Det er nå det begynner: Strzok vil bli innkalt som vitne av Kongressen hvor han må forklare seg under ed. Strzok har vært med på «alt».

Nestleder for FBI kontraetterretning, Peter Strzok, ble tirsdag ledsaget ut av FBI-bygningen i Washington og han vil ikke komme tilbake, men vil bli løst fra sine oppgaver, skriver Washington Post.

Det skjedde samme dag som Inspector General for FBI og justisdepartementet, Michael Horowitz, satt foran en komite i Representantenes hus og svarte på spørsmål om rapporten han presenterte sist uke om etterforskningen av Hillary Clintons private server.

Horowitz-rapporten gir tallrike eksempler på at ledelsen for FBI var massivt for Hillary og mot Trump. Konklusjonen er likevel at Inspector General og hans team ikke finner noe tegn på politiske føringer for etterforskningen. Men Horowitz leverer selv argumentene som slår bena under denne konklusjonen, og det var det republikanerne i komiteen tirsdag gjorde.

Horowitz ble tvunget til å innrømme at ledelsen for FBI var «biased»: Hillary ble frikjent, og to-tre dager senere starter etterforskningen av Russian collusion, som er et annet ord for kampen mot Trump.

Det er her Strzok kommer inn. Han utvekslet titusenvis av meldinger med sin elskerinne, Lisa Page, som var senior juridisk rådgiver for nestleder for FBI, Andrew McCabe. Disse er fulle av hat og sinne mot Trump og hans velgere. Men ikke bare det. Det er flere referanser til at FBI skal sørge for at Trump ikke blir president.

Strzok var ikke noen hvem som helst. Han ledet etterforskningen av Hillary, som ikke var noen etterforskning. Han gikk rett over i etterforskningen av Trump og Russian collusion, som minner mer om et set-up. Han avhørte nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Han ble medlem av spesialetterforsker Bob Muellers team. Mueller ble utnevnt 17 mai 2017. Samme sommer oppdaget Horowitz tekstmeldingene mellom Strzok og Page, som hadde foregått på FBIs telefoner. Han varslet Mueller, som forsto faren og sparket Strzok. Men skaden hadde skjedd.

Nå begynte ballen å rulle. Det forsto ikke ledelsen for justisdepartementet og FBI. Nå blir de innhentet av begivenhetene.

According to Horowitz, Strzok’s texts attacking candidate Trump “sowed doubt about the FBI’s handling of the (Clinton) investigation, and impacted the reputation of the FBI.”

The damage caused by Strzok’s actions, and that of other FBI employees went “to the heart of the FBI’s reputation for neutral fact-finding and political independence,” Horowitz said in his report.

In fact, Inspector General Horowitz found that Strzok’s texts with his FBI lover Lisa Page (who has since left the FBI) “potentially indicated or created the appearance that investigative decisions were impacted by bias or improper considerations.”

Avsløringene tærer på tilliten til FBI. De skapte ikke bare «inntrykk» av bias. Når tidligere FBI-sjef James Comey nå er under etterforskning, er det alvor.

Justice Department Inspector General Michael Horowitz confirmed publicly Monday that his office is investigating James Comey for his handling of classified information as part of memos he shared documenting discussions with President Trump.

I rapporten kommer det frem at Strzok og Page ikke var alene. Det avsløres at tre agenter og en advokat utvekslet samme type meldinger. Hillary ble omtalt som president av agentene som etterforsket henne, men Trump omtales som en drittsekk.

Horowitz går halve veien og republikanerne i Kongressen går resten. Nå forlanger de navnene på personene som brukte sin posisjon til å motarbeide en kandidat og så en folkevalgt president.

Trump snakket før valget om at det var «rigged». Nå viser det seg at han hadde rett, i en mer alvorlig forstand enn selv han kunne forestilt seg.

 

 

Anti-Trump FBI agent Peter Strzok deserves to be fired – it should have happened months ago

IG confirms Comey under investigation over memo handling

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.