Utskrifter av avhør bak lukkede Kongressdører offentliggjøres i høyt tempo. I ett avhør i august i fjor, fortalte juridisk rådgiver for FBI-ledelsen, Lisa Page, at det kom instruks fra Obamas Justisdepartement om ikke å ta ut tiltale mot Hillary Clinton for epostskandalen.

Dermed bekrefter hun det som lenge har vært antatt: Obamas Justisdepartementet grep inn og beskyttet Hillary mot straffeforfølgelse.

Former FBI lawyer Lisa Page admitted under questioning from Texas Republican Rep. John Ratcliffe last summer that «the FBI was ordered by the Obama DOJ not to consider charging Hillary Clinton for gross negligence in the handling of classified information,» the congressman alleged in a social media post late Tuesday, citing a newly unearthed transcript of Page’s closed-door testimony.

Samtidig kokte FBI sammen en kontraetterretningsoperasjon mot Trump helt uten bevis. Man begynte med den mistenkte og lette etter en forbrytelse som passet.

Det kalles å gå på fisketur. Bob Muellers team, som overtok, har ennå ikke fått fast fisk, etter det som sies.

Ratcliffe ville ha det absolutt klart om Page mente at Justis instruerte FBI til å frafalle tiltale, og ba henne presisere:

«So let me if I can, I know I’m testing your memory,» Ratcliffe began as he questioned Page under oath, according to a transcript excerpt he posted on Twitter. «But when you say advice you got from the Department, you’re making it sound like it was the Department that told you: You’re not going to charge gross negligence because we’re the prosecutors and we’re telling you we’re not going to —»

Page interrupted: «That is correct,» as Ratcliffe finished his sentence, » — bring a case based on that.»

Ekstremt uforsvarlig

Page bekreftet at det ble holdt en rekke møter mellom Justis og FBI hvor man diskuterte hvilke begrep som skulle brukes om Hillarys handlemåte. Lovens formulering var «grossly negligent» og det var det begrepet FBI opprinnelig brukte, i mai, men i juni ble det endret til «extremely careless».

Originally Comey accused the former secretary of state of being “grossly negligent” in handling classified information in a draft dated May 2, 2016, but that was modified to claim that Clinton had merely been “extremely careless” in a draft dated June 10, 2016.

Justisminister Loretta Lynch hadde det øverste ansvar, men da det ble kjent at hun hadde hatt et hemmelig møte med Bill Clinton på en flyplass i Phoenix, overtok FBI-sjef på eget initiativ det øverste ansvar.

Comey

Comey nøt å holde pressekonferanse og bekjentgjøre at det ikke ble noen tiltale. Bare et par dager senere ble etterforskningen av Trump-leiren innledet.

Comey took the unusual step of holding a press conference and announcing the FBI’s purportedly independent conclusions because then-Obama Attorney General Loretta Lynch was spotted meeting secretly with former President Bill Clinton on an airport tarmac as the probe into Hillary Clinton, which Lynch was overseeing, continued.

Øverste juridiske rådgiver i tvil

I nok et lukket avhør fra oktober i fjor, fortalte FBIs øverste jurdiske rådgiver, James Baker, at han hadde ment at Hillary var ille ut. Først etter vedvarende press ga han etter og gikk med på at det ikke skulle reises tiltale.

And he believed she should have been prosecuted until «pretty late» in the investigation, according to a transcript of his closed-door testimony before congressional committees last October.

Ingenting

Lisa Page og hennes elsker Peter Strzok, deltok i etterforskningen av Trump helt fra starten. Page innrømmet at de ikke hadde noe å gå på. Det samme sa Comey så sent som i desember i fjor: Selv i mai 2017, etter nesten to års etterforskning, hadde de ingenting å vise til.

Further, she confirmed investigators only had a «paucity» of evidence at the start. Comey, last December, similarly acknowledged that when the FBI initiated its counterintelligence probe into possible collusion between Trump campaign officials and the Russian government in July 2016, investigators «didn’t know whether we had anything» and that «in fact, when I was fired as director [in May 2017], I still didn’t know whether there was anything to it.»

 

 

Lisa Page admitted Obama DOJ ordered stand-down on Clinton email prosecution, GOP rep says

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂