Hillary Clinton og Donald Trump under en debatt i den amerikanske presidentvalgkampen i St. Louis, Missouri, den 9. oktober 2016. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB.

Advokater som representerte Hillary Clintons president­valgkamp i 2016, betalte et teknologi­selskap for å infiltrere dataservere i Trump Tower og siden Det hvite hus, med sikte på å knytte Donald Trump til Russland og gi informasjonen videre til amerikanske myndigheter – det går frem av et offisielt dokument fra spesial­etterforsker John Durhams granskning av etter­forskningen av Trumps påståtte samrøre med Russland.

Informasjonen er å finne i et dokument vedrørende saken mot Michael Sussmann, en av Clinton-valgkampens advokater som i løpet av Durham-granskningen er blitt tiltalt for å ha villedet FBI ved ikke å fortelle hvem han representerte, melder Fox News.

I henhold til dokumentet hadde Sussmann kontakt med en ikke navngitt lederskikkelse i et USA-basert teknologiselskap som siden samarbeidet blant andre med ansatte i flere internettselskaper med henblikk på å skaffe til veie kompromitterende opplysninger om Trump.

«In connection with these efforts, Tech Executive-1 exploited his access to non-public and/or proprietary Internet data,» the filing states. «Tech Executive-1 also enlisted the assistance of researchers at a U.S.-based university who were receiving and analyzing large amounts of Internet data in connection with a pending federal government cybersecurity research contract.»

«Tech Executive-1 tasked these researchers to mine Internet data to establish ‘an inference’ and ‘narrative’ tying then-candidate Trump to Russia,» Durham states. «In doing so, Tech Executive-1 indicated that he was seeking to please certain ‘VIPs,’ referring to individuals at Law Firm-1 and the Clinton campaign.»

Etter formuleringene i dokumentet å dømme, lyktes samarbeidspartnerne med infiltrasjonen, også av datatrafikken ved presidentens kontor:

Durham also writes that during Sussmann’s trial, the government will establish that among the Internet data Tech Executive-1 and his associates exploited was domain name system (DNS) internet traffic pertaining to «(i) a particular healthcare provider, (ii) Trump Tower, (iii) Donald Trump’s Central Park West apartment building, and (iv) the Executive Office of the President of the United States (EOP).»

Durham states that the internet company that Tech Executive-1 worked for «had come to access and maintain dedicated servers» for the Executive Office of the President as «part of a sensitive arrangement whereby it provided DNS resolution services to the EOP.»

«Tech Executive-1 and his associates exploited this arrangement by mining the EOP’s DNS traffic and other data for the purpose of gathering derogatory information about Donald Trump,» Durham states.

I en kommentar til saken sier Trump selv at Durham-granskningen gir ugjendrivelige bevis for at Clinton-valgkampen spionerte på ham, og kommenterer at dette er en større skandale enn Watergate:

Former President Trump reacted to the filing on Saturday evening, saying Durham’s filing «provides indisputable evidence that my campaign and presidency were spied on by operatives paid by the Hillary Clinton Campaign in an effort to develop a completely fabricated connection to Russia.»

«This is a scandal far greater in scope and magnitude than Watergate and those who were involved in and knew about this spying operation should be subject to criminal prosecution,» Trump said. «In a stronger period of time in our country, this crime would have been punishable by death.»

Etterforskningen av Trumps angivelig kriminelle Russland-forbindelser ble ledet av tidligere FBI-direktør Robert Mueller, som ikke fant beviser for slike anklager.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.