Spesialetterforsker John Durhams siste rettsdokumenter mer enn antyder at beskyldningene om president Trumps angivelig konspiratoriske forbindelser med Russland, den såkalte Russian Collusion, var et bestillingsverk fra Hillary Clinton og Demokratene.

«The Trump Dossier» fremstår som en enda mer skreddersydd drittpakke fra Hillary Clinton og Demokratene, etter at John Durham mandag la frem en tekstmelding fra Clintons tidligere valgkamp-advokat Michael Sussmann.

Ifølge dokumenter Durhams kontor sendte til retten sent mandag kveld amerikansk tid (48 siders PDF), skrev Sussmann følgende tekstmelding til FBIs daværende spesialrådgiver James Baker i forbindelse med mistankene mot Trump:

Jim – det er Michael Sussmann, jeg har noe tidsfølsomt (og følsomt) jeg trenger å diskutere. Er du tilgjengelig for et kort møte i morgen? Jeg kommer på egen hånd – ikke på vegne av en klient eller et selskap – ønsker å hjelpe byrået. Takk. (Uthevelser lagt til av Durhams kontor.)

Sussmanns forsvarere har tidligere hevdet at det ikke fantes bevis for Durhams påstand som kom frem i siktelsen som ble offentliggjort i september.

“The Special Counsel has brought a false statement charge on the basis of a purported oral statement made over five years ago for which there is only a single witness, Mr. Baker; for which there is no recording; and for which there are no contemporaneous notes by anyone who was actually in the meeting,” Sussmann’s lawyers said last year.

– Spesialrådgiveren har fremlagt en falsk erklæring på grunnlag av en påstått muntlig uttalelse som skal ha kommet for over fem år siden, hvor det bare finnes ett enkelt vitne, Mr. Baker; og for hvilket det ikke finnes noen opptak, og for hvilket det ikke er noen samtidige notater av alle som faktisk var i møtet, sa Sussmanns advokater i fjor. (Epoch Times)

Saken har fått stor oppmerksomhet i USA, og ifølge flere medier er Durhams siktelse, som ble tatt ut allerede i september 2021, et klart bevis på at advokat Sussmann opptrådte på vegne av Demokratene og Clinton-kampanjen.

CNN: John Steele kan bli innkalt

CNN tolker siktelsen (som vi ennå ikke har fått tid til å lese i sin helhet) til at John Durham ønsker å bringe opp Trump Dossier-saken i sin helhet under den kommende rettssaken mot Michael Sussmann.

CNN mener at dette kan innebære at også Christopher Steele, forfatteren av den famøse rapporten som dannet grunnlag for etterforskningen av president Donald Trumps angivelige kontakter med Russland, derunder også den ikke mindre lekkede og siterte historien om at Trump skulle ha betalt prostituerte for «tisse-sex» under et besøk i Moskva i 2013.

Special counsel John Durham wants to bring up the infamous Trump-Russia dossier and might even call its author Christopher Steele as a witness at the upcoming criminal trial of Hillary Clinton campaign lawyer Michael Sussmann, according to court papers filed on Monday. (CNN)

CNN bygger sine antakelser på at Durham i sin opprinnelige siktelse refererte til et møte mellom Steele og Michael Sussmann, som på den tiden ikke bare var cyber-sikkerhetsekspert hos advokatfirmaet Perkins and Coie, men også utlånt til deres klienter, Hillary Clintons valgkampanje og Demokratenes nasjonale komité.

The new filings on Monday suggest that instead of narrowly focusing on Sussmann’s alleged lie and the specific meeting where it allegedly occurred, Durham plans to describe at the trial how the Clinton campaign tried to dig up dirt about then-candidate Donald Trump and his ties to Russia.

Durham’s prosecutors said in their own filing that they expect to bring up at trial an old Steele deposition about a meeting he had with Sussmann where they discussed the Trump-Russia cyber claims. Taken together, the filings indicate Durham may try to call Steele as a witness. (CNN)

Saken vakte enorm oppmerksomhet over hele verden, ikke minst hos medier som ikke la skjul på sin forakt for USAs 45. president, Donald J. Trump.

Skjermdump: NRK

Til tross for at også nettopp CNN brakte nyheten om at Den føderale valgkommisjonen sist onsdag ila Hillary Clinton og Demokratene bøter for å ha løyet om at de betalte over en million dollar for drittpakken om Trump som eks-agent Christopher Steele laget, ser ikke akkurat den nyheten ut til å ha nådd norske medier, med unntak av Document.

John Durham: Ex-Clinton Lawyer Allegedly Lied to FBI in Writing (Epoch Times)

Durham releases text message, alleges Sussmann put lie to FBI in writing (Fox News)

Special counsel Durham wants to bring up Trump-Russia dossier at trial against Clinton campaign lawyer (CNN)

 

Les også:

Hillary får sine egne tweets i fleisen

 

Clinton-medarbeider tiltalt for å ha løyet til FBI under Trump-etterforskning


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.