Jonathan Winer arbeidet i State Deparment og var kontaktperson for den britiske eks-agenten Christopher Steele. I den forbindelse ble han intervjuet av Senatets etterretningskomite. Winer fortalte at Steele i desember 2016 og januar 2017 ba ham ødelegge alle rapporter han hadde gitt ham gjennom årene, et hundretall.

Winer etterkom ønsket. Han fortalte heller ikke den hele og fulle sannhet om forbindelsen. «Han husket ikke». På spørsmål om Steele hadde besøkt State Deparment, svarte Winer benektende. Først da han ble forelagt besøksloggen hvor det fremgikk at Steele hadde vært hans gjest, «husket» han.

Winer er et eksempel på en tilsynelatende ubetydelig byråkrat som gjemmer seg bak institusjoen han jobber for, men som viser seg å være langt mer interessant når man begynner å grave.

Byråkrater som kjenner systemet vet hvordan de kan gi uangripelige svar. Da James Comey var i kongresshøring svarte han rundt 150 ganger at han «ikke husket». Alle visste det var løgn, men svaret var uangripelig.

Da Christopher Steele våknet opp til en Trump-seier forsto han at han hadde tapt og at han ville komme i søkelyset. Det gjaldt å slette alle spor.

The former MI6 officer told a British court in March that he “wiped” all of his correspondence related to the dossier in December 2016 and January 2017. He said he had no records of communications with his primary dossier source, who has been identified as Igor Danchenko.

Men selv om dokumenter kan slettes – også det tvilsomt i en elektronisk tidsalder – er det vanskeligere å slette mennesker. Det var tråden Steele ville kutte så det ikke var mulig å nøste seg bakover. Men det har iherdige journalister og noen politikere klart, til tross for tung institusjonell motstand.

Et spørsmål som melder seg er: Hvorfor er ikke Christopher Steele utlevert? Er det fordi han vil kompromittere folk på begge sider av Atlanteren? Senatets etterretningskomite ba gjentatte ganger Steele om å komme til et intervju. Han avslo.

Winer delte Steeles rapporter med en gruppe mennesker i State Departement. Hvilke?

Emails that The Daily Caller News Foundation obtained through a Freedom of Information Act lawsuit show that Winer shared Steele’s reports with a small group of State Department officials. The Senate report says that the State Department was able to provide the committee with Steele’s reports from 2015 and 2016, though most from 2014 are missing.

Vi vet at Strobe Talbott var en kanal for Steele-rapporten høsten 2016. Han er nå leder av Brookings-institusjonen som Steeles primærkilde Igor Dansjenko er knyttet til. Det er kryssende linjer og før eller siden oppdager man at man går i ring.

Winer dukket opp i mange sammenhenger: Han var en rådgiver/utsending for utenriksminister John Kerry. Han sto også i kontakt med konsulentselskapet som hyret Steele, Fusion GPS. Winer briefet også to journalister om Steele-rapporten, og FBI refererte til Isikoffs artikkel som en ekstern kilde som bekreftet Steeles rapport. I virkeligheten var det snakk om sirkelargumentasjon.

Winer, who was a longtime aide to former Sec. of State John Kerry, was in contact with the founders of Fusion GPS, the firm that hired Steele. Winer also served as a background source for two reporters, Michael Isikoff and David Corn, for stories they wrote before the November 2016 election touting Steele’s allegations.

Winer mottok og distribuerte også rapportene om Trump som to av Hillarys «rørleggere» – et uttrykk fra Nixons tid om folk som påtar seg skiftne jobber – Cody Shearer og Sidney Blumentahl leverte.

Winer also disseminated an anti-Trump dossier peddled by two Clinton-linked operatives, Cody Shearer and Sidney Blumenthal. Winer told the Senate committee that he provided Steele with memos that Shearer wrote about Trump. Steele in turn shared the documents with the FBI to lend support to his own theories about Trump.

Man ser at State Departement-ansatte var direkte innblandet i undergravingen av en kandidat i presidentvalget. Winer hadde flere hatter på og kunne bruke State Departments ressurser. Dette er hva man på amerikansk kaller å gå «rogue», men som regel snakker man om enkeltpersoner. I Obamas periode var det hele administrasjonen som gikk «rogue».

Men det virkelig interessante ved Winer er hans arbeid for russiske klienter før han sluttet seg til State Department.

Winer also acknowledged that prior to joining the State Department, he did consulting and legal work for Russian clients, including some that might be “pro-Putin.” He said that he first met Steele because of their shared interest in Russia-related issues.

Blant klientene var oligarken Oleg Deripaska, som er nevnt i den 1.000 sider lange rapporten til Senatets etterretningskomite. Komiteen ser det som suspekt at Paul Manafort hadde kontakt med en russer Ivan Kilimnik som hadde kontakt med Deripaska og muligens den militære etterretningstjenesten GRU.

Men Deripaska hadde altså vært Winers klient i flere år.

n the 2000s, Winer represented Russian oligarch Oleg Deripaska on issues related to his visa. Steele worked for Deripaska from 2012 to 2017, the Senate report says.

Dette er hva man kaller «full circle». Ting går i loop og det er umulig å vite hvem det er som snakker. De samme mennesker som anklaget Trump-leiren for russian collusion hadde selv kontakt og arbeidet for de samme russerne.

Fusion GPS arbeidet for en russisk millionær som betalte Fusion GPS for å svine til forretningsmannen Bill Browder. Browders selskap Hermitage Capital ble plundret for 230 millioner dollar av skatteetatens folk i Moskva. Browders mann som ble igjen for å finne de skyldige, Sergej Magnitsky, ble slått ihjel i Putins fengsel. Browder arbeidet utrettelig for at det skulle få konsekvenser. Han lykkes da Obama motstrebende undertegnet the Magnitsky Act, som sperrer konti og nekter innreise til russere involvert i menneskerettsbrudd.

Advokaten som Trump jr og jared Kushner lot seg lokke til å møte i New York for å høre kompromitterende materiale om Hillary, Veselnitskaja, hadde som oppdrag å svine til Browder og hun samarbeidet med Glenn Simpson i Fusion GPS. Hun hadde faktisk møte med Simpson både før og etter møtet med Trump-folkene.

De samme menneskene som arbeidet for pro-Putin-folk, deltok i arbeidet for å begrave Trump i Russland-mistanker.

Da Bob Mueller ble spurt i Kongresshøringen om Fusion GPS, visste han ikke hva eller hvem Fusion GPS var.

 

 


 

Ex-State Department Official ‘Destroyed’ Records At Request Of Christopher Steele

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.