Sakset/Fra hofta

I dag skal Michael Flynn få sin dom, dvs det kan hende hele saken blir «kastet ut» av dommer Emmett Sullivan. Det er fordi Sullivan praktiserer Brody-reglene som sier at påtalemakten må være nøye med å opplyse domstolen om alle forhold ved en sak. Den kan ikke tilbakeholde bevis som svekker tiltalen.

Mistanke om at spesialetterforsker Bob Mueller har gjort dette fikk Sullivan før helgen til å pålegge Mueller å utlevere utskriftene av avhørene med Michael Flynn. Mandag var ikke Sullivan fornøyd og krevde enda et dokument utlevert. Justisdepartementet har i snart to år blokkert utlevering av disse dokumentene til Republikanere i Kongressen.

Bemerk: Under en republikansk president saboterer Justisdepartementet lovpålagt utlevering av offentlige dokumenter til lovgiverne. Det sier litt om hvor sterk strid det er innad – også i føderale organer.

Ingenting av dette er kommet frem i norske medier. I Norge er det «Trump bad – me good». Norsk journalistikk om Trump er redusert til tegneserienivå. Idag hadde Dagbladet plukket opp at Trump tvitret at Saturday Night Live skulle vært prøvd for en domstol. Det er slike historier norsk presse liker: Trump som en sint baby. Men ingenting om hva SNL sier om Trump, ingenting om hva anti-Trump-mediene sier. Norske medier er som bleke avskygninger av giften som tv-ankrene spyr ut av seg hver dag. Norske publikummere har ingen anelse.

Vi presenteres for sminket versjon, en barnet-tv-virkelighet.

Trump og hans fiender er blitt en så stor sak at den er vanskelig å komme inn i for en utenforstående. Det reiser en del spørsmål om medienes rolle og ansvar. I praksis de erfarne reporterne, som har gått foran og satt en standard. Vi har kommentert at en i og for seg dyktig reporter som Anders Magnus la listen svært lavt. Trolig fordi han ikke gadd utfordre redaksjonen hjemme. Tove Bjørgaas er en annen skål. Hun er tydelig ideologiske belastet.

Nå har Veronica Westhrin overtatt for Tove Bjørgaas. Flynn-saken var toppsak i nyhetene i morges. Westhrin hadde ikke peiling. Men det har heller ikke Marienlyst. Derfor går det greit å servere pølsevev: Som at Michael Flynn har innrømmet å ha snakket med russerne. Det er noe enhver påtroppende nasjonal sikkerhetsrådgiver gjør i overgangsperioden mellom to administrasjoner. Det er slik det skjer. Men det får ikke NRK med seg, eller: de velger å si det på enklest mulig måte, slik at inntrykket av forbrytelse fester seg.

Det som virkelig har vært storyen i USA i lang tid, er at intervjuet med Flynn i Det hvite hus 24 januar var et setup. Så sent som søndag skrøt James Comey av at han benyttet seg av kaoset i Det hvite hus til å sende over to agenter som slapp inn uten at juridiske rådgivere var til stede. Dette hadde nestsjef i FBI, Andrew McCabe, sørget for ved å ringe Flynn og si det var en rutinesjekk, han trengte ikke juridisk backup. Agentene sa heller ikke at de satt med utskrifter av samtalene de skulle spørre Flynn om. Ei heller fortalte de at svarene han ga kunne bli brukt mot ham. Det var det de ble.

Comey skrøt søndag foran en forsamling hvordan han hadde overrumplet Det hvite hus:

[This was] something I probably wouldn’t have done or wouldn’t have gotten away with in a more organized administration. … In the George W. Bush Administration or the Obama Administration, if the FBI wanted to send agents into the White House itself to interview a senior official, you would work through the White House counsel, there would be discussions and approvals and who would be there. And I thought, it’s early enough let’s just send a couple guys over

Publikum lo skadefro over det de hørte.  Var de klar over at de satt og lo av at FBI-sjefen skrøt av at han brøt reglene? Eller gjelder ikke reglene for Trump?

Kanskje det er den store forskjellen: Venstresiden bestemmer at reglene ikke gjelder Trump. Det tar en stund, me nå har velgerne begynt å forstå at de heller ikke gjelder for dem. Hvilke konklusjoner de drar av det vil bestemme USAs skjebne.

Setup

Tiltalen mot Flynn bygger på en felle. Han har også gjort PR for Tyrkia og kunne vært anklaget for å ha brutt FARA – loven om registrering av arbeid for fremmed makt. Men dette er det tusenvis av mennesker i Washington som heller ikke bryr seg om å gjøre.

NRK ville heller snakke om rapporten fra en avdeling av Oxford Universitet og et annet institutt som tok for seg russisk påvirkning før valget. Det er rapporter bestilt av Kongressen, og det gir et skinn av seriøsitet og faglig kompetanse. Men da en representant for Oxford Institute ble intervjuet på BBC Newshour mandag kveld var det som å høre en anti-Trumper: Russerne hadde foret amerikanere med temaer for ytre høyre  før valget og etter valget hadde de kjørt på rase. Dette lød mistenkelig som ledende spørsmål. Det minnet mistenkelig om en rasjonalisering av Russia collusion-hypotesen som det ennå ikke er funnet et eneste bevis for. Det er det umulig å få med seg hvis man følger norske medier.

Derimot snakker de mye om Putin og russisk påvirkning og sier at alt ble gjort for å få Trump valgt. Hensikten var ikke like entydig som anti-Trump-mediene rapporterer. Målet var – med visejustisminister Rod Rosensteins ord – å så splid.

Også denne påstanden – at Trump kan takke Putin for seieren – er noe som USAs etterretningsorganisasjoner spredte i møtet med Trump i Trump Tower 6 januar. Det var her James Comey slengte tissehistorien i ansiktet på Trump. Et halvt år senere satt Comey i kongresshøring og sa at historien var «salacious and unverified».

Hele Steele-rapporten som kontraetterretningen og overvåkingen av Trump-kampanjen bygger på, er ubekreftet, og nå sier journalistene som selv var Steeles formidlere at de ikke tror på kjernepunktene, og hva mer er: De sier at FBI selv ga uttrykk for at de ikke tror opplysningene stemmer.

Det gjelder en av påstandene som ble fremhevet i pressen allerede våren 2017: At Trumps advokat Michael Cohen skulle vært i Praha i august 2016 for å betale russerne for hackingen av Demokratenes og Hillarys servere. Cohen sa den gang at han kunne bevise at han var i California med ett av barna som skulle inn på en skole, og at han for øvrig aldri hadde vært der.

Selv etter at Cohen skiftet side og ble vitne for Mueller har hans advokat Lanny Davis holdt fast på at Praha-historien er løgn.

Denne uken har en to ganger Pulitzer-vinner fra Washington Post, Greg Miller, sagt at de sjekket Praha-historien på alle bauger og kanter: De sendte folk til Praha som trålet byen og hotellene. Uten å finne ett eneste spor. Nada.

Heller ikke FBI trodde på Praha får vi nå vite.

Men likevel bygget FBI og Justisdepartementet og mediene på at Steele-rapporten var sann.

Den var ikke bare usann. Den var en løgn og de som brukte den visste at det var en løgn.

NRK og norske medier fortsetter å gjenta løgnene.

Hva skal vi med en statskanal som ikke gidder gjøre jobben fordi det ikke passer deres politiske agenda?

 

 

Incomplete(?) Files Released by Mueller Confirm FBI Agents Did Not Think Flynn Lied

https://pjmedia.com/trending/with-fbi-misconduct-against-flynn-revealed-mueller-obstruction-probe-evaporates/

Gi Document en julegave!

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

Eller betal til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.