Flynn kommer ut av rettssalen etter at saken hans ble utsatt i desember 2018. Nå kan det hende at tiltalen frafalles. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Det mest prominente medlem av Trump-administrasjonen, nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, ble offer for en sammensvergelse fra FBI og justisdepartementet for å få ham dømt.

Like før han skulle dømmes fikk Flynn ny advokat. Sidney Powell er en høyt respektert tidligere statsadvokat. Hun har ført en utrettelig kamp på vegne av sin klient for å få utlevert dokumenter i saken. FBI har skyldt på at papirene er forsvunnet. Men etter at justisminister William Barr ga ordre om full gjennomgang av saken, har dokumentene dukket opp. Sidney Powell har lest dem. Det er snakk om såkalt Brady-bevis, som vil si bevis som taler til klientens fordel. Etter loven har aktoratet plikt til å legge dem frem i retten. Men under jakten på Trump og hans tilhengere har ikke regler spilt noen rolle.

“This afternoon, the government produced to Mr. Flynn stunning Brady evidence that proves Mr. Flynn’s allegations of having been deliberately set up and framed by corrupt agents at the top of the FBI.  The government deliberately suppressed this evidence from the inception of this prosecution —knowing there was no crime by Mr. Flynn.”

Dokumentene er fremdeles unntatt offentlig, men neppe lenge. Hvis de er så ødeleggende for FBI og justisdepartementet som Powell sier de er, vil saken få store konsekvenser.

Da har landets føderale politi og justisdepartementet konspirert for å få fjernet presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver med falske bevis.

FBI-sjef James Comey har selv skrytt av at de visste det var kaos i Det hvite hus  i januar 2017 og benyttet seg av det, da de sendte to agenter for å snakke med Flynn. Flynn fikk beskjed om at han ikke trengte advokat, slik reglene tilsier.

Flynn ble presset ut av stillingen fordi hans samtale med den russiske ambassadøren i desember 2016, før avstemningen i Sikkerhetsrådet, ble avlyttet. Trump-administrasjonen var under et enormt press og Flynn måtte gå på en teknikalitet; at han ikke hadde informert visepresidenten.

Men forfølgelsen av Flynn stoppet ikke der.

Flynn ble videre intervjuet av FBI i juli 2017 og det han sa her ble sammenholdt med det han hadde sagt i januar.  Det ble reist straffesak mot ham for å lyve.

Flynn hadde vært sjef for den militære etterretning og noen mener at man var redd for hva han kunne finne ut som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Greg Jarrett, som har skrevet bok om prosessen mot Trump, kommenterer:

The unvarnished truth is that the retired Army Lt. Gen. and former National Security Adviser never did anything wrong and committed no crimes.  He was set-up by unscrupulous FBI officials, then relentlessly pursued by Mueller’s team of overzealous prosecutors who were desperate to show that President Trump and his campaign colluded with Russia to win the 2016 presidential election.

Hvis anklagen mot Flynn skulle bli omstøtt, er det vanskelig å komme utenom et oppgjør med de ansvarlige. Man kaster ikke en tidligere etterretningssjef og nasjonal sikkerhetsrådgiver i fengsel på oppdiktede historier. Ikke i et demokrati.

Hvis ballen skulle begynne å rulle i god tid før valget, vil det kunne rive med seg store deler av Obamas og Demokratenes maktstruktur. Obama omgjorde statlige organer, særlig etterretningstjenester, politi og justisdepartement, til politiske våpen mot Trump og hans medarbeidere.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Bøker du blir klokere av!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.