Vladimir Putin møter utenriksminister Hillary Rodham Clinton under APEC-toppmøtet i Vladivostok, 8 september 2012. 

Opprullingen av den virkelige Russland-skandalen har såvidt begynt og den treffer demokratene og Hillary hardere enn republikanerne og Trump.

Norske medier er mer opptatt av hva to senatorer på vei ut sier. De er unnskyldt i den forstand at også Christiane Amanpour snakker om deres utblåsninger som a tipping point.

Men det lar seg ikke skjule at ansiktene i CNN-studioet blir stivere og stivere.

De siste avsløringene gjelder Hillarys valgkampleder, John Podesta, som sammen med sin bror, Tony,  ledet konsulentselskapet the Podesta Group. Podesta ble hyret av den ukrainske regjeringen til å forbedre landets renomme i utlandet, og de samarbeidet med en mann ved navn Paul Manafort.

Manafort var valgkampleder for Trump inntil august, da det ble kjent at han hadde arbeidet for Ukrainas president Jakunovitsj. De to Manafort og Podesta – samarbeidet om PR for Ukraina.

Manafort was, at the time, representing Russian business and political interests during the Obama era.

The source said the Podesta Group was in regular contact with Manafort while Hillary Clinton was America’s chief diplomat….

According to Carlson, «Manafort was clear that Russia wanted to cultivate ties to Hillary» because she appeared to be the presumptive 45th president.

En kilde som samarbeidet med Podesta forteller dette til Tucker Carlson.

Manafort fremsto som sleazy etter at New York Times avslørte hans forbindelser til Janukovitsj. Men Podesta-brødrene fremstår som ikke mindre sleipe, og bedre connected.

Det var NBCnews.com som avslørte at spesialetterforsker Bob Mueller nå også etterforsker Podesta-brødrene.

Tony Podesta and the Podesta Group are now the subjects of a federal investigation being led by Special Counsel Robert Mueller, three sources with knowledge of the matter told NBC News.

Det ene skjelettet ramler ut av skapet etter det andre. Først kom nyheten om at Clinton og Demokratene finansierte drittpakke om Trump. Nå viser det seg at Podesta, som var leder av Hillarys valgkamp, og hans bror, var så involvert med russerne at de blir etterforsket på linje med Trump-leiren. Det er en dramatisk endring.

Mens mediene har hamret på «Trump & Russia» nå i et år, er det plutselig «Hillary & Russia». Det får det til å gå rundt for demokratene.

The probe of Podesta and his Democratic-leaning lobbying firm grew out of Mueller’s inquiry into the finances of former Trump campaign chairman Paul Manafort, according to the sources. As special counsel, Mueller has been tasked with investigating possible collusion between the Trump campaign and Russia.

Janukovitsj etablerte et firma med et fancy navn: the European Centre for a Modern Ukraine (ECMU), med base i Brussel. Det er slik autoritære stater gjør for å forbedre ryktet. Erdogan, Aserbajdsjan, det er samme story. Pengene sitter løst.

Om noe så var grådigheten langt større helt til topps hos Hillary enn hos Trump. Også dette er et ubehagelig faktum for demokratene.

Manafort er den største fisken i Muellers garn så langt. I juli gjennomførte FBI razzia hjemme hos ham. Naturlig nok etterforsker de den merkelige stiftelsen i Brussel som Manafort jobbet for. Underveis kommer de over Podesta-brødrene. Men – og here’s the thing som amerikanerne sier: Mueller inkluderte dem i en strafferetslig etterforskning.

The sources said the investigation into Podesta and his company began as more of a fact-finding mission about the ECMU and Manafort’s role in the campaign, but has now morphed into a criminal inquiry into whether the firm violated the Foreign Agents Registration Act, known as FARA.

USA har noen strenge regler for registrering hvis man jobber for utenlandske interesser.

Under FARA, people who lobby on behalf of foreign governments, leaders or political parties must file detailed disclosures about their spending and activities with the Justice Department. Willful failure to file the forms is a felony and can result in up to five years in prison, though such prosecutions are rare.

Både Manafort og Podesta unnlot å registrere sine jobber og reagerte første da mediene omtalte dem.

NBC news fokuserer på Manafort, og sier John Podesta ikke lenger er del av selskapet. Men katta er ute av sekken.

Men den virkelig juicy del av storyen er om agenten som Fusion GPS hyret fikk sin informasjon fra Moskva. I så fall har russerne foret amerikanerne med sladder. FBI fikk drittpakken, og kan ha brukt den til å få autorisasjon til å overvåke Trump-leiren.

I januar ba Director of National Intelligence, James Clapper og FBI-sjef James Comey, Trump om et møte. Det var under dette møtet de fortalte om drittpakken og overleverte en kopi. Det tok ikke mange dagene før BuzzFeed publiserte hele rapporten.

Nå tror kilder Tucker Carlson har snakket med at hele hensikten med møtet var at det skulle bli et påskudd til å lekke rapporten. Da hadde sjefene deniability: dvs det skjedde bare.

Hvis FBI har samarbeidet med demokratene om å «frame» Trump, dvs stille han i et mistenkelig lys, mens det i virkeligheten er Hillary som har solgt urangruver til russerne, mørklagt opprullingen av et russisk spionnett, og på toppen av det hele: brukt rykter og sladder fra russerne til å lage en drittpakke om Trump, som gir påskudd til å klandre Trump for samrøre, ja, da står USA foran en skandale som det er vanskelig å beskrive med ord. Da vil det måtte rulle mange hoder.

Senator Charles Grassley fra Iowa vil ha en egen spesialetterforsker på Uranium One-salget.

En amerikansk forretningsmann hjalp FBI å rulle opp den russiske spionringen i 2010. Men han fikk en gag-order av Justisdepartementet, som har vært aktiv helt opp til idag. Men nå har Kongressen fått den opphevet. Informanten kommer til å forklare seg for kongresskomiteene som etterforsker Russland-sporet.

Men vent! Dette er ikke alle skandalene. Debbie Wassermann Schulz som måtte gå av som leder for demokratenes ledelse fordi hun brukte stillingen til fordel for Hillary og til Bernie Sanders ulempe, er involvert i en dataskandale i Kongressen. Hun ansatte en pakistansk familie som er under etterforskning for ulovlig inntrenging.

Speaking of which, we also have the unanswered questions about Deborah Wasserman Schultz and her Pakistani computer expert who had access to the data of dozens of congressional Democrats, not to mention the unsolved mystery of the murder of Seth Rich and the hacking of the DNC server.  The FBI and the DOJ have told us next to nothing about either.  In general, we learn more from Julian Assange, like him or not.

Alle skandalene krysser hverandre og det er ikke Trump som er fellesnevneren, det er demokratene og Hillary – og Obama. Hele den amerikanske maktstrukturen de siste 25 år er ute å kjøre.

Det er derfor senatorer som Bob Corker og Jeff Flake henter frem bannbullen og snakker som de gjør.

Selv Tove Bjørgaas måtte innrømme: De er enda mer upopulære blant velgerne enn Trump.

Hva kan det komme av? Det sa hun ikke.

Men den som har fulgt med på alle skjelettene som ramler ut av skapet, forstår hvorfor.

 

https://pjmedia.com/rogerlsimon/need-investigation-entire-justice-department-now/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.