Justisminister Jeff Sessions sa spesialetterforsker Bob Mueller må snart avslutte etterforskningen av Trump. Presidenten har store oppgaver foran seg: Nord-Korean, Iran, skatteform, Muren mot Mexico. Han trenger å kunne konsentrere seg.

Sessions har ligget svært lavt i forhold til Mueller. Han fritok seg fra å ha noe med utnevnelsen av Mueller å gjøre, siden han selv var innblandet. I stedet overlot han jobben til nummer to i justisdepartementet, Rod Rosenstein.

Det er de som mener at avtroppende FBI-sjef James Comey og Rosenstein spilte ball i hatt for å få den spesialetterforskeren de ville ha.

Men Mueller ser ikke ut til å ha funnet noe bevis på Russian collusion. Hvor lenge skal etterforskningen pågå? Nå har den pågått i over ett år.

«Noen uker var tidrammen» Sessions ville gi Mueller.

Attorney General Jeff Sessions said Thursday that an ongoing probe into President Trump “needs to conclude” in order to let him focus on North Korea, the U.S.-Mexico border and other world negotiations.

Mr. Sessions also said he expects the Justice Department inspector general to finish his investigation into the department’s and FBI’s handling of investigations into Hillary Clinton during the 2016 election in a “few weeks,” saying that will provide more information for decisions on whether there was wrongdoing.

Sessions sa dette til en kongresskomite torsdag. Han ble møtt med utålmodighet av republikanere som synes det har utviklet seg to standarder: En lov for Hillarys USA og en for Trumps USA.

Testifying to the House on Thursday, Mr. Sessions was pressed by a lawmaker who said he saw a “double standard” in comparing the ongoing special counsel probe into Mr. Trump, while Mr. Sessions has declined to name a second special counsel to review the way the department and the FBI handled Mrs. Clinton.

“At the very root of this, I think my constituents are frustrated, are angry, they see a double standard historically. They want justice,” said Rep. Evan Jenkins, West Virginia Republican, ticking off a number of red flags he said deserved the heightened powers a special counsel should look at.

Mr. Sessions said he didn’t want to appoint special counsels “willy-nilly” but said his department is taking deliberate steps. He’s named a U.S. attorney to oversee an investigation and coordinate with the inspector general whose probe has been ongoing for months.

Sessions sa internkontrollen og statsadvokaten villig vekk deler dokumenter med Kongresskomiteene. Men dette stemmer ikke. Komiteene har slitt med å få utlevert dokumenter. De må mase, purre og true med stevninger for å få materialet de har krav på.

Mangelen på oppbakning fra justisministeren har vært en stor skuffelse for mange republikanere og deres velgere.

 

Mueller’s investigation of Trump ‘needs to conclude,’ Sessions says

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂