De sier at John Durham er en tøff negl. Han gir seg ikke før han er kommet til bunns i sakene han etterforsker, og er ikke fintfølende overfor status. Ikke rart Demokratene er urolige. Foto: Bob Child/AP/Scanpix

I riktig gamle dager forsøkte SUF og senere AKP å lokke meningsmotstandere til å diskutere på deres premisser. De visste utmerket godt hvordan de kunne vri samtalen til å foregå på deres banehalvdel. Det fantes en viss motstandskraft i det borgerlige samfunnet. Men dagens samfunn ledes av en elite som er ML-ernes arvtakere. De praktiserer samme «med-meg-eller-mot-meg»-retorikk.

Ett område hvor dette er lett å gjennomskue, er i forhold til Brexit og Trump. Fordi Demokratene og Resistance-mediene har gått fullstendig amok, kan norske medier skjule seg bak deres skjørter og late som om det ikke finnes andre forklaringer.

Den som følger med på konservative medier, vet at Trump står solid og nyter økende oppslutning.

Demokratene lever i en alternativ virkelighet. Men det gjør også den norske eliten.

NTB følger lojalt det kundene vil ha: Hillary/Obama, Resistance-versjonen.

Men de amerikanske mediene går 24/7, og NTB gidder ikke følge så nøye med på hva som skjer. De faller ut. Når de er «på» igjen, er det mye som har gått dem hus forbi. Det blir som å følge en rettssak og kun høre aktors innlegg og skrive referat ut fra dét.

Et grelt eksempel: John Durham.

Trump gjorde en utnevnelse som Demokratene frykter resultatet av: Justisminister William Barr. Han begynte sin karriere i CIA på 1970-tallet, og har vært justisminister tidligere. Du tuller ikke med Barr. Da han sa offentlig at Trump-kampanjen var blitt utsatt for spionasje, spisset alle insidere ører. Det var som å si at han kom til å gå til krig mot Den dype staten i etterretning, FBI, justis og utenriksdepartementet. Det er disse som har ført en anonym krig mot Trump siden han annonserte sitt kandidatur.

Barr sa en ting til som ble lagt merke til: – Jeg har flere spørsmål i dag enn da jeg tiltrådte.

Byråkratiet har satt seg på bakbena. De nekter å samarbeide. Det kan ikke en valgt utøvende politiker finne seg i. Det er subversjon, et opprør. Da blir byråkratiet en stat i staten.

Ombudet for justis og FBI, Michael Horowitz, har gjennomført en grundig undersøkelse av grunnlaget for å be om overvåking av Trump-medarbeider Carter Page ved spesialdomstolen FISA. Det spesielle med denne er at anklagemyndigheten får presentere sin sak uten motstemmer. Det finnes ingen forsvarer som kan se saken fra en annen side. Derfor er kravene til full transparens og vederheftighet sterke.

FBI-sjef James Comey leverte en søknad som i hovedsak bygget på den britiske eks-agent Christopher Steeles rapport, som Comey selv har innrømmet er uverifiserbar. Flere innen FBI og justisdepartementet advarte FBI om at Steele var upålitelig. Likevel ble rapporten levert til domstolen som grunnlagsmateriale, uten at FBI opplyste om at rapporten var et bestillingsverk fra Trumps motstander Hillary Clinton.

Utnevnelsen av spesialetterforsker Bob Mueller var et siste forsøk på å uthale tiden slik at hele undergravingen av Trump skled ut i sanden. Det var en slags utmattelseskrig.

Men flinke journalister har gravd frem så mye materiale at det er ugjendrivelig.

På ettervinteren utnevnte Barr riksadvokat i Connecticut, John Durham, til å bistå med å etterforske hvordan overvåkingen av Trump ble satt i gang, og hvor den ble iverksatt som en kontraetterretningsoperasjon. Hva var grunnlaget for en slik operasjon, og hvorfor ble aldri Trump-kampanjen advart om at russerne forsøkte å komme på innsiden av kampanjen?

Vi vet en del av svaret, det overgripende svaret: Det var Demokratene som samarbeidet med russerne, ikke Trump.

Så sent som denne uken fikk vi vite at intet land bidrog mer til Clinton Foundation enn Ukraina.

Alternativ virkelighet

At norske medier har slagside, er intet nytt. Men at de har en dekning som ikke en gang tangerer at en sak har to sider, er nytt i min optikk.

Selve hovedstoryen: at Trump kan være utsatt for den største skandale i amerikansk historie, er det ikke mulig å finne spor av i norske medier.

Vi søkte på navnet John Durham i NTB: Nada, ingenting. Utnevnelsen ble ikke nevnt, heller ikke de stadig drypp om hans arbeid. Første gang Durham nevnes, er 1. oktober, og da er det for å svine ham til: Durham har nemlig reist til Australia for å finne ut hvilken rolle de spilte i etterretningssammensvergelsen mot Trump i 2016.

Er det en formildende omstendighet at NTBs kilder er like ensporede og anti-Trump? Det forklarer, men unnskylder ikke. Andre versjoner, Trumps versjon, er bare et tastetrykk unna.

Poenget er at det har oppstått store sprekker i Resistance-medienes versjon: Bob Mueller klarte ikke levere, til tross for ubegrenset tid og ditto ressurser.

Men selv dette klarer ikke Resistance-mediene å akseptere – heller ikke NTB.

Det er for dårlig. Det er da det tipper over og man blir et rent propagandaorgan.

Legitim granskning 

Justisminister Barr og Durham gjennomfører en legitim granskning av mulig misbruk av statlige etater til politiske formål, dvs. til å knuse en politisk opponent til president Obama. Det er klart at hvis dette blir et etablert faktum, vil det ha store konsekvenser for Demokratenes standing, og det samme vil gjelde for Obama og Hillary.

Demokratene forsøker å hindre etterforskningen ved å kalle den illegitim. Hillary sier at Trump er en illegitim president som vet at han fikk seieren av Putin. Dette spillet er norske medier og NTB som premissleverandør frivillig med på.

For en som følger amerikanske medier hver dag, er det vanskelig å overdrive i beskrivelsen av vanviddet.

Her er NTBs tilsvining av Barr og første gang NTB nevner Durham:

Donald Trump skal nylig ha lagt press på Australias statsminister Scott Morrison for å få hjelp til å sverte Russland-granskingen og stille ham i bedre lys.

Det melder avisa New York Times, som har snakket med to offentlig ansatte med kjennskap til innholdet i samtalen mellom presidenten og Morrison. Ifølge de to var samtalen et nytt eksempel på at USAs president utnytter diplomatiet til mulig personlig vinning.

Det amerikanske justisdepartementet bekrefter mandag at presidenten har snakket med statsministeren i Australia og flere andre statsledere, men sier det skjedde på vegne av og etter forespørsel fra USAs justisminister William Barr.

Gransker gransking

– På justisminister Barrs anmodning har presidenten kontaktet andre land for å be dem om å introdusere justisministeren og herr Durham for passende tjenestemenn, sier departementets talsperson Kerri Kupec.

Statsadvokat John Durham leder etterforskningen av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-granskning og skal være på jakt etter bakgrunnen for at den kom i gang.

Jukser

NTB jukser når de åpner med et faktum og så setter det inn i en kontekst som er levert av politiske motstandere:  Barr har dratt til Australia, men ikke for å gjøre det New York Times anklager ham for.

 

Ifølge kildene til New York Times ba Trump om mer enn en introduksjon. Han ba om hjelp til å samle informasjon til etterforskningen av Russland-granskingen. Mueller-etterforskningen kastet mørke skygger over Trumps administrasjon i over to år og har flere ganger blitt referert til som «heksejakt» av en rasende president.

Ifølge avisa håper Trump å sverte Mueller-granskingen. Svært få har tilgang til samtalen mellom ham og Morrison. Ifølge en av kildene skal det ha blitt tatt en uvanlig avgjørelse i etterkant som gjør at kun noen få rådgivere har tilgang til utskriften av dialogen med den australske statsministeren.

Dette har mange likhetstrekk med samtalen i juli der Trump snakket med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskij. Representantenes hus har i etterkant åpnet riksrettsprosess mot Trump fordi utskrifter av samtaler antyder at Trump forsøkte å overtale Zelenskij til å åpne etterforskning av Trumps motstander Joe Biden.

Hvordan skulle NTB kunne avsløre at dette er et partsinnlegg? Da måtte NTB fått med seg at dagens New York Times er noe helt annet enn for tyve år siden. Det er blitt en aktivist-avis som deltar i identitetspolitikk, virtuesignaling, antirasisme, LQBT, klima, alt i kampen mot det Amerika som valgte Trump.

De forsøker ikke en gang å levere flere sider av en sak, selv om det hender de bringer informasjon som motsier deres egne mål.

Vær varsom-plakaten avleggs

Vær Varsom-plakaten forutsetter at demokratiet er forankret i demokratiske verdier og at det er prosesser som bidrar til å opprettholde dem. Men hva hvis det er dype konflikter i samfunnet som mediene nekter å anerkjenne?

Det er det vi snakker om: Woke-mediene deltar i et korstog, og som blant alle fanatikere er sannhet et middel i en større saks tjeneste.

Det er mulig å forstå både Hillary-siden og Trump ut fra den konservative dekningen. Men det er ikke mulig ut fra NTB/AP/Washingtn Post og CNN: De anerkjenner ingen andre fakta enn sine egne.

Medienes svikt er en stor del av foklaringen på den dype krise demokratiene befinner seg i.

Og nå over til virkeligheten:

Durham og Barr har bestemt seg for å utvide etterforskningen av «tjenestenes» konspirasjon mot Trump:

 

John Durham, the U.S. attorney reviewing the origins of the 2016 counterintelligence investigation into Russia and the Trump campaign, is probing a wider timeline than previously known, according to multiple senior administration officials.

Fox News previously reported that Durham would be reviewing the days leading up to the 2016 election and through the inauguration.

Attorney General Bill Barr and Durham traveled to Italy recently to talk to law enforcement officials there about the probe and have also had conversations with officials in the U.K. and Australia about the investigation, according to multiple sources familiar with the meetings.

Både Australia og Italia deltok i konspirasjonen mot Trump. De er selvsagt interessert i å reparere forholdet til USA. Derfor ligger Demokratene tynt an og må ta så kraftig i at det lyder falskt:

Durham, known as a «hard-charging, bulldog» prosecutor, according to a source, has been focusing on the use and assignments of FBI informants, as well as alleged improper issuance of Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) warrants. Durham was asked to help Barr to «ensure that intelligence collection activities by the U.S. government related to the Trump 2016 presidential campaign were lawful and appropriate.»

Democrats increasingly have targeted Barr. House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., said late last month that Barr has «gone rogue,» alleging an attempted «cover-up» of the whistleblower complaint that has led to a formal impeachment inquiry of President Trump.ru

Når Pelosi bruker slike betegnelser om en av USAs best kvalifiserte justisministre, røper hun sin egen deperasjon.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂