Fiona Hill under riksrettssaken mot Trump 21. november. John Solomon har fått ut dokumenter som viser at noen av vitnene fra State department satt og forklarte seg uten å nevne dokumenter som ville kompromittert Joe og Hunter biden. Fiona Hill jobbet i National security council med ansvar for Europa. Hun skriver nå bok og har forlagskontrakt. Det hadde også senator Josh Hawley, men han mistet sin hos Simon & Schuster fordi han ikke ville godkjenne alle valgmenn 6. januar. Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix

Den britiske eksagenten Christopher Steele hevdet at russernes infiltrasjon og samarbeid med Trump-kampanjen ble styrt fra det russiske konsulatet i Miami. Problemet var bare at Russland ikke hadde noe konsulat i Miami.

Steele sa dette to ganger, til to ulike kilder. Første gang til statssekretær i utenriksdepartementet,l Kathleen Kavalec. Hun reagerte umiddelbart og varslet FBI om at Steele var upålitelig.

«It is important to note that there is no Russian Consulate in Miami,» Kavalec wrote.

Kavalec informerte Kenneth Laycock, som var sjef for etterretningsavdelingen for Eurasia  og nå har steget i gradene til å bli nestleder i FBI:

Under en utspørring i Senatets justiskomite i fjor, fikk han spørsmål om Miami-konsulatet.

«I recall a conversation about a consulate in Miami independent of what she had mentioned regarding what Mr. Steele said to her,» Laycock answered.

Laycock husket at Steele hadde tatt opp konsultatet også i samtale med ham.

He added: «It came up in some other discussion regarding if there was a consulate in Miami, which we both knew is not true because we know where all the consulates and embassies are around the country. That’s where I would handle normally in my purview as the  section chief of the Eurasia program. So when it came up in a discussion, it was like, we don’t have a consulate in Miami.»

He said FBI headquarters was aware of Steele’s mistaken claim outside of Kavalec’s report as well.

«Yes, independent of the Mr. Steele piece in here, it came up through other discussions,» he testified.

Hvordan kunne Steele påstå noe uten grunnlag i virkeligheten? Og hvordan kunne FBI fortsette å bruke ham som en solid kilde?

En agent i kontraetterretningen ble bekymret og ville ha Steele vurdert av en ekstern instans innen FBI, men han ble overkjørt av visesjefen for kontraetterretningen, Bill Priestap.

 

FBI, State officials aware early on Steele made major mistake in Russia reporting
FBI kept silent about flaws in Steele reporting, one of which widely known.

Agenten, hvis navn er sladdet, ble bekymret over at FBI brukte en kilde som kunne kompromittere FBI. Steeles rapport var bærebjelken i søknaden om å få overvåke Trump-medarbeider Carter Page, som de sendte til spesialdomstolen FiSA. Det fremgikk ikke av søknaden at Steele hadde to herrer: Clinton og FBI.

The agent’s extraordinary testimony provides further evidence that James Comey’s FBI took numerous steps to shield the flaws in Steele’s work from disclosure, despite receiving warnings from the CIA starting in 2015 that Steele might be too close to Russian oligarchs and susceptible to misinformation.

Later investigations would determine that many of the Steele dossier’s allegations were uncorroborated, debunked or Russian disinformation and colored by his opposition research work for Hillary Clinton — revelations the FBI kept from the FISA court.

Men FBI-ledelsen tettet lekkasjene og kjørte på. Tidligere FBI-sjef James Comey enten «husker ikke» eller sier han ville gjort ting annerledes «hvis han hadde visst». Det samme sier konstituert justisminister Sally Yates og visejustisminister Rod Rosenstein. Men de visste godt hva som skjedde, det var de som styrte prosessen.

When asked who gave the order to stop the review, the agent said it came from then-Assistant Director of Counterintelligence William Priestap and was relayed to him by Deputy Assistant Director Peter Strzok, the lead agent in the Russia probe known as Operation Crossfire Hurricane.

Leder av justiskomiteen, Lindsey Graham, har ledet tannløse høringer i Kongressen, der disse nøkkelpersonene har kunnet brukte utflukter som dårlig hukommelse. De slipper unna og komplottet mot Trump er intakt. Ingen er hittil dømt for Russia collusion-komplottet, tross solid dokumentasjon som bare vokser i omfang.

Fiona Hill

Det er også kommet frem at den som introduserte Steele for hans primærkilde var ingen ringere enn medlem av Det nasjonal sikkerhetsråd Fiona Hill. Hun vitnet mot Trump under Ukraina-riksretten. Hill forsøkte å fremstå som den profesjonelle sikkerhetsekspert som reagerte da hun hørte at Steele var FBIs kilde. Men det var altså hun som spilte en nøkkelrolle:

The soon-to-be-released records also expose a tantalizing connection between Steele, his primary source and one of the Democrats’ key impeachment witnesses in the Ukraine scandal, former Trump National Security Council Russia expert Fiona Hill.

Steele divulged to the FBI that he was introduced by Hill to his primary sub-source of information for his anti-Trump dossier and that he later told Hill that the source had provided information for his now infamous memos.

For en utenforstående blir det med årene klart hvor uttrykket The Swamp stammer fra. Washington er som ei myr.

 

 

 
Trump declassifying trove of FBI memos exposing Steele’s motivations, ties to impeachment witness

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂