Nytt

Michael Sussmann

FBIs tidligere toppadvokat, James Baker, ga onsdag et intervju bak lukkede dører til Kongressen, der han røpet at han ble kontaktet av en ansatt i Clintons advokatkontor, Perkins Coie, sent i 2016. Michael Sussmann forsynte ham med dokumenter og datafiler om Russland.

He said Perkins Coie lawyer Michael Sussmann initiated contact with him and provided documents as well as computer storage devices on Russian hacking. The sources said Baker described the contact as unusual and the “only time it happened.”

Republikanerne Jim Jordan og Chris Meadows er forhindret fra å gjengi detaljer, men de sa innholdet i det Baker fortalte var «eksplosivt» og illustrerte at Russland-sporet ble håndtert på en måte som viste politisk tendens.

«explosive» closed-door testimony detailing how the Russia probe was handled in an «abnormal fashion» reflecting «political bias.»

Perkins Coie var advokatkontoret til Hillary Clinton og Demokratenes nasjonale komité. Det var de som hyret konsulentfirmaet Fusion GPS, som i neste omgang hyret den britiske eks-agenten Christopher Steele i firmaet Orbis Internatiional.

Steele begynte å sette sammen mappen på Trump sommeren 2016. Omtrent samtidig etablerte han kontakt med FBI og foret FBI med stoff.

Men lenge før hadde CIA-agent provocateur, professor Steven Halper, forsøkt å etablere kontakter på innsiden av Trump-kampanjen.

Når fotsoldaten George Papadopoulos reiser til London møter han den australske diplomaten Alexander Downer, som rapporterer til Washington at russerne sitter på eposter om Hillary.

Obama benyttet Five Eyes-samarbeidet, mellom Storbritannia og USA og Australia for å infiltrere, overvåke og ramme Trump.

Det er dette uttrykket «abnormal virksomhet» indikerer: Det som på papiret var en kontraetterretningsoperasjon mot russerne, var i virkeligheten en operasjon rettet mot Hillarys konkurrent.

Virksomheten opphørte ikke etter at Hillary tapte. Nå var målet å destabilisere den nye administrasjonen innenfra. Det haglet med lekkasjer. Trump fikk høre av etterretningssjefene at han skyldte Putin seieren. FBI-sjef James Comey trakk ham inn på et sideværelse og fortalte at det sirkulerte en rapport blant mediene som gikk ut på at Trump hadde hatt tre prostituerte på et hotellrom i Moskva, og latt dem tisse i sengen hvor Obama hadde sovet. -Men jeg er veldig renslig, svarte Trump. Dette var 7 januar. Kort etter offentliggjorde Buzzfeed hele rapporten.

Det er i et slikt perspektiv man skal forstå at en toppadvokat fra Perkins Coie kontakter FBIs øverste juridiske rådgiver for å tilby informasjon.

Hvem var Michael Sussmann?

Sussmann’s bio on the Perkins Coie website describes him as a former senior Justice Department official with extensive national security and cybersecurity experience: «[Sussmann] is engaged on some of the most sophisticated, high-stakes matters today, such as his representation of the Democratic National Committee and Hillary Clinton’s presidential campaign in their responses to Russian hacking in the 2016 presidential election.»

Hvis toppfolk i justisdepartementet og FBI begynner å tjene flere herrer, skjer det noe med institusjonenes integritet. Det ser ut til at Obama og Clintons har fått embetsverket til å bli korrupt, dvs de har latt seg bruke politisk.

I Trumps tilfelle slik at de aktivt begynte å undergrave en valgt president. Det savner sidestykke i nyere amerikansk historie.

-Exulpatory evidence

Sentralt står grunnlaget for FBIs søknad om å overvåke Carter Page, en av Trumps mer perifere medarbeidere. Reglemenetet krever at FBI skal redgjøre for kilden – i dette tilfelle en britiske eks-agent – og hvem som betalte ham. FBI gjorde ingen av delene, bortsett fra en kryptisk fotnote som det ikke gikk an å forstå.

I tillegg kommer såkalt exculpatory evidence, bevis som kan tale til «tiltaltes» fordel. Mye tyder på at FBI tilbakeholdt slike bevis om Carter Page.

Den siste som undertegnet fornyelsen av overvåkingstillatelsen var visejustisminister Rod Rosenstein. Han skal neste uke forklare seg for Kongressen:

Baker is at the heart of surveillance abuse allegations, and his deposition lays the groundwork for next week’s planned closed-door interview with Deputy Attorney General Rod Rosenstein. Baker, as the FBI’s top lawyer, helped secure the Foreign Intelligence Surveillance Act warrant for Page, as well as three subsequent renewals. Prior to the deposition, Republican investigators said they believed Baker could explain why information about Steele and his apparent bias against then-candidate Trump were withheld from the FISA court, and whether any exculpatory information was known to Rosenstein when he signed the final FISA renewal for Page in June 2017.

En visejustisminister kan ikke overleve hvis det viser seg at han var med å tilbakeholde bevis som talte til offerets fordel.

 

 

Lawyer for Clinton campaign and DNC gave FBI documents for Russia probe, sources say
Catherine Herridge