Det eksisterer svært få bilder av Christopher Steele. Her blant publikum på konsert.

FBI hadde et problem med Steele-rapporten om Donald Trump og russerne, de trengte bekreftelse fra uavhengige kilder. Måten det skjedde på var via artikler i pressen som utga seg for å være fra andre kilder.

Men det har vist seg at artikkelen i yahoonews og Mother Jones kom fra Christopher Steele. Han hadde briefet journalistene. Han ville at trykket mot Trump skulle komme fra så mange kanter som mulig.

Det fikk FBI til å sparke Steele som informant. Informanter snakker ikke med mediene.

Men Steele fortsatte å fore FBI via bakdøren.

En annen som gjorde det var Clinton-operatøren Sidney Blumenthal. Blumenthal har gjort drittarbeid for Clintons helt siden 90-tallet. Han er litt som Nixons «plumbers», rørleggere. En annen Clinton-operatør  var Cody Shearer.

Shearer plantet en falsk historie om at visepresidentkandidat Dan Quayle hadde kjøpt marihuana av en innsatt. Da Hillary stilte mot Obama i 2008, spredte Blumenthal ryktet om at Obama ikke var født innenfor USAs grenser.

Begge navn har en dårlig klang. Når derfor FBI bruker info fra disse to som bekreftelse av Steele-rapporten, etterlater det en svært dårlig smak i munnen.

Blumenthal ga materialet til Jonathan Winer i Utenriksdepartementet, som igjen ga det til FBI.

Blumenthal, who is one of the Clintons’ closest political allies, was involved in shopping around a report that contained some of the same allegations about Donald Trump that were included in Steele’s document. That eight-page report was authored by Cody Shearer, another longtime Clinton insider who is close friends with Blumenthal. (RELATED: Clinton Fixer’s Second Dossier Was Met With Skepticism)

Med et så dårlig rykte burde FBI vært på vakt. Men det later til at FBI brukte rubbel og bit.

Trey Gowdy, tidligere kongressrepresentant for Sør-Carolina, og med lang erfaring som statsadvokat, sier i et intervju med Martha McCallum i Fox News at han har sett et FBI-exel-ark hvor alle påstandene i Steele-rapporten er listet opp med underbyggende informasjon.

“I’ve seen the spreadsheet, Martha, I have seen each factual assertion listed in that dossier, and then I’ve seen the FBI’s justification. And when you’re citing newspaper articles as corroboration for a factual assertion that you have made, you don’t need an FBI agent to go do a Google search,” said Gowdy, who served on the House Intelligence Committee and is a Fox News contributor.

“When the name Sidney Blumenthal is included as part of your corroboration, and when you’re the world’s leading law enforcement agency, you have a problem.”

Når verdens fremste politi like gjerne kunne brukt google har amerikansk justisvesen et stort problem.

Det er dette som nå kommer tilbake og treffer dem som en boomerang.

The Guardian reported Jan. 30, 2018, that Steele gave the FBI the Shearer information because he was asked to turn over any intelligence he had about Trump that might corroborate his own reporting.

 

GOWDY: FBI CITED ARTICLES AND INFO FROM CLINTON ALLY TO CORROBORATE STEELE DOSSIER

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂