Michael Sussmann. Stillbilde: Docket Media LLC / YouTube.

Michael Sussmann, en advokat som arbeidet for Hillary Clintons presidentvalgkamp i USA i 2016, står i disse dager tiltalt for å ha løyet til FBI under etterforskningen på den tiden av Donald Trumps angivelige forbindelser med Russland.

Beslutningen om å tiltale Sussmann ble fattet av en storjury i Washington som følge av spesialetterforsker John Durhams granskning av Trump-etterforskningen, opplyste Wall Street Journal torsdag i forrige uke.

Den tidligere Clinton-medarbeideren anklages for å ha villedet FBI ved ikke å fortelle hvem han representerte, skriver den amerikanske avisen.

Specifically, the indictment says Mr. Sussmann told the bureau he wasn’t representing any client during the meeting, where he provided evidence to the FBI that a server belonging to the Russia-based Alfa Bank appeared to be communicating with Trump Organization computers.

Mr. Sussmann’s claims “led the FBI general counsel to understand that Sussmann was acting as a good citizen merely passing along information, not as a paid advocate or political operative,” according to the indictment.

Noen beviser for samrøre mellom Trump og Russland ble ikke funnet der hvor Sussmann hevdet at de fantes, slik tilfellet også var for resten av Robert Muellers Russland-etterforskning, som Trump selv hele tiden har omtalt som en politisk motivert heksejakt.

FBI-etterforskningen av Trump ble innledet blant annet som følge av anklager fra den tidligere britisk spionen Christopher Steele, som jobbet for Trumps motstandere.

Sussmann er den andre som blir straffeforfulgt etter Durham-granskningen, som ble innledet i mai 2019 etter ordre fra justisminister William Barr.

I januar ble FBI-advokat Kevin Clinesmith dømt til samfunnsstraff for å ha forfalsket en e-post fra CIA som gav påskudd til overvåkningen av Trumps valgkamp.

Nå er spørsmålet om flere tiltaler står for tur.

The Wall Street Journal reported in August that Mr. Durham had been examining potential criminal charges against several lower-level FBI employees and people who aren’t in government, according to people familiar with the matter, and that he was expected to deliver a report in coming weeks.

Mr. Barr in October converted Mr. Durham’s post to special counsel, giving him job protections to last into the Biden administration. His report is expected to be long and detailed, with few sweeping conclusions, people familiar with the matter said.

Sussmann erklærte seg ikke skyldig da han ble fremstilt for en føderal domstol i Washington fredag, melder New York Post.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.