Nytt

Bildet: Obama blander seg inn i politikken på en måte og i en grad som er uten sidestykke i amerikans historie. Ingen president har forsøkt å sabotere den sittende presidenten slik Obama gjør. Men det har en pris for Obama. Han lot det demokratiske parti forfalle. Når han nå deltar i alle valg, forstår alle at det er Trump han bekjemper. Som her i Virginia, der guvernøren står på valg. Ved å være så synlig minner Obama velgerne på hva han holdt på med, og det er ikke sikkert at det i det lange løp faller heldig ut for ham. Kanskje blir han også stevnet av en kongresskomite. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Obamas offisielle valgkamporganisasjon, Obama For America, betalte nesten én millioner dollar til det samme advokatfirmaet som bestilte drittpakken mot Trump. Det viser opplysninger som er gitt Den føderale valgkommisjonen. Det skriver Sean Davis. i The Federalist.

Former president Barack Obama’s official campaign organization has directed nearly a million dollars to the same law firm that funneled money to Fusion GPS, the firm behind the infamous Steele dossier. Since April of 2016, Obama For America (OFA) has paid over $972,000 to Perkins Coie, records filed with the Federal Election Commission (FEC) show.

Demokratenes nasjonale komité, DNC og Hillarys kampanje betalte 12 millioner dollar til advokatfirmaet Perkins Coie, som igjen betalte Fusion GPS.

Det er ytterligere en forbindelse mellom Hillary og Obama: De benyttet den samme advokaten. Marc Elias var advokat både for Hillarys kampanje og Obamas valgorgnisasjon. Spørsmålet som melder seg er om Obama med viten og vilje har vært med og betale for drittpakken mot Trump.

Betalingene går helt opp til 22 august i år. Det er mulig at Obama fortsatt er med og finansierer kampanjen mot Trump. Det er uten sidestykke at en tidligere president aktivt motarbeider en kandidat ved et valg og enda mer oppsiktsvekkende at han motarbeider en sittende president.

Men mye tyder på at Obama anser seg selv for hevet over sedvanen.

Det vil neppe bidra til å styrke hans anseelse. Basen krymper.

FEC records as well as federal court records show that Marc Elias, the Perkins Coie lawyer whom the Washington Post reported was responsible for the payments to Fusion GPS on behalf of Clinton’s campaign and the DNC, also previously served as a counsel for OFA. In Shamblin v. Obama for America, a 2013 case in federal court in Florida, federal court records list Elias as simultaneously serving as lead attorney for both OFA and the DNC.

Hvis Obama som sittende president har brukt staten til å bekjempe en demokratisk kandidat, og var med å finansiere en drittpakke som senere ble brukt til å legitimere politisk overvåking, er skandale ikke dekkende. Det er noe mye større. Et misbruk av regjeringsmakt, et overgrep.

The timing and nature of the payments to Perkins Coie by Obama’s official campaign arm raise significant questions about whether OFA was funding Fusion GPS, how much Obama and his team knew about the contents and provenance of the dossier long before its contents were made public, and whether the president or his government lieutenants knowingly used a partisan political document to justify official government actions targeting the president’s political opponents named in the dossier. According to the Washington Post, Fusion GPS was first retained by Perkins Coie on behalf of the Democratic National Committee (DNC) and Hillary Clinton’s presidential campaign in April of 2016.

Men det er ikke bare penger som binder Obama til anti-Trump-kampanjen. En tidligere Washington Post-reporter arbeidet som kommunikasjonsrådgiver for Obama. Hun er gift med en Wall Street Journal-journalist som ble ansatt av Fusion GPS i desember 2016, etter å ha jobbet tett sammen med folkene som hyret Christopher Steele. I det hele tatt er det så mye «Wall Street Journal»-folk innblandet at man kan lure på om ikke lederartikkelen som krevde Bob Muellers avgang like mye var ment for å redde eget skinn.

At the same time that Hillary’s campaign, Obama’s campaign organization, and the DNC were simultaneously paying Perkins Coie, the spouse of one of Fusion GPS’s key employees was working directly for Obama in the West Wing. Shailagh Murray, a former Washington Post reporter-turned-political operative, was serving as a top communications adviser to Obama while the Obama administration was reportedly using information from the dossier to justify secret surveillance of Trump campaign staff. Murray is married to Neil King, a former Wall Street Journal reporter who was hired by Fusion GPS in December of 2016. While at the Wall Street Journal, King worked alongside Fusion GPS’s core team, even sharing bylines with Glenn Simpson, the Fusion GPS executive who personally hired Steele to probe Trump’s alleged Russia connections.

Betydningen av drittpakken er vanskelig å overvurdere. Den ble brukt for hva den var verdt. FBI-sjef James Comey briefet Trump om den 6. januar. Hvis Trump luktet lunta er det ikke rart han ble forbannet på Comey. Her kommer Mr Clean og vil advare ham, og så har han brukt mappen til å overvåke Trumps team og innlede en prosess mot dem. Det er ikke til å tro.

Man kan også tenke seg at alle lekkasjene og drittpakken til sammen var ment å skulle gjøre Trump paranoid og usikker. Han kunne ikke vite hvem han kunne stole på. Slik ville han utviklet nettopp de svakhetstegn som mediene i lengre tid har rapportert om. En selvoppfyllende diagnose.

Alle med kritisk sans i behold har kunnet se at teorien om Russian collusion ikke er blitt bekreftet. De som fortsetter i samme spor beviser at de er propagandister, ikke journalister. NRKs Tove Bjørgaas er et glimrende eksempel.

Fusion GPS, which has been accused of illegally operating as an undisclosed agent of foreign governments, is currently facing multiple congressional inquiries into its activities and its clients. Bill Browder, whose attorney was allegedly murdered by Russian authorities after publicizing explosive allegations of Russian fraud and money laundering, alleged in congressional testimony last July that Fusion GPS was paid by Russians to undermine U.S. sanctions against the country. Late last week, Fusion GPS reportedly struck a deal with U.S. House investigators regarding a federal subpoena of the firm’s bank records. And in September, Sen. Chuck Grassley (R-Iowa), who serves as chairman of the Senate Judiciary Committee, reportedly requested that the U.S. Treasury Department’s financial crimes unit provide his committee with all suspicious activity reports related to Fusion GPS’s bank transactions.

Det skal bli stadig vanskeligere for disse «journalistene» å operere som før. Hvis Fusion GPS ble betalt av russerne, og det var de samme som laget drittpakken om Trump, med russiske «lekkasjer» som grunnlag, hvem er det som lyver og bedrar offentligheten og burde vært stilt for retten?

Judge Jeanine I Fox News sa sist uke: Lock her up!

Det kan være de ordene nå får et nytt relevant innhold.

 

http://thefederalist.com/2017/10/29/obamas-campaign-gave-972000-law-firm-funneled-money-fusion-gps/