Bilde: Brian Fallon forsvarte Hillary på den aggressive måten Clinton snakket til medarbeiderne bak lukkede dører. Nå dropper han henne. Til høyre Huma Abedin, et annet valg som sier mye om Hillary. Hun synker dypere for hver dag. Demokratene har et problem. Hun er fremdeles deres gallionsfigur.

I natt avslørte the Washington Post at det var Demokratenes valgkampkomite som finansierte det som ble drittpakken mot Donald Trump. Det er den andre ubehagelige saken hvor flasketuten peker mot demokratene. Den første var Uranium One, salget av urangruver til russerne.

Mappen om og mot Trump var med å sette i gang teorien om at russerne forsøkte å hjelpe Trump å bli valgt. Hvis demokratene var involvert er det politisk kilent for en det liberale USA som har investert all sin prestisje i at Trump hadde samrøre med russerne..

The Hillary Clinton campaign and the Democratic National Committee helped fund research that resulted in a now-famous dossier containing allegations about President Trump’s connections to Russia and possible coordination between his campaign and the Kremlin, people familiar with the matter said.

Rapporten ble først finansiert av en NeverTrump-republikaner. Våren 2016 overtok Demokratenes valgkampanje og det var etter at de kom inn at konsulentselskapet Fusion GPS hyret den tidligere britiske etterretningsagenten Christopher Steele.

Rapporten er ikke konsistent, den er en lapskaus av påstander og rykter. Det har vært lansert teorier om at mye av lekkasjene fra Moskva var styrt informasjon. Men juicy detaljer om sex-liv og prostituerte gjorde rapporten uimotståelig for mediene. Trump ble rasende.

Nå kobles Hillary direkte til drittpakken mot konkurrenten. Det tar seg ikke pent ut.

After that, Fusion GPS hired dossier author Christopher Steele, a former British intelligence officer with ties to the FBI and the U.S. intelligence community, according to those people, who spoke on the condition of anonymity.

Hennes høyrehånd Brian Fallon har forsvart henne i tykt og tynt. I dag sier han at Hillary godt kan ha visst om rapporten. Det er det samme som å slippe henne og la henne falle.

Det har kommet frem at russerne ikke bare forsøkte å påvirke for Trump. De forsøkte å så splid. De støttet Black Lives Matter-arrangementer og saker som ellers genererte konflikt.

Christopher Steele har tidligere vært agent i Russland. Kan russerne ha foret USA med plantet informasjon via Steele? Var det slik demokratene ble besatt av ideen om at Trump sto i ledtog med russerne?

Det var ikke småpenger som ble utbetalt til mellommannen, advokaten til Clinton-kampanjen, Marc E. Elias og advokatfirmaet han tilhørte, Perkins Coie.

The Clinton campaign paid Perkins Coie $5.6 million in legal fees from June 2015 to December 2016, according to campaign finance records, and the DNC paid the firm $3.6 million in “legal and compliance consulting’’ since November 2015 — though it’s impossible to tell from the filings how much of that work was for other legal matters and how much of it related to Fusion GPS.

Washington Post synes ikke å forstå at de har gitt Trump et viktig kort. Drittpakker virker ikke sympatisk. Spesielt ikke når det ikke har resultert i noe håndfast. Allerede da den ble kjent ble den veiet og funnet for lett. Spekulativ, var et ord som gikk igjen.

Har demokratene betalt for å sette Trump i klisteret? Trump har hele tiden hevdet han er et offer for såkalt «framing». Det er demokratene som nå har et forklaringsproblem.

 

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/clinton-campaign-dnc-paid-for-research-that-led-to-russia-dossier/2017/10/24/226fabf0-b8e4-11e7-a908-a3470754bbb9_story.html?hpid=hp_hp-top-table-main_dossier-630pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.8971b19a782f

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂