Andrew McCabe FBIs nestkommanderende.

Aftenpostens Tarjei Kramviken vil forklare hva som skjer med FBI og gjør det til en historie om at det er Trump som vil politisere det nøytrale FBI. Det er så dumt at det nesten ikke går an.

Documents lesere vet at avsløringene rundt FBI og Hillary er høyoktan-saker. Men Aftenposten er fortsatt laber bris. Det er ikke noe spenst i Kramviken beskrivelse av det dramaet som utspiller seg i Washington.

FBIs nestleder Andrew McCabe gjøres til et offer for den stygge ulven, presidenten.

Som den informerte Document-leser vil vite er FBI i stormvær. Det er ikke Trump, men Kongressen som leder an i granskningen av FBI. Aftenposten gjør kritikken ullen og upresis. (Kursivering er min).

Kritikerne og Donald Trump selv mener at det føderale politiet (FBI) har politisk slagside og motarbeider presidenten.

Nei, skulle du hørt noe så dumt. De er sikkert på bærtur.

Justisminister Jeff Sessions har forsøkt å presse FBI-sjef Christopher Wray til å sparke Andrew McCabe, som er nestkommanderende i byrået, skriver Axios. Wray truet imidlertid med å trekke seg om McCabe ble avsatt, avslører det velinformerte, politiske nettstedet.

Wray jobbet ved det samme advokatkontoret som Bob Mueller, den tidligere FBI-sjefen. Da han vitnet i Kongressen, hadde han et standardsvar: Det kan jeg ikke si noe om, for det er en pågående etterforskning.

Men Kongressen er blitt så forbannet at den har tvunget FBI til å utlevere 1,2 millioner dokumenter.

Det finnes ikke spor av denne tautrekkingen i Kramvikens story.

I stedet gjør han FBI til kritiker av Hillary. 24 januar 2018 er dette stupid desinformasjon.

FBI er underlagt justisdepartementet, men siden 70-tallet har det vært tradisjon for å unngå politisk påvirkningen på byrået. FBI fikk krass kritikk under valgkampen i 2016 fordi den daværende FBI-sjefen åpent kritiserte Hillary Clinton. Den gangen var det Demokratene som mente byrået hadde politisk slagside til fordel for Trump.

Å skrive dette når vi vet at Comey hadde bestemt seg for å frikjenne Hillary i april, og at Peter Strzok sørget for at formuleringen i uttalelsen ble endret så den ikke medførte straffeansvar. Når vi vet at justisminister Loretta Lynch møtte Bill Clinton på en flyplass i Phoenix like før Hillary skulle inn til «avhør»,  også det utført av Peter Strzok. Når vi vet at Strzok og hans elskerinne, Lisa Page, som var McCabes juridiske rådgiver, utvekslet 50.000 tekstmeldinger,  hvor de snakker om at de må gjøre noe i tilfelle Trump vinner, når vi vet at meldinger i en periode på fem måneder er forsvunnet, akkurat som Richard Nixons berømte 18 minutters tape, ja så går det ikke an å skrive slikt sprøyt som Aftenposten serverer.

Kramviken siterer bare hva Trump sier, hvilket er et sideshow i forhold til Kongresskomiteene.

Hverken Trump eller hans allierte har lagt frem noen håndfaste bevis for at McCabe har gjort noe galt.

Samtalen hvor Strzok og Page snakker om en forsikring i tilfelle Trump vinner, foregikk inne på McCabes kontor. McCabe sitter oppe i sammensvergelsen mot Trump til halsen.

Helt mot slutten kommer Kramviken inn på FISA-memoet som etterretningskomiteen i Representantenes Hus har vedtatt offentliggjort for hele Kongressen. Demokratene stemte mot. De vil ikke ha åpenhet.

En annen front i angrepene på FBI er at mange krever offentliggjøring av et fire sider langt dokument som angivelig viser at høytstående ansatte i FBI og justisdepartementet har misbrukt eller brutt overvåkingsloven for å overvåke folk i Trump-kampanjen under valgkampen.

Beskyldningene kommer frem i et hemmeligstemplet notatet som er ført i pennen av Devin Nunes, den republikanske lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, og noen av hans kolleger. Det er ikke kjent hvilke beviser som eventuelt underbygger innholdet i notatet.

Kramviken følger et prinsipp om å gjøre seg dum. Om han virkelig vet så lite som artikkelen tyder på, er tvilsomt. Han har brukket opp alle sammenhenger og presenterer brokker. Disse bekrefter det som er Aftenpostens hovedstory: Trump er inkompetent, farlig og uforutsigbar. FBI er the good guys og Hillary var et offer.

Dette serverer Aftenposten når skredet allerede er utløst i Washington, man venter bare på at the shit hits the fan.

Aftenposten kommer til å få en del shit i ansiktet.

Demokratene mener Nunes overdriver og at notatet er del av en politisk kampanje for å svekke FBI og spesialetterforsker Muellers troverdighet.

– Det er skrevet for å fremme et ødeleggende narrativ og angrepene på FBI. Det er en brenn-ned-huset-strategi for å beskytte presidenten, sier demokraten Adam Schiff til Politico.

Aftenposten brenner ned sitt eget hus.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.