Sist uke konkluderte etterretningskomiteen i Senatet med at de ikke hadde funnet noe bevis for samrøre mellom Trump-organisasjonen og russerne. Etterretningskomiteen i Representantenes hus kom til samme konklusjon i fjor.

Demokratenes Adam Schiff protesterte og Demokratene forfattet en mindretallsdissens. Det er siden kommet frem at Schiff løy.

Så sent som sist uke kom det frem at han holdt hemmelige møter i Aspen Colorado i fjor sommer med en nøkkelfigur i Russia collusion-storyen, Glenn Simpson, leder av Fusion GPS. Schiff sa det bare var et vennskapelig møte. Ingen tror ham.

John Sullivan er journalist i thehill.com. Han har nøstet i historien om drittpakken om Trump. Sullivan er en trivelig, jovial fyr. Han tøyer ikke bevisene, tar ikke munnen for full. Når Sean Hannity vil ha ham til å felle dommer, kvier han seg.

Derfor gjør det ekstra inntrykk når Sullivan nå sier at «jo, det var en Russian collusion», men det var ikke Trump, det var Hillary og Demokratene.

The case for Russia collusion … against the Democrats

Bevisene er massive.

Hillary skulle som utenriksminister forsøke å resette forholdet til Russland. Invasjonen av Georgia hadde forsuret forholdet. Et prosjekt som skulle skape samarbeid var å lage et Silicon Valley nær St.Petersburg, som fikk navnet Skolkovo. Hillary jobbet tett med president Dmitrij Medvedev og oligarken Viktor Vekselberg. Vekselberg var både donor til Clinton Foundation og leder for Skolkovo. (Slikt samrøre var typisk for Clinton-systemet.) Hillary inviterte Medvedev personlig til Silicon Valley.

Hun fikk flere av de store tech-sjefene til å dra til Russland. Men på et tidspunkt ble FBI og amerikansk etterretning mistenksomme: De oppdaget at russerne forsøkte å melke amerikanske selskaper for teknologi. FBI gikk offentlig ut med en advarsel.

Honorar

Clintons var involvert med russerne på flere  fronter Omtrent på samme tid var Bill Clinton i Moskva og holdt foredrag og fikk 500.000 dollar i honorar. Et slik beløp vakte oppsikt på flere hold, også internt i State Department.

The former president’s trip secretly raised eyebrows inside his wife’s State Department, internal emails show.

Clinton ba også om å få treffe en av sjefene for det russiske atomenergibyrået Rosatom og oligarken Vekselberg. Det vakte oppmerksomhet hjemme i State Department. Der lå det nemlig inne en søknad om å la Rosatom få kjøpe det canadiske selskapet Uranium One. Siden Uranium One eier 20 prosent av USAs urangruver, måtte salget godkjennes av den spesielle komiteen som behandler saker av betydning for nasjonal sikkerhet.

Det som gjør saken ekstra betent er at en amerikaner, William Douglas Campbell, hadde tilbudt seg å være spion for FBI. Han hadde kommet seg på innsiden av det russiske nettverket i USA og kunne fortelle om svindel, korrupsjon, smøring. Russerne la ikke skjul på deres ambisjon om å kontrollere det internasjonale uranmarkedet. USA må dekke 90 prosent av sitt behov på verdensmarkedet.

Likevel gikk salget gjennom.

The FBI had equal concern about Rosatom’s acquisition of Uranium One. An informer named William Douglas Campbell had gotten inside the Russian nuclear giant in 2009 and gathered evidence that Rosatom’s agents in the United States were engaged in a racketeering scheme involving kickbacks, extortion and bribery.

Campbell also obtained written evidence that Putin wanted to buy Uranium One as part of a strategy to obtain monopolistic domination of the global uranium markets, including leverage over the U.S.

For den som husker USAs forsiktighet og mistenksomhet under den kalde krigen, er et slikt salg, med åpne øyne, ikke til å fatte.

Hillary var del av komiteen som godkjente salget.

Campbell spurte sin FBI-kontakter hvordan den amerikanske regjering kunne gi russerne så store fordeler når FBI satte på bevis mot dem. Svaret han fikk var: -Det er ikke oss, dette er politikk.

FBI-sjefen het Bob Mueller.

Millioner til Clintons

Fra flere hold fløt det store summer inn i Clinton Foundation og Clinton Global Initiative som følge av Skolkovo og salget av Uranium One. Man får følelsen av at Clintons ga blaffen i USA, bare det tjente deres egne interesser. Akkurat slik Putin-systemet fungerer. De skummer fløten.

Det som Demokratene anklager Trump for – Russia collusion – har de selv bedrevet: Et konsulentselskap kalt APCO fikk millioner av russerne for å påvirke Obama-administrasjonen og State Department.

The informant, Douglas Campbell, said in the statement obtained by The Hill that he was told by Russian nuclear executives that Moscow had hired the American lobbying firm APCO Worldwide specifically because it was in position to influence the Obama administration, and more specifically Hillary Clinton.

APCO fikk tre millioner dollar i årlig fee, og sendte deler av pengene videre Clinton Global Initiative.

Clintons profiterte både personlig og gjennom Stiftelsen på sine kontakter med russerne, slår Sullivan fast.

Samtidig anklager Demokratene og anti-Trump-mediene Trump for å ha holdt planene om et Trump Tower i Moskva gående noen måneder lenger enn oppgitt. Hotellet ble aldri noe av.

Hvilke konklusjoner vil amerikanske velgere trekke av disse kjensgjerningene når de går opp for dem?

Kontaktene var der

Da Hillary ville lage en drittpakke mot og om Trump hadde hun alle kontaktene hun trengte.

En av kildene skal ha vært en pensjonert russiske etterretningsagent som lever i USA. Han vil nok ikke forbli anonym i det lange løp.

Russia collusion var en ide Demokratene fant på vinteren og våren 2016 for å knekke Trump.

The intersections between the Clintons, the Democrats and Russia carried into 2016, when a major political opposition research project designed to portray GOP rival Donald Trump as compromised by Moscow was launched by Clinton’s presidential campaign and brought to the FBI.

Etter åtte år med Obama hadde de alt de trengte: Deres folk satt i ledelsen i FBI; CIA, NSA og Justisdepartementet. Disse mektige institusjonene sto til deres disposisjon.

Den britiske eks-agenten Christopher Steele kokte sammen en rapport som påsto at russerne hadde groomet Trump i minst fem år, for at han skulle bli president. Han var deres Manchurian Candidate.

Simpson, Steele and Perkins Coie all walked Trump-Russia related allegations into the FBI the summer before the election, prompting agents who openly disliked Trump to launch a counterintelligence probe of the GOP nominee shortly before Election Day.

Mediene lot seg ikke be to ganger, de begynte å fore offentligheten med antydninger som ble til en lavine om Trump og russerne.

Steele-rapporten var underlaget for å få en spesialdomstols godkjenning til å overvåke Trump-medarbeideren Carter Page og via han hele kampanjen.

Insidere foret pressen med historier om Carter Page, folk som Andrew Weissmann, som jobbet i Justisdepartementet, ble overført til Bob Muellers team 17. mai 2017, da som etterforskere av noe de selv hadde satt igang.

Lo høyt

Oligarken Oleg Deripaska fikk lov til å komme til New York og han ble oppsøkt av FBI-agenter som ville vite om Trump og Putin – historien var blitt selvgående – og Deripaska bare lo av dem.

Steele worked for the lawyers for Russian oligarch Oleg Deripaska and tried to leverage those connections to help the FBI get evidence from the Russian aluminum magnate against Trump campaign chairman Paul Manafort.

The effort resulted in FBI agents visiting Deripaska in fall 2016. Deripaska told the agents that no collusion existed.

På dette punkt begynner historien om Trump og russerne å gjøre stor skade på de amerikanske institusjonene og demokratiet.

Korrupt

Aktører som Glenn Simpson og Fusion GPS tilhører konsulenter som gjør hva som helst for penger.

Simpson arbeidet for det russiske selskapet Prevezon, som hadde blitt brukt til å føre penger ut av Russland som det stjal fra kapitalfondet Heritage og Bill Browder. Da Browders revisor Sergej Magnitskij avslørte at det var skatteetaten selv som var tyvene, ble han arrestert og slått ihjel i fengsel. Dette var ikke akkurat mennesker man burde være stolt over å ta oppdrag for. Bl.a var Fusion GPS med på å sverte Browder, som har æren for den såkalte Magnitskij-loven som straffer brudd på menneskerettigheter i Russland.

Men korrumperingen sprer seg til amerikanske medier som ble kolportører av en løgn som bare har vokst og vokst og fortærer de som sprer den:

Whatever the case, there’s little doubt the main instigators of the Clinton-inspired allegations against Trump got information from Russians and were consorting with them during the political opposition project.

De amerikanske mediene har lykkes i den forstand at de har fått samtlige medier i land som Danmark og Norge til å dilte i hælene på dem og koble ut all kritisk sans.

Slik har de virkelig blitt Putins nyttige idioter, selv om de er anti-russiske så det holder, for de har overbevist seg selv og halvdelen av velgerne om at Putin har klart å plassere en agent i Det hvite hus.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.