Rapport nummer to om Trump har fått navn etter personen som mottok den fra en ukjent utenlandsk kilde og sendte den videre via State Department til Christopher Steele, som så ga den til FBI.

Clinton ‘Hatchet Man’ Shopped Trump Dirt Earlier Than Previously Believed

Hans navn er Cody Shearer, og han er en gammel handyman for Clintons helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet, da han spredte historien om at visepresident Dan Quayle hadde kjøpt kokain.

Det er flere interessante ting ved Shearer og rapporten som har fått hans navn, fordi det forteller om hvor mange ulike personer som var involvert i svertingen av Trump og sannsynliggjør at informasjonen kom fra russerne. Informasjonen bygger ut kronologien, og ikke minst er den viktig for å forstå forløpet.

Journalister fikk høre at Shearer forsøkte å fiske dritt om Trump i august 2016. Det er regjeringskilder som forteller dette til Daily Callers Chuck Ross. Det er verdt å merke seg at situasjonen er snudd: Trump-folk i posisjon kan lekke om hva de finner ut om kampanjen mot Trump. Det er helt normalt at administrasjonen lekker om ting de har fordel av. Det som ikke er normalt, er når administrasjonen lekker ting som skader den selv. Slik har det vært, men ikke lenger i samme grad. Hullene er tettet.

Cody Shearer, a longtime Clinton insider, was peddling dirt on President Donald Trump as early as Aug. 2016, two months earlier than previously known, a U.S. government source tells The Daily Caller News Foundation.

Justiskomiteen i Senatet og etterretningskomiteen i Representantenes hus etterforsker opprinnelsen til Steele-rapporten og Shearer-rapporten. Den første reaksjonen da Shearers navn dukket opp, var at han hadde et så frynsete rykte at man var skeptisk til om han kunne ha spilt noen rolle.

Men det hadde han.

Shearer mottok informasjon fra en utenlandsk kilde, fremgår det av Chuck Grassley og Lindsay Grahams dokumentasjon, og sendte den videre til Sidney Blumenthal, som sendte den til sin venn Jonathan Winer i State Department. Derfra gikk den til Christopher Steele, som brukte noe av den i sitt notat til FBI.

Poenget med å sende informasjon gjennom så mange ledd, er som når man hvitvasker penger: Det blir vanskelig å kontrollere hvor informasjonen stammet fra.

Steele passed some of Shearer’s information to the FBI in Oct. 2016, The Guardian first reported Jan. 30.

Det interessante er at fanatiske anti-Trump-organer som Washington Post og The Atlantic likevel skriver om Shearer-rapporten og bringer frem nye detaljer. Dette er informasjon som undergraver deres eget narrativ. På et eller annet tidspunkt vil det bryte sammen.

Shearers tvilsomme rykte stammer fra at han utga seg for å være tjenestemann i State Department da han forhandlet med en bosnisk krigsherre på 1990-tallet. Han er samtidig svoger til den kjente diplomaten Strobe Talbott, som nå leder en berømt think-tank. Talbott er ekspert på Russland og har vært State Departments toppmann på Russland.

The Atlantic skriver at Steele leverte et eget memo til FBI om informasjon fra Shearer-rapporten. Her skal det fremgå at Blumenthal var mellommann og informasjonen som formidlet ikke var verifisert.

Steele provided the FBI with a handwritten memo based upon information from Shearer, according to The Atlantic. The note also reportedly referenced Shearer’s association with Blumenthal and disclosed that the information was unverified.

Men så kommer vi til det mest interessante: Både Shearer og Steele har sex-historiene fra Ritz hotel som førstesak:

The Shearer memo and the Steele dossier contain some of the same unverified allegations.

The core allegation in the Shearer memo was that Russia’s spy agency, the FSB, had video footage of Trump engaging with prostitutes during a 2013 trip to Moscow.

The first memo in Steele’s dossier, dated June 20, 2016, makes a similar allegation. Steele’s sources claimed that the FSB had recordings of Trump with prostitutes in a Moscow hotel room, and that the footage was being used as “kompromat.”

Hvis det skulle være noe i denne historien, ville den garantert være dokumentert i form av bilder og lyd. Russerne lar ikke en kjent amerikaner bruke et rom som ikke er overvåket. Hvis historien var sann, ville disse bildene for lengst ha blitt brukt på en eller annen måte. Det er helt usannsynlig at de ikke skulle vært brukt. Men det har de altså ikke.

Det tyder på at hele historien er et oppkok, og hvem har interesse av dét? Putin har interesse av å ødelegge det amerikanske politiske systemet. Hillary hadde interesse av å ødelegge Trump. Voila! De hadde felles interesser, derfor ble sex-historiene spredt. Ingenting annet har festet seg fra Steele-rapporten, denne «salacious and unverified report», som James Comey kalte den i en høring i juni 2017, etter tre ganger å ha sendt den til FISA-domstolen og gitt Trump et resymé i januar 2017.

Hvis man sprer skitt om andre og det viser seg å være falskt, vil det før eller senere slå tilbake mot avsenderen. When the shit hits the fan, er det i dette tilfelle Hillary, FBI, justisdepartementet, demokratene og mediene som rammes.

Steele hadde én fordel fremfor Shearer: Han hadde en profesjonelle yrkeskarriere på innsiden av etterretningen. Etter å ha forlatt MI6, grunnla han konsulentfirmaet Orbis International. Det påtok seg oppdrag, og allerede i 2010 var han engasjert av Fusion GPS, som var grunnlagt av tidligere journalister i Wall Street Journal.

Steele began working in 2010 with Fusion GPS, the opposition research firm that was hired by former Secretary of State Hillary Clinton’s campaign and the Democratic National Committee to investigate Trump.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂