Vjateslav Trubnikov, tidligere sjef for russisk utenlandsetterretning, var en av kildene Steele brukte.

Den britiske eks-agenten Christopher Steele avslørte hvem som var kildene til rapporten om Trump. En tidligere russisk spionsjef og en av Putins nære rådgivere.

Det er første gang vi få konkret kjennskap til hvem som foret Steele med materiale. Sannsynligheten for at rapporten er ledd i en russisk desinformasjonsoperasjon, stiger.

Det er notatene til statssekretær i amerikansk UD, Kathleen Kovalec, som viser hvem Steele oppga som sine kilder. Kovalec møtte Steele 11. oktober 2016.

Dossier author Christopher Steele identified a former Russian spy chief and a top adviser to Russian President Vladimir Putin as being involved in handling potentially compromising information about President Donald Trump, State Department notes show.

In her notes, State Department official Kathleen Kavalec also referred to the two Russians — former Russian foreign intelligence chief Vyacheslav Trubnikov and Putin aide Vladislav Surkov — as “sources.”

Trubnikov kan knytte til FBI-informanten Stefan Halper som spilte en nøkkelrolle i forsøkene på å provosere frem bevis for at Trump-kampanjen hadde kontakt med russerne, eller – selv lage bevisene. Det er dette siste som gjør at justisminister William Barr vil til bunns i etterforskningen. Han sier i et ferskt intervju med Fox News Bill Hemmer: -Var det noen som la fingeren på vekta?

Steele sa ting i møtet med Kovalec som gjorde at hun skrev et notat til FBI der hun reiste tvil om hans troverdighet. Blant annet sa Steele at samarbeidet mellom Trump og russerne ble styrt fra konsulatet i Miami. Men russerne har ikke noe konsulat i Miami.

The notes contain several inaccuracies, including that Russia was running operations out of its consulate in Miami. As Kavalec pointed out, Russia does not have a consulate in Miami.

Kovalec noterte også at Steele ikke brød seg om at han var i et forpliktende forhold til FBI som informant og ikke skulle snakke med pressen. Han lekket over en lav sko, og FBI brukte artikler i pressen til å underbygge drittpakken om Trump. Var FBI klar over at de opererte med sirkelbevis?

I rapporten hevder Steele at Trump er i lommen på russerne. De har kompromitterende materiale om ham: I seng med prostituerte i Moskva. Denne informasjonen sier Steele kom fra Trubnikov, tidligere leder av Russlands utenriksetterretning, SVR, og Putin-rådgiveren Vladislav Surkov.

Men spørsmålet er selvsagt om russerne bevisst foret Steele med desinformasjon.

Kavalec’s notes said Steele claimed Trump was “filmed engaged in compromising activities” with Russian prostitutes in 2013, but that “the Russians have not needed to use the ‘kompromat’ on [Trump] as he was already in cooperation.”

Steele, who operates a private intelligence firm in London, told Kavalec that Putin and some of his top advisers were running the Trump operation.

“Presidential Advisor Vladislov Surkov and Vyasheslov Trubnikov (former head of Russian External Intelligence Service — SVR) are also involved,” wrote Kavalec, who served as deputy assistant secretary of state for European and Eurasian issues.

Når man vet at det ikke har vært mulig å føre bevis for sex-historiene, reises spørsmålet om det hele har vært iscenesatt av russerne for å så splid og forvirring blant amerikanerne. Spørsmålet blir da hva som har vært Stelles rolle, om han har vært en nyttig idiot, eller spilt et dobbelt eller trippelspill.

Steele-rapporten hevder at russerne hadde så mye på Trump at de kunne drive utpressing av ham når de måtte ønske. Var Steele klar over at dette bare var tøv? Brukte han materialet fordi det tjente hans interesser – å stanse Trump for enhver pris?

Steele ga uttrykk for at materialet om Trump måtte ut til pressen i god tid før valget. Statssekretær Kovalec reagerte på denne ideologiske motivasjonen. Det er ikke slik FBI-informanter skal tenke.

Det ingen har besvart hittil er: Hva slags person er Christopher Steele? Hva får en britisk eks-agent til å engasjere seg så sterkt i en amerikansk valgkamp for at en bestemt kandidat ikke må vinne?

En tidligere sjef for CIA i Moskva, Daniel Hoffman, anser det som mer og mer sannsynlig at Steele-rappporten var et stykke desinformasjonsarbeid.

Hoffman has been a leading proponent of one theory about the dossier that has gained traction in the wake of the special counsel’s report. The former CIA officer has argued Steele likely fell victim to a Russian disinformation campaign.

A growing number of experts in Russian intelligence operations have embraced the theory, and Attorney General William Barr testified to Congress on May 1 that he is concerned about the prospect and is looking into it. (RELATED: Investigate The Steele Dossier As Russian Disinformation, Intel Experts Say)

Hoffman has written that if the Russian government hacked Democrats’ computer systems, they could have figured out that Steele was trying to gather information on any connections between the Kremlin and Trump. Steele is also likely known to Russian intelligence given his covert work in Moscow, making it easier for Russian operatives to uncover his intelligence-gathering operation.

 

 

STEELE IDENTIFIED RUSSIAN DOSSIER SOURCES, NOTES REVEAL

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂