakt for Kongressen, fikk Devin Nunes dokumentene ved hjelp av Paul Ryan. Rett før FISA-rapporten skulle forelegges etterretningskomiteen troppet Rosenstein opp hos Ryan og tagg ham om ikke å legge frem rapporten.

Men toget lar seg ikke stanse. Formaliteter gjenstår for rapporten publiseres. Trump har fem dager på seg til å bestemme seg, men det er opplagt at han vil ha offentliggjøring.

Vi står bare ved begynnelsen av en oppvask uten sidestykke. Det burde også vært oppvask i mange norske medier. Også her burde mange fått reisepass. NRK tjener ikke lenger publikum, men sine egne politiske interesser.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.