Flynns advokat Sidney Powell er den som har stått på og fått Flynn til å trekke sin tilståelse. Hun krever nå at dommeren sender saken tilbake til justisdepartementet.

FBI-dokumenter som ble frigitt onsdag viser at FBI-ledelsen diskuterte hvordan de skulle «ta» nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn: Ved å forsøke å få ham til å motsi seg selv, eller anklage ham for å bryte den såkalte Logan-loven, som stammer fra 1799 og aldri er blitt brukt.

«What is our goal?» one of the notes read. «Truth/Admission or to get him to lie, so we can prosecute him or get him fired?»

«If we get him to admit to breaking the Logan Act, give facts to DOJ + have them decide,» another note read. Constitutional law professor Jonathan Turley called the document’s implications «chilling.»

Notatene er skrevet av tidligere sjef for kontraetterretning, Bill Priestap. FBI valgte å styre overvåkingen av Trump-kampanjen fra hovedkvarteret de de åpnet den 30. juli 2016. Det gjør at etterforskningsskrittene er ledelsens alene. Det er ingen mellomledere å  legge skylden på. Daværende FBI-sjef James Comey og nestkommanderende Andrew McCabe var involvert og styrte prosessen.

Dokumentene som ble frigitt onsdag er to ark og 11 gjenstår. De skal være enda mer eksplosive, ifølge Flynns advokat, Sidney Powell.

Justisminister William Barr måtte gi ordre om at dokumentene skulle frigis. FBI og hans eget departement har slåss med nebb og klør for å holde dem tilbake. FBI-sjef Christopher Wray har lovet å rydde opp, men har valgt å beskytte institusjonen. Men et FBI som mangler tillit hos halvparten av befolkningen, har et problem.

Dokumentene viser at FBI-ledelsen brukte Flynns samtale med den russiske ambassadøren som et påskudd til å ta ham.

The bombshell materials strongly suggested the agents weren’t truly concerned about Flynn’s intercepted contacts with Kislyak during the presidential transition period, except as a pretext.

Samtidig står det i papirene at Det hvite hus vil bli rasende hvis ikke FBI følger reglene.

Obama sparket Flynn som leder av den militære etterretningen i 2014. Da Obama snakket med Trump etter valgseieren var det to personer han advarte Trump mot: Kim Jong-Un og Michael Flynn.

Det kan være mange grunner til det. Flynn kjente til alle skjelettene CIA og de andre e-tjenestene hadde i skapet og skal ha vært bestemt på å rydde opp. Det kunne ha rammet Obamas rykte. Obama foretok selv flere skritt for aktivit å kompromittere Trump-administrasjonen: Rett før han gikk av utvidet han gruppen av etater som kunne lese hemmelig materiale fra noen få til 17. Det mangedoblet antallet mennesker som kunne lese Trump-administrasjonens hemmeligheter og sørget for at administrasjonen druknet i lekkasjer. Anti-Trump-medier gjorde jobben på utsiden. Det var en effektiv sabotering av etterfølgeren.

I splid med seg selv

Det er en underlig situasjon hvor justisministeren er i strid med folkene som formelt jobber for ham. Justisdepartementet trosser ordre fra dommer Emmett Sullivan om å utlevere dokumenter som taler til Flynns fordel, såkalt exculpatory evidence. Pålegget ble gitt i desesmber 2018, men ble ikke etterkommet slik. Slik har det vært hele veien: En kongresskomite kunne kreve dokumenter utlevert, men ingenting skjedde. Dette er brudd på grunnlovens prinsipp om den lovgivende makt som kontrollinstans. Når et statlig organ nekter å følge reglene, bryter systemet sammen innenfra.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.