Donald J. Trump går til søksmål mot Hillary Clinton og utvalgte Demokrater for bevisst å ha spredt løgnene om at han var i lomma på Putin før valget i 2016. Det melder justthenews.com. Søksmålet ble innlevert torsdag.

Donald Trump on Thursday sued Hillary Clinton and several other Democrats on the grounds that they attempted to rig the 2016 presidential election by creating a false narrative that tied his campaign to Russia.

Trumps talskvinne Liz Harrington antyder at det er en sammenheng mellom Russiagate og krigen i Ukraina. Trump ønsker ikke å havne under Russland-bussen en gang til. Det ligger det an til i anti-Trump-mediene og Demokratene har aldri gitt fra seg dette våpenet.

«He’s going after these liars who tried to rig the 2016 election. And when they failed with the fake Russia collusion hoax, when they failed to stop President Trump from winning the presidency, they used it to spy on him to try to derail his presidency and his administration,» she said.

Trump sier Hillary og Demokratene bevisst spredte en løgn som de selv hadde skrudd sammen og at dette derfor var en ondsinnet handling for å ødelegge et valg.

Under the guise of ‘opposition research,’ ‘data analytics,’ and other political stratagems, the Defendants nefariously sought to sway the public’s trust. They worked together with a single, self-serving purpose: to vilify Donald J. Trump,» it reads.

Trump suing Hillary Clinton, Democrats over Russia collusion narrative
The suit was filed Thursday.

NTBs versjon:

Trump saksøker Hillary Clinton for falske anklagerID: 17879225

USAs ekspresident Donald Trump har saksøkt Hillary Clinton og flere andre demokrater som han mener har kommet med falske påstander om hans forhold til Russland.

Trump ønsker seg at saken avgjøres av en jury og krever 72 millioner dollar i erstatning.

– Fram mot presidentvalget i 2016 organiserte Hillary Clinton og hennes følgesvenner en utenkelig plan, en som sjokkerte samvittigheten og var en fornærmelse mot dette landets demokrati, heter det i søksmålet, som ble levert til en føderal domstol i Florida torsdag.

Her anklages Clinton og flere andre for å ha samarbeidet for å lage «et falskt narrativ om at deres republikanske motstander, Donald J. Trump, hadde samrøre med en fiendtlig fremmed makt».

De anklages også for forfalskning av bevis, for å ha ført politiet bak lyset og for å ha misbrukt tilgangen til svært sensitive data.

– Dette er så opprørende, ødeleggende og opphissende at selv Watergate-hendelsene blekner i sammenligning, heter det videre.

Blant dem som er saksøkt, er Clintons valgkampsjef John Podesta, tidligere FBI-direktør James Comey og Christopher Steele, en tidligere britisk etterretningsoffiser som sto bak et dokument som inneholdt kompromitterende opplysninger om Trump.

Trump har gjentatte ganger stemplet dokumentet som falskt, og avisen The New York Times kom fram til at det manglet bevis for mange av påstandene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.