FBI-sjef James Comeys gjorde endringer i uttalelsen han skulle komme med om Hillary Clintons epostserver som bagatelliserte skandalen så den ikke medførte straffeansvar.

Senatets komite for sikkerhet sitter med kopier av Comeys diverse utkast. Senator Ron Johnson offentliggjorde dem torsdag.

Comey endret kategoriseringen av Hillary handlemåte fra «grov uaktsomhet» til  «ekstrem uforsiktighet». Grov uaktsomhet er begrepet som loven bruker om handlinger som medfører straffeansvar. Hadde FBI brukt det ville Hillary havnet i fengsel. Det var nok å dømme henne for.

One showed language was changed to describe the actions of Clinton and her colleagues as “extremely careless” as opposed to “grossly negligent.” This is a key legal distinction.

Johnson, writing about his concerns in a letter Thursday to FBI Director Christopher Wray, said the original “could be read as a finding of criminality in Secretary Clinton’s handling of classified material.”

“The edited statement deleted the reference to gross negligence – a legal threshold for mishandling classified material – and instead replaced it with an exculpatory sentence,” he wrote.

Utlendinger

I den opprinnelige utgaven heter det at det er høyst sannsynlig at utenlandske makter har kommet seg inn på serveren.

The original also said it was “reasonably likely” that “hostile actors” gained access to then-Secretary of State Hillary Clinton’s private email account. That was later changed to say that scenario was merely “possible.”

At noe er mulig er en hypotese, ikke noe mer. Det har lenge vært antatt at Kina og russerne var inne på serveren. Der lå det mange hemmelige dokumenter.

Volum

Et annet punkt er omfanget, volumet, av dokumenter på serveren.

The final statement also removed a reference to the “sheer volume” of classified information discussed on email.

“While the precise dates of the edits and identities of the editors are not apparent from the documents, the edits appear to change the tone and substance of Director Comey’s statement in at least three respects,” Johnson wrote Thursday.

That includes, Johnson said, “repeated edits to reduce Secretary Clinton’s culpability in mishandling classified information.”

Bagatelliseringen av Hillary epostserver ble gjort flere måneder før etterforskningen hadde konkludert. Hillary fikk også diktere betingelsene. Hun fikk ha med seg sine nærmeste mederbeidere Cheryl Mills og Huma Abedin til avhøret, som ble gjort av ingen ringere enn FBI-agent Peter Strzok.

Den samme Strzok skrev i august en melding til elskerinnen, FBI-advokat Lisa Page, der han nevnte et møte på «Andys kontor» – trolig nestkommanderende Andrew McCabe – hvor han sier de må for sikkerhets skyld foreta seg noe så Trump ikke blir valgt, hvor usannsynlig det enn er.

Drittpakken

Det var Strzok som også hadde kontakt med den britiske eks-agenten Christopher Steele om mappen på Trump, som var bestilt og betalt av Hillary. Strzok er «all over the place». Han intervjuet Hillary og han avhørt Michael Flynn. Flynn ble tiltalt og Hillary gikk fri.

Bob Mueller hadde Strzok på sitt team, inntil internkontrollen i justisdepartementet kom over alle meldingene han utvekslet med Lisa Page, 10.000. i tallet. Fox News fikk tak i 400 og bare disse gir grunnlag for å si at de to viste en fiendtlighet mot Trump som gjorde dem uegnet til å ha noe som helst med ham og hans administrasjon å gjøre.

Når man vet at Strzok var en nøkkelperson som hadde en finger med i alt, får man et inntrykk av et stort nettverk som gjorde alt de kunne for at Trump ikke skulle bli valgt.

Strzok gir uttrykk for forakt for den vanlige amerikaner som er så dum at han stemmer på Trump.

Men de føler de har et mandat til å redde USA. Spørsmålet er om det var en plan de fulgte. Hvis det kan bevises går vi interessante tider i møte.

 

Comey edits revealed: Remarks on Clinton probe were watered down, documents show

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!