William Barr lovte i en kongresshøring å sette sammen et team som skulle se på hvordan hele Russia collusion-etterforskningen oppsto. Nå har han utnevnt en delstatsriksadvokat som har kjent for ikke å være skvetten i etterforskning av føderale etater.

Justisminister William Barr utnevnte mandag riksadvokaten i Connecticut, John Durham, til å granske hvordan kontraetterretningsoperasjonen mot Donald Trumps kampanje startet. Barr har offentlig omtalt etterforskningen som spionasje.

Attorney General William Barr has tapped the top federal prosecutor in Connecticut to study the origins of a 2016 counterintelligence investigation that conducted what he has called “spying” on people affiliated with the Trump campaign, a person familiar with the decision said.

John Durham, Connecticut’s U.S. attorney, is helping Mr. Barr look at the early stages of the Federal Bureau of Investigation’s probe of the Trump campaign’s possible ties to Russia, which included surveillance and was later taken over by special counsel Robert Mueller. Mr. Durham, who has experience investigating abuses by national-security officials, will help evaluate whether the government’s intelligence-gathering efforts in the early stages of the probe were legal and appropriate, this person said.

Det avgjørende er hva FBI baserte sin etterforskning på. Hva var grunnlaget? Man kan ikke bare starte en etterforskning out of the blue. Det stilles krav til bevis. Fantes disse? Det er det Durham skal gi svar på. Han har tidligere vist at han er uavhengig og tøff. Bl.a. etterforsket han FBIs bruk av gangsteren Whitey Bulger som informant.

Durham ble utnevnt til delstats-riksadvokat av Trump i 2017. Han har vært statsadvokat i Connectitcut gjennom mange administrasjoner og blitt betrodd ansvarsfulle oppgaver med å ettergå føderale myndigheter. En av dem var bruken av Bulger som informant, en annen var Bush-administrasjonens bruk av utvidede forhørsmeteder og ødeleggelsen av videoopptak av avhørene. Var dette ødeleggelse av bevis for straffbare handlinger?

Durham er den tredje etterforskeren som ettergår granskningen av Trump: Delstatsriksadvokaten i Utah, John Huber, ser på bruken av Steele-rapporten, generalinspektøren for FBI og Justisdepartementet, Michael Horowitz, ventes snart offentliggjøre en rapport om søknadene til FISA-domstolen om avlytting av Trump-kampanjen. I tillegg holder senator Lindsey Graham på i Senatets justiskomite.

Muellerrapporten frikjente Donald Trump for Russia collusion. Ikke en eneste amerikaner ble tiltalt for å ha samarbeidet med russerne.

Nå ettergår man etterforskningen. Var den politisk bestemt? Ble Trump utsatt for en kampanje? Ble statlige organer politisert?

Det kan bli en het sesong for Demokratene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂