I skyggen av justisminister William Barrs høring i Kongressen sist uke, kom det en nyhet som druknet: Barr har utpekt nok en statsadvokat som skal granske Obama-administrasjonens bruk av statens midler til politiske formål.

Det er John Bush, statsadvokat i det vestlige Texas, som skal granske praksis med «unmasking». Visse personer høyt oppe har autorisasjon til å be om at at den som har snakket med en overvåket kilde, kan bli av-anonymisert. Normalt er det ikke snakk om særlig mange, men under Obama eksploderte «unmasking». Mange av henvendelsene ble gjort i navnet til FN-ambassadør Samantha Power. Hun har stilt seg uforstående til det.

Mr. Barr has assigned John Bash, the U.S. Attorney for Western Texas, to review the Obama-era unmaskings. The unmaskings themselves may have been legal, but the classified information in the transcripts was later leaked to the press to damage the Trump Administration. Mr. Barr said Mr. Bash is looking at the “high number of unmaskings” at the time, including “some that do not readily appear in the line of normal business.”

Dette er den tredje statsadvokaten Barr utpeker til å lede en spesialetterforskning. Statsadvokaten i Connecticut, John Durham, gransker kontraetterretningen mot Trump-kampanjen. Mange venter utålmodig på hans rapport og forlanger at den må komme før valget.

Statsadvokat i Missouris østlige distrikt, Jeffrey Jensen, gransket etterforskningen av Michael Flynn og kom over dokumenter som viste at FBI-ledelsen diskuterte hvordan de skulle få ram på Flynn, bl.a. ved å lure ham til å lyve. Jensen anbefalte at tiltalen mot Flynn ble trukket.

Men det godtok ikke dommeren som har saken, Emmett Sullivan. Han utnevnte en settedommer. Justisdepartementet gikk til en appelldomstol, og den ga Justisdepartementet medhold. Men Sullivan ga seg ikke og nå skal hele appelldomstolen på 11 medlemmer behandle anken.

Obama-administrasjonen kjemper for sitt renommé, og det er valgår. Hvis demningen skulle briste er det mye slam og uhumskheter som kommer flytende.

Wall Street Journal håper det snart blir stukket hull på byllen og registrerer at Demokratene stritter i mot det de kan:

Democrats are working so hard to tarnish Mr. Barr as politically motivated because they’re afraid of what these career prosecutors might discover. Americans still haven’t received a full accounting of the Clinton campaign’s corruption of the FBI and Justice in 2016, and let’s hope these prosecutors provide it.

 

 

Bill Barr’s Other Prosecutor
A U.S. Attorney is looking at Obama-era ‘unmasking.’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.