Tidligere CIA-sjef John Brennan vil ikke ha sittende på seg at han ba flertallsleder i Senatet, Harry Reid, om å lekke til pressen at Trump var under etterforskning for samarbeid med russerne. Reid skrev brevet 27 august 2016.

Obamas toppfolk har begynt en offentlig skittentøyvask. De er uenig om hvem som sa hva når og hvor. Det vil si at de forsøker å skyve skylden over på hverandre.

Tidligere FBI-sjef James Comey har kastet Obamas justisminister Loretta Lynch under bussen. Han mente at hennes dealings med Clintons gjorde det umulig for henne å være den som var øverste påtalemyndighet i serverskandalen. Comey overtok og kom med den famøse uttalelsen 5 juli 2016 om at Hillary var «extremely careless», men ikke «grossly negligent», som er formuleringen som ville sendt henne i tiltaleboksen.

I boken sin A higher loyalty letter Comey enda mer på lokket: Han påstår at det var forbindelser mellom Lynch og Clintons som ville kompromittert hele justisdepartementet. Derfor var han tvunget til å overta.

Han har allerede avslørt at første gang han og Lynch snakket sammen på tomannshånd om etterforskningen av den private serveren ba hun ham ikke bruke ordet «etterforskning», men «matter» – dvs saken. Comey lystret, men pressen oppfattet ikke forskjellen og skrev «etterforskning».

Brennan vs Reid

Nå er det tidligere CIA-sjef John Brennan og daværende flertallsleder i Senatet, Harry Reid (D) som skjendes. I boken Russian Roulette forteller Reid at han ble oppringt av CIA-sjef Brennan som fortalte om etterforskningen av Trump for Russian collusion og inviterte ham til å lekke opplysningene til pressen. Et ønske Reid oppfylte gjennom et brev til FBI-sjef James Comey, som så ble lekket til presesn.

Mr. Reid’s Aug. 27 letter to the FBI appears to mark the first time a Democrat officially accused President’ Trump’s campaign of colluding with the Russian government to hack his party’s computers.

The letter has come to represent for conservatives the “deep state” — Obama loyalists leaking unproven allegations to the press against Mr. Trump and his people to ruin the campaign, the transition and the White House.

“The evidence of a direct connection between the Russian government and Donald Trump’s presidential campaign continues to mount,” Mr. Reid wrote to FBI Director James B. Comey.

Mr. Reid wrote and leaked his letter after receiving a secret telephone briefing from then-CIA Director John Brennan.(….)

Reid also had the impression that Brennan had an ulterior motive,” the authors said. “He concluded the CIA chief believed the public needed to know about the Russian operation, including the information about the possible links to the Trump campaign. When Reid later was asked if Brennan directly or indirectly had enlisted him to push information held by the intelligence community into the public realm, he told an interviewer, ‘Why do you think he called me?’ “

Men nå har Brennans folk en helt annen versjon. De sier at Brennan langt fra å oppfordre til lekkasjer, henstilte til Reid om ikke å snakke om etterforskningen av Trump-teamet. Det lyder ikke spesielt overbevisende. Brennan har vært og er en av Trumps mest innbitte motstandere. Men hvorom allting er: At Obama-folkene begynner å krangle gjør at det kommer frem mer om hva som foregikk bak kulissene.

Comeys «hederlighet»

F.eks. later Comey i sin bok som om etterforskningen av Trump og russerne var noe som begynte med kampanjemedarbeideren George Papadopolous i juli.

Comey skriver ingenting om sin kommunikasjon med folk som Brennan og Reid, til tross for at vi nå vet at det foregikk masse koordingering i kulissene.

Comey er til og med frekk nok til å skrive at han forut for møtet med Trump 6. januar 2017 i Trump Tower måtte gjøre Trump kjent med en rapport som i ettertid er blitt kalt Steele-rapporten. Den hadde Comey kjent til i over et halvt år og han hadde selv brukt som underlag for å søke en spresialdomstol om tillatelse til å overvåke Trump-leiren.

Det er denne mangel på ærlighet og åpenhet fra en mann som bruker store deler av boken på å forklare hvor viktig det er å være ærlig og åpen, som gjør at Comeys stjerne har bleknet.

Det er altfor mange aktører og altfor mange lekkasjer og gjensidie beskyldninger til at han klarer å forbli uplettet.

Brennans versjon

For ordens skyld bør Brennans versjon gjengis. Brennan hadde forberedt et memo som han brukte til å orienterte Gang of Eight, lederne for de ulike kamre og komiteer i Kongressen. Det var dette skrivet Reid fikk lese og som han gjerne ville bruke som underlag for et brev til Comey. Ikke nødvendig, sa Brennan. Jeg har selv briefet Comey.

Brennan used the same exact notes to brief Reid as he used with the other members of the Gang of Eight. In fact, most of the conversation was spent with Senator Reid telling Brennan what he had heard about Russians and the Trump campaign. Senator Reid informed Brennan that he was in the process of drafting a letter to Comey about his concerns. When Senator Reid asked Brennan whether he could reference this information in the letter to Comey, Brennan said ‘no,’ as the intelligence was being tightly controlled and he was worried that the letter would get out into the public. Brennan told him that Comeyhad been fully briefed on the intelligence and if he wanted to, it would be better to talk to him about it in a secure manner when he returned to D.C. instead of putting it in a letter.”

Mr. Reid, Nevada Democrat, wrote the letter anyway. And it was leaked to The New York Times and then migrated throughout the mainstream media.

Høsten 2016 forsøkte Comey/FBI og Demokratene å mobilisere mediene til et kjør om at Trump samarbeidet med russerne. Men den gang var ikke en avis som The New York Times helt on board:

But The New York Times dampened the narrative with an Oct. 31 story headlined, “Investigating Donald Trump, FBI Sees No Clear Link to Russia.”

Det skulle endre seg.