Foto: William Browder er en tøffing. I en høring i Senatet torsdag kunne han fortelle at han med 100 % sikkerhet visste at russerne betalte lobbyfirmaet Fusion GPS for å forsøke å få opphevet Magnitskij-loven som kan utestenge russerne som har begått menneskerettsforbrytelser. Det samme firmaet bestilte drittpakken mot Trump. Var det samme oppdragsgiver?

Det samme firmaet som ble lønnet av russerne for å drive kampanje mot Sergej Magnitskij-loven, laget drittpakken mot Donald Trump. Spørsmålet som melder seg: Var det russerne som betalte for å få laget rapporten med alle de lurvete detaljer om prostituerte og golden shower på hotell Ritz i Moskva?

For første gang beveget demokratene seg i en retning som kom Donald Trump til gode. Hvis russerne betalte for drittpakken mot Trump er det mye som må revurderes. Da blir det vanskelig å fastholde påstanden om at russerne ville ødelegge Hillary for å få Trump valgt. Kanskje de ville ødelegge begge?

Spørsmålene kom opp i en høring i justiskomiteen i Senatet torsdag, der William Browder var vitne. Browder var den som fikk Sergej Magnitskij-loven vedatt. Magnitskij var hans advokat som gransket hvordan russiske skattemyndigheter klarte å stjele 250 millioner dollar av det utenlandsfondet som Browder var leder for. Browder ble kastet ut, Magnitskij ble igjen for å finne ut av korrupsjonen, og endte med å bli slått ihjel i fengsel. Det resulterte i loven som er oppkalt etter ham. Den gjør det mulig å nekte innreise til russere som er involvert i grove menneskerettsbrudd. Deres innskudd og verdier i USA kan bli frosset. Dette gjorde Putin rasende. Rike russerne liker å reise til USA.

For å få omstøtt loven engasjerte russerne lobbyister. Ett av firmaene var Fusion GPS.

Among the Russians who took part in that campaign were Natalia Veselnitskaya and Rinat Akmetshin, who just happened to attend the June 9, 2016, Trump Tower meeting with Donald Trump, Jr. But the larger effort was organized by the American firm Fusion GPS, which denies any role in the Trump Tower meeting but was a big part of the anti-Magnitsky Act campaign.

«Veselnitskaya, through [the law firm] Baker Hostetler, hired [former Wall Street Journal reporter] Glenn Simpson of the firm Fusion GPS to conduct a smear campaign against me and Sergei Magnitsky in advance of congressional hearings on the Global Magnitsky Act,» Browder testified. «He contacted a number of major newspapers and other publications to spread false information that Sergei Magnitsky was not murdered, was not a whistle-blower and was instead a criminal.»

Browder was clear that he believed Russians paid Fusion GPS to conduct the anti-Magnitsky Act campaign. And of course, Fusion GPS was also behind the Trump Dossier. And that left Republican Sen. Lindsey Graham with lots of question.

Det er verdt å huske en russisk regissør som laget en «dokumentar» som skulle bevise at Sergej Magnitskij slett ikke var noen helt, men en simpel tyv, presis samme fremstilling som Moskva har betalt for. Filmen skulle vises på kortfilmfestivalen i Grimstad. Browder truet med søksmål og filmen ble trukket, noe norske filmskapere mente var et angrep på ytringsfriheten. De kunne ikke forestille seg at når noen var villig til å lage en film som fremstilte en helt som kjeltring, så var det noen som hadde interesse av det.

Det var Fusion GPS som bestilte drittpakken som tidligere MI6-agent Christopher Steele laget. Er det da grunn til å tro at det var russerne som sto bak den også? Browder uttaler seg. bare om det han med 100 % sikkerhet vet.

«The group that did the dossier on President Trump hired this British spy, wound up getting it to the FBI. You believe they were working for the Russians?»

«In the spring and summer of 2016 they were receiving money indirectly from a senior Russian government official,» Browder answered.

«Okay,» said Graham. «So, these are the people that were trying to undermine Donald Trump by showing the nefarious ties to Russia, is that what you are saying?»

«Well, what I’m saying with 100 percent certainty is that they were working to undermine the Magnitsky Act and the timing of that,» Browder said.

Disse opplysningene fikk også en demokratisk senator til å bli interessert. Hvis Fusion GPS var konsulent for begge jobber, og drittpakken også gjaldt Russland, kan det tenkes at russerne også var oppdragsgiver for den sistnevnte?

«Fusion GPS is a firm that does opposition research for clients,» Democratic Sen. Sheldon Whitehouse said. «In your case, they took on Russian interests as a client and the task was to apply pressure and opposition research and so forth, and to try to undo or defeat the Magnitsky Act?»

«That’s correct,» said Browder.

«With respect to Fusion GPS having commissioned the Steele dossier, do you know who the client was for that particular task?»

«I do not.»

«OK, so you have no evidence that the Russians were involved in commissioning that particular document?»

«No.»

Selv om Browder ikke kunne besvare bekreftende, har antagelsen blitt luftet og den har såpass mye for seg at den nok ikke forsvinner. Det som har manglet i «collusion»-påstanden er facts, og her har vi plutselig nye fakta som peker i en annen retning.

 

Byron York:

http://www.washingtonexaminer.com/byron-york-democrats-want-to-know-whos-behind-trump-dossier/article/2629953

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂