En av spesialetterforsker Bob Muellers mest erfarne FBI-agenter og en leder innen kontraetterretning, Peter Strzok, ble i august overraskende fjernet fra sin post. Først nå har vi fått vite hvorfor. Han hadde uttrykt sterke antipatier mot Trump i meldinger til en kollega, advokat i FBI, Liza Page, som han på toppen av det hele hadde et utenomekteskapelig forhold til.

Men offentligheten fikk først høre bakgrunnen for degraderingen lørdag. Det vil være særdeles uheldig for Mueller om det blir kjent at en av FBIs mest sentrale etterforskere har et så negativt syn på kandidat Trump. Flere krever allerede offentliggjøring. Hvis det hadde vært noe som talte mot Trump ville det skjedd for lenge siden.

One of the FBI’s top investigators, who was chosen by special counsel Robert Mueller just weeks ago to help supervise the investigation into alleged collusion between Russia and the Trump campaign, has exited the team, according to ABC News.

There has been no public explanation as to why Peter Strzok, one of the former chiefs of the counterespionage section of the FBI, left the job; he was working with roughly two dozen other members of Mueller’s team to handle the investigation. Strzok is now working in the FBI’s human resources division.

Dette var meldingen i august. Nå heter det:

The allegations came to light after the Justice Department’s inspector general started examining Strzok’s messages.

Men det som gjør saken enda mer delikat, er at Strzok også etterforsket Hillary Clintons skandaløse behandling av offentlige dokumenter på en privat server.

He was the FBI’s lead investigator on the Clinton email investigation, so much so that he interviewed the former secretary of state on July 2, 2016.

Days later, then-FBI Director James Comey announced that he would not be recommending charges against Clinton for mishandling classified information on her private email server.

Ikke rart at Trump tvitret:
Det som er farlig for Muellers etterforskning, er at dette kan være en smoking gun mot ham selv og de andre lederne i FBI. Det styrker mistanken om at FBI er blitt politisert. Strzok hadde også kontakt med den britiske eks-agenten Christopher Steele om den beryktede «pisse»rapporten. Det man ser konturene av, er et føderalt politi som er blitt politiske aktører. Det har man vanligvis navn for som man ikke er vant til å forbinde med USA.
Det var mange irregulære forhold rundt etterforskningen av Hillary-emailgate. Hun slapp å avlegge ed, hennes advokater lot teknisk personell være beskyttet av retten til ikke å inkriminere seg selv, også når det gjaldt ødeleggelse av bevis. Det var en parodi på et rettsvesen. Dette kunne de gjøre fordi justisdepartementet og State Department er blitt fylt av clintonistas.
Man lurer også på den moralske standard i viktige offentlige etater som FBI.
During this investigation, Strzok was allegedly involved in an extra-marital affair with FBI lawyer Lisa Page, according to The Washington Post.
Var det Bill Clinton som satte standarden?
Internkontrollen i justisdepartementet skal nå granske Strzok, men er den til å stole på? Strzok er en meget sentral person i mye av det som har foregått:
As deputy FBI director for counterintelligence, Strzok also enjoyed liaison with various agencies in the intelligence community, including the CIA, then led by Director John Brennan.
Strzok var på Capitol Hill og forklarte seg 5. desember i fjor, ikke minst ville etterretningskomiteen i Representantenes hus høre om hans kontakt med Christopher Steele.

House investigators told Fox News they have long regarded Strzok as a key figure in the chain of events when the bureau, in 2016, received the infamous anti-Trump «dossier» and launched a counterintelligence investigation into Russian meddling in the election that ultimately came to encompass FISA surveillance of a Trump campaign associate.

The «dossier» was a compendium of salacious and largely unverified allegations about then-candidate Trump and others around him that was compiled by the opposition research firm Fusion GPS. The firm’s bank records, obtained by House investigators, revealed that the project was funded by the Clinton campaign and the Democratic National Committee.

Allerede den gang var det en kilde som sa til etterretningskomiteen at Strzok ikke sa hele sannheten.
Strzok himself briefed the committee on Dec. 5, 2016, the sources said, but within months of that session House Intelligence Committee investigators were contacted by an informant suggesting that there was “documentary evidence” that Strzok was purportedly obstructing the House probe into the dossier.
Devin Nunes (Rep. California) er den i komiteen som har presset saken fremover. Mistanken hos de folkevalgte er vakt. De kunne lese om at Strzok ble fjernet fra stillingen i august, men ikke hvorfor. Når det kommer frem, blir etterretningskomiteen interessert i å avhøre Strzok. Men FBI vil ikke etterkomme kravet.
Heller ikke i justisdepartementet kommer de noen vei. Setttejustisminister Rod Rosenstein har også satt seg på bakbena. Nunes ble så forbannet da nyheten om Strzoks meldinger ble kjent lørdag, at han sammen med andre representanter har forfattet et skriv der DOJ – justis – og FBI blir kjent skyldige i forakt for Kongressen, hvis de ikke innen mandag ved arbeidstidens slutt har fremlagt de dokumenter og stilt de personer til rådighet som etterretningskomiteen har krevet å få snakke med.
Ikke før var nyheten om Strzoks Trump-antipati kjent, før justis kontaktet speaker Paul Ryan lørdag og avtalte tid for når Strzok og to andre skal møte for etterretningskomiteen.
Those witnesses are FBI Deputy Director Andrew McCabe and the FBI officer said to have handled Christopher Steele, the British spy who used Russian sources to compile the dossier for Fusion GPS. The official said to be Steele’s FBI handler has also appeared already before the Senate panel.
Det pågår tre ulike utredninger i Kongressen, og de er ikke synkroniserte. Det er kommet så mange nye avsløringer om FBI, Clintons, Obama-administrasjonen, etterretningsorganisasjonene, justisdepartementet, FBI og State at representantene har en masse spørsmål de venter på å få stille.
Motstanden Kongressen møter, forteller representantene at det er en maktkamp og at institusjonene har noe å skjule.

In October, however, the speaker took the unusual step of saying publicly that the two agencies were «stonewalling» Congress.

Et annet triks i boken er å påberope seg hemmelighold så stort at de folkevalgte ikke kan få se dem.

Federal officials told Fox News the requested records include “highly sensitive raw intelligence,” so sensitive that officials from foreign governments have emphasized to the U.S. the “potential danger and chilling effect” it could place on foreign intelligence sources.

Det pågår en maktkamp i Washington, og hvem som går seirende ut av den, kommer til å bestemme Trumps fremtid, og dermed fremtiden for USA og Vesten.
 http://www.foxnews.com/politics/2017/12/03/mueller-aide-fired-for-anti-trump-texts-now-facing-review-for-role-in-clinton-email-probe.html
http://www.foxnews.com/politics/2017/12/02/mueller-dismisses-top-fbi-agent-in-russia-probe-over-possible-anti-trump-texts.html
http://www.dailywire.com/news/19866/whoa-muellers-top-fbi-investigator-trump-russia-hank-berrien
Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa» her.