Bildet: Hillary-kampanjen og det demokratiske partiets advokat Marc E Elias Hans advokatfirma håvet inn 12,5 million dollar fra demokratene, men glemte å opplyse om at de engasjerte den britiske agenten Christopher Steele og Fusion GPS. Det med utenlandske kontakter er meget strengt i USA. Det var dette FBI brukte som påskudd til å avlytte Trump-teamet.

Det kommer stadig ny avsløringer om Hillary og russerne. Fredag ble det kjent at NeverTrump-republikaneren som finansierte første del av Fusion GPS’ sitt gravearbeid om Trump var hedgefond-milliardæren Peter Singer. Men deres mål var alle kandidatene, ikke bare Trump og den britiske agenten Christopher Steele var ikke involvert.

Han kom inn da Hillary og hennes kampanje overtok arbeidet våren 2016. Steele hadde arbeidet på Russland-avdelingen til MI5 og han utnyttet sine kontakter i Moskva, hvilket fremgår av rapporten.

Saken blir klarere når man nå får etablert at det ene og alene var Hillary og hennes folk som brakte Steele inn og dreide søkelyset utelukkende på Trump.

John Podesta og advokaten til demokratene, Marc E Elias, satt for en måned siden og ble utspurt i en kongresskomite og hevdet de ikke ante hvem som sto bak Steele-rapporten. Hvis Trumps folk var blitt tatt i en lignende løgn ville mediene gått bananas.

Elias var offisiell advokat for Den demokratiske nasjonale komite og Hillary valgkamp. Han er partner i firmaet Perkins Coie, som håvet inn 12, 5 million dollar fra Hillary. Noe av disse pengene har gått til Fusion GPS og Steele. Valgloven krever at slikt arbeid og slike utgifter skal oppgis til et særskilt register, men det gjorde ikke demokratene. Igjen: Hvis Trump og hans team var blitt tatt for noe slikt ville mediene skreket over seg.

Slik er opprullingen: Den viser løgn på løgn.

Officials from the Clinton campaign and the D.N.C. have said they were unaware that Perkins Coie facilitated the research on their behalf, even though the law firm was using their money to pay for it.

Hillary hevdet hun ikke fikk høre om Steele-rapporten før den ble offentliggjort 10 januar. Det lyder som en dårlig vits. Steele har forklart at han på bestilling fra Fusion GPS briefet en rekke journalister fra kjente medier som New York Times allerede i september, altså i god tid før valget.

Even Mrs. Clinton only found about Mr. Steele’s research after Buzzfeed published the dossier, according to two associates who discussed the matter with her. They said that she was disappointed that the research — as well as the fact that the F.B.I. was looking into connections between Mr. Trump’s associates and Russia — was not made public before Election Day.

But word of the memos and their contents had circulated in Washington political and media circles before the election. In British court filings, Mr. Steele’s lawyers said that he and Fusion GPS briefed journalists from a range of media outlets, including The New York Times, on his research starting in September of 2016.

På toppen av det hele tok FBI rapporten og engasjerte Steele, selv om rapporten var en lapskaus av rykter og spekulasjoner. Brukte FBI rapporten til å få et overvåkingsvedtak for Trump-leiren? I så fall var det toppen av kynisme fra FBI som måtte vite at rapporten kom fra Moskva.

And before Election Day, the F.B.I. reached an agreement to pay Mr. Steele to continue his research, though that plan was scrapped after the dossier was published. During the presidential transition, senior American intelligence officials briefed Mr. Trump and President Barack Obama on the dossier.

Hvorfor skulle FBI bruke rapporten til å utløse det som heter Russia collusion, en hysterisk jakt på bevis for at Trump samarbeidet med russerne, noe som hittil ikke er bevist.

Det nærmeste man har kommet er Donald Trump Jrs møte med den russiske advokaten i Trump Tower. Hun kom imidlertid ikke med juicy stoff om Hillary, slik hun lovet, men begynte å snakke om opphevelsen av Magnitskij-loven. Den tillater amerikanske myndigheter å fryse kontiene og utestenge russere som var involvert i grove menneskerettsbrudd.

Magnitskij ble igjen i Moskva og ville finne ut hvem som hadde plyndret Heritage Capital for 220 millioner dollar. For det ble han arrestert og slått ihjel i fengsel.

Putin ble fly forbannet på Magnitskij-loven. Men her finner man også connection mellom Hillary/Fusion GPs og Putin-systemet.

But Fusion has its own Kremlin ties, having done paid work to try to reverse the sanctions imposed in the Magnitsky Act, named for a Russian whistleblower tortured and killed in Moscow — work that allegedly included smear campaigns against Magnitsky and Bill Browder, his top champion in the West.

Little wonder Fusion GPS has been stonewalling Congress’ efforts to get to the bottom of this, with company officials taking the Fifth Amendment.

Hillary hadde heller ingen sans for Magnitskij-loven som utenriksminister.

Disse avsløringene blir overhodet ikke nevnt i norske medier. De nevnes selv i mainstream anti-Trump-medier i USA. Men det som får oppslag er at Bob Mueller, spesialetterforskeren, varsler at de første tiltalene er ventet mandag.

Wall Street Journal har skrevet på lederplass at de mener Mueller må gå av. Han er innblandet i saker han selv etterforsker. Han var FBI-sjef da Uranium One-salget gikk igjennom og da det russiske spionnettverket ble avslørt. Han var også meget tett på etterfølgeren James Comey.

Mueller er uskikket til å lede etterforskningen av Russlands rolle, mener Wall Street Journal.

Det kan ligge an til et kappløp. Mueller vil bevise at han har funnet kompromitterende materiale som legitimerer hans posisjon, før avsløringene om hans egen rolle blir for mange.