Et hemmelig selskap med medlemmer fra FBI og Justisdepartementet som skulle motarbeide president Trump, er nevnt i tekstmeldingene mellom FBI-agentene Peter Strzok og Lisa Page.

Det avslører to republikanske representanter, John Ratcliffe og Trey Gowdy mandag kveld.

De har mottatt en ny ladning tekstmeldinger som har gått mellom Strzok og Page.

Tidligere er det en melding datert 15 august som har fått stor oppmerksomhet: Det er en hvor Strzok sier man ikke må stole på at Hillary vinner, de må ha en reserveløsning i tilfelle Trump vinner. Akkurat som man tegner forsikring i tilfelle huset skulle brenne ned.

Ting skjer

Ting skjedde og Trump ble valgt. Det «hemmelige selskapet» Strzok referer til kan ha hatt sitt første møte dagen etter at Trump ble valgt.

 

Ratcliffe went on to mention one particular text message that referenced a «secret society» at the Bureau. «We know about this insurance policy that was referenced in trying to prevent Donald Trump from becoming president,» he began. «We learned today about information in the immediate aftermath of his election that there may have been a ‘secret society’ of folks within the Department of Justice and the FBI to include Page and Strzok that would be working against him.»

Da FBI oversendte de nye tekstmedlingene sa de samtidig at alle meldinger mellom desember 2016 og mai 2017, er borte. Det skyldes en teknisk feil i arkivering fra nye Samsung-telefoner, sier FBI. Men det tror ikke kongressreperentantene noe på. Ikke et så langt opphold. De føler det stikker noe under. I denne perioden skjønt Russia collusion fart og det endte med at Bob Mueller ble nedsatt som spesialetterforsker.


 

Ny spesialetterforsker

Nå er det mange republikanere som mener at det trengs en ny spesialetterforsker for å granske om staten er blitt brukt for å sabotere først valgkampen og så presidenten etter at han ble valgt.

Peter Sztrok og Lisa Pages sms’er er en gullgruve. Det fremgår at beslutningen om å frikjenne Hillary for epostskandalen ble tatt i mai, to måneder før FBI-sjef James Comey sto frem 5. juli og sa det ikke ville bli reist tiltale.

Nå vil etterretningskomiteen i Representantenes hus ha Comey gjeninnkalt og ha ham til å vitne under ed.

Rep. Ratcliffe said that former FBI director James Comey needs to come back to Capitol Hill to testify again under oath on the question of when the decision to exonerate former secretary of State Hillary Clinton was made. The latest batch of text messages between Strzok and Page suggests that Comey was coordinating with Attorney General Lynch on the decision well ahead of his July 5 press conference.

Ført bak lyset

Våren 2016 var epostskandalen en møllesten rundt Hillarys hals. Offentligheten fikk inntrykk av at FBI etterforsket saken og fulgte vanlige prosedyrer.

Men i virkeligheten var det føderale politi og Obamas justisminister med på å samordne sitt arbeid slik at saken mot Hillary ble frafalt. Det offentligheten fikk inntrykk av, var skuebrød.

Men det kunne selvsagt ikke FBI-sjefen si. Men han har sagt andre ting, som at Loretta Lynch ba ham ikke omtale Hillarys epostskandale som dét; en epostskandale, men som «that matter».

«It’s really clear to me that the decision was made in May of 2016 — two months before the press conference,» Gowdy said. «Of course Loretta Lynch knew he wasn’t going to be charged. Everyone except the public knew that she was not going to be charged.»

FISA-memo

Obama/Hillary-leiren har vinden mot seg. Rapporten om politisk overvåkning gjennom misbruk av spesialdomstolen FISA ligger nå på etterretningskomiteens bord. FBI har forlangt en kopi, men det får de ikke.

Det er maktkamp nå, og Kongressen, dvs republikanerne, sitter med de beste kortene.

Trey Gowdy er en av de tøffeste republikanerne i Representantenes Hus. Han festet seg ved omtalen av «the Secret society». Var det tjenestemenn innen FBI og justisdepartementet som rottet seg sammen for å konspirere mot den nyvalgte presidenten?

«You have this insurance policy in the Spring of 2016 and then the day after the election  … there’s a text exchange between these two FBI agents — these two (supposed to be objective, fact-centric) FBI agents saying, ‘perhaps this is the first meeting of the secret society,'» Gowdy explained. «So of course I’m gonna want to know what ‘secret society’ are you talking about — because you’re supposed to be investigating objectively the person who just won the Electoral College.»

He added, «Yeah, I’m gonna want to know.»

NRK brukte uttrykket «sammensvergelsen» mellom Trump og russerne. Det kan være de må lære om den egentlige sammensvergelsen.

De har dårlig tid.

 

Claim: Page and Strzok Referenced FBI ‘Secret Society’ that Met the Day After the Election

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂